| Message |
|
|
|
Am vreo sase melci pomacea de vreo luna, si acum am observat ca unul a murit. Am mai avut cosmarul asta mai demult si incet incet s-au curatat toti. Cochilia lui nu arata prea bine. Nu cred da am apa prea acida care sa-i fi daunat. Care ar fi cauza? Ar trebui sa fac ceva special pentru melcii astia, cu ar fi sa-i hranesc, etc.?
|
 |
|
|
|
Mi-am luat din Animax din AFI cotroceni un mascul de beta si sunt foarte incantat de el. Poate ai noroc si gasesti acolo, nu au tot timpul.
|
 |
|
|
|
Echinodorus Red special, hygrophila corymbosa angustifolia sunt plante ce pot sa-ti ofer pe scalari. Daca te intereseaza, fa-mi o propunere de ce si cat ai vrea.
|
 |
|
|
|
Nu prea imi place substartul tau. Ce este? Eu am invatat de la un acvarist batran ca in acvariu se pune nisip de rau spalat in 3 ape, "nu mai mult". Numai asta folosesc. Il iau chiar de pe malul Argesului cand ma duc la tara. E bun si cel folosit la mortar, in constructii, e gata cernut. Arata bine si un strat de 4-5 cm este de mare ajutor pentru plantare. La fertilizanti am renuntat, foloseam planta min mai demult. Legat de estetica, prefer sa folosec mai putine specii de plante, e mai usor de echilibrat. Foloseste pietre mai mari, buturugi - lemnele obisnuite ancorate sunt bune, nu e nevoie sa dai multi bani pe buturugi "de firma". Pune plantele in jurul acestor structuri, creaza unele spatii libere.
|
 |
|
|
|
Deja au umplut frunza de echinodorus cu icre. Se pare ca pregatirea era avansata. Problema e ca pana imi fac eu mana de cum sa-i fac mari, sa nu oboseasca cu atatea depuneri. Sambata trecuta am recoltat icrele, deci acum 9 zile...
|
 |
|
|
|
Din calcule - la inaltime de 60 (mai demult cand am avut problema asta am cautat pe net si am un excel care face treaba asta) mi-a dat pereti de 8,3 mm si fund de 11,7. Daca il pui pe ceva solid, plan cu un polistiren/similar sub fund poti ignora fara probleme fundul mai gros, sticla de 10 se pare ca o poti folosi cu incredere. La o inaltime de 65, ai 9,3 cu 13 grosimea sticlei, deci ar merge si in acest caz cea de 10 mm.
Eu am un acvariu cu inaltime de 59 cm si ma enerveaza rau de tot cand trebuie sa umblu in el, nu vreau sa-mi inchipui cum ar fi fost daca avea 65 de cm... . Inainte sa-l fac nu luasem in calcul acest aspect, acum nu-mi mai trebuie acvarii mai inalte de 40 de cm.
|
 |
|
|
|
Am o pereche de scalari care mi-a depus mai demult de cateva ori. De vreo doua luni insa, depun la 10 zile. Din prima depunere am 3 pui, a doua am rata-o, nu a iesit nimic, din a treia care a fost acum 7 zile am vreo 30 de pui care innoata. Acum vad ca se pregatesc iar sa depuna. Cat au de gand sa o tina asa?!
|
 |
|
|
|
Am fost surpris sa vad ca un acvariu de 54L la Hornbach este vreo 70-80 de lei. Sticla de 4 daca este sa o cumperi costa in jur de 50 de lei probabil pentru un astfel de acvariu. Problema este insa capacul, daca este sa-l cumperi de la hornbach este 144 lei si nu merita. Eu mi-l fac din sticla si ies la un acvariu de 54L la 100 de lei maxim, cu silicon si lampa de neon. Capacele de la Hornbach mai au o problema din punctul mei de vedere, ca sa faci curatenie trebuie sa-l dai la o parte si nu mai ai lumina, eu fac capacul pe jumatate din latime si pot umbla in acvariu fara sa-l dau la o parte.
|
 |
|
|
|
Am pus un capacel de la sticluta de albastru de metil la o galeata de 10L. Nu am avut alt vas in care sa mut icrele. A facut insa minuni. M-am trezit cu zeci de pui in galeata! Vreo 20 am mutat intr-un separeu improvizat cu un geam in acvariul de 50L unde aveam trei frati de-ai lor mai mari cu o luna. Separatorul nu a fost insa etans si cred ca au trecut pe sub geam la fratii lor care i-au consumat cu placere. Noroc ca nu i-am mutat pe toti si mai am vreo cateva zeci in galeata pe care sper sa-i fac mari. Nu credeam ca albastul de metil este atat de important.
|
 |
|
|
|
Al lipit acum 1 sapatamana un acvariu 60x35x30 cu Ceresit, slicon folosit "pentru etansarea acvariilor". Are pe el desenat un acvariu, si parca scrie si glass pe el. Am senzatia ca Ceresit-ul asta nu s-a uscat cum trebuie desi a trecut o saptamana. Nu prea imi vine sa pun apa in acvariu, imi este sa nu cedeze. Parca siliconul Bison cu care am lucrat s-a comportat altfel. Are cineva experienta cu acest silicon de la Ceresit pentru acvarii?
