[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
SAE vs Corydoras  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
isahori
Junior member
[Avatar]

IP:

Am doi SAE de 4-5 cm lungime si 4 corydoras albino. Alaturi se mai afla 3 guppy si 4 platy in 60 l de apa. Din tot ce m-am documentat pe net, sunt specii compatibile si totusi SAE imi terorizeaza acvariul. Cel mai mare dintre ei se comporta de parca tot acvariul ar fi numai al lui. Nu pare sa ciupeasca din ceilalti, dar inoata rapid si se repede catre ceilalti lovindu-i cu botul uneori, dar mai ales catre corydoras, care saracii stau de vreo doua luni numai prin colturile acvariului aproape nemiscati, mai ales