|
 |
|
|
|
Cred ca pestii vor aprecia si mai mult hrana acum, cu gandacei :-))
|
 |
|
|
|
Din Junior am devenit Unripe. Nu sunt foarte sigur ce inseamna asta. Am citit ceva legat de Bio/info profil, pe care am incercat insa sa le actualizez da nu pot, imi da eroare. Folosesc Firefox.
|
 |
|
|
|
Dupa 4 saptamani de artemia la niste puiti de scalari, am trecut pe Sera vipan baby (micropan). Nu prea sunt incantati. PArticulele de mancare le iau in gura si le scuipa. Dupa cateva zile de infometare parca au incept sa inghita ceva-ceva. Cei de la magazin mai aveau ceva pentru pui, fara instructiuni in RO sau limba de circulatie, si nu au putut sa-mi dea prea multe detalii. Ce as putea sa mai incerc, ceva mai facil decat cultivarea larvelor de artemia? Mai am niste alvelini care in 3 zile or sa inceapa sa caute de mancare, le voi da artemia la inceput dar nu am gasit decat un mix cu sare la 5 lei plicul care nu ma prea incanta ca si pret.
|
 |
|
|
|
Pentru poze, sugerez sa cautati pe net dupa denumirea completa. Nu prea ma incearca talentul artistic, dar plantele isi merita banii. Anexez totusi o poza cu Echinodorusul Red Special, unul din cele 5 exemplare disponibile.
|
 |
|
|
|
Hygrophila corymbosa angustifolia - 2 lei firul, dimensiuni intre 10 si 20 cm.
Echinodorus red special - 20 de lei bucata.
Anubias nana, plante de diverse dimensiuni, intre 10 si 30 de lei pe bucata.
Contact 0723233317. Florin.
Anubias expediez si in tara la comenzi de peste 50 de lei, restul doar in Bucuresti pentru ca risca sa nu ajunga tefere.
|
 |
|
|
|
Salut,
Am mai luat de la tine. Cei pe care i-am pus in acvariul cu Oscari au murit pentru un scop nobil, ocazie cu care am aflat ca Oscarii mananca asa ceva cu placere... Cei din acvariul cu scalari au murit fara sa-mi dau seama de ce. Acvariul cu Osacarii nu-l mai am, dar am unul cu 3 pui de scalari de 2 saptamani, unul cu o pereche de scalari, si unul cu 6 colisa, 1 beta si 2 masculi de scalari, 1 labeo si 2 Gyrinocheilus aymonieri. Imi mai dai o sansa?
|
 |
|
|
|
Salut,
Iti pot oferi hygrophila corymbosa angustifolia la 2 lei firul, dimensiuni intre 10 si 20 cm, am si mai mari care au iesit din acvariu si sau adaptat perfect de nici nu-ti vine sa crezi ca e o planta care traieste in acvariu! Cred ca iti pot oferi 10 fire.
Tot cu crestere rapida iti pot oferi o specie de echinodorus, red special, cred ca ii zice, daca are lumina buna, frunzele capata o culoare rosie, daca nu sunt verzi. Am 4 bucati la 20 de lei, si alte bucati mai chinuite la 15 lei. In acvariul unde am planta mama, am un peste mancator de alge care se cam da la frunzele tinere. O parte din ele le-am pus in alt acvariu si s-au dezvoltat frumos, acelea sunt la 20 lei.
Iti mai pot oferi anubias nana, plante de diverse dimensiuni, intre 10 si 30 de lei pe bucata.
Nu am posibilitatea sa fac o poza reprezentativa, dar anexez totusi ceva sa-ti faci o idee despre hygrophila si anubias. Echinodorusul nu se vede prea bine, dar cele pe care le-am izolate de Gyrinocheilus aymonieri arata mult mai bine.
Te rog sa ma suni pe 0723233317. Preturile sunt negociabile si doresc sa te sustin in efortul de a planta noul acvariu.
Florin
|
 |
|
|
|
Salut,
Cand aveam Oscari mi-aduc aminte ca am avut si eu astfel de viermi. Crecusera unii chiar mai lungi. Stie cineva cum apar?
|
 |
|
|
|
Sunt si eu interesat. Daca nu se da te rog sa ma contactezi. Florin 0723233317.
|
 |
|
|
|
Salut,
As vrea sa pregatesc apa pentru puiet. Ultima data cand am luat frunza cu vreo 60 de icre (fecundate) din acvariul parintilor si am pus-o in acest acvariu special, am avut o mortalitate extram de mare, dupa o saptamana de la introducerea icrelor m-am ales cu 3 pui. Am citit pe forum si am vazut ca este recomandata folosirea de albastru de metil. Nu imi este clar cat albastru trebuie sa pun in 50 de litri de apa. Acum sunt cei trei pui de 6 zile in acest acvariu, dar se pare ca urmeaza o noua depunere. Nu as vrea sa omor puii cu albastru de metil, si sa obtin o rata de supravietuire mai mare.
In ce cantitate trebuie sa pun albastru in apa?
Multumesc,
Florin
|
 |
|
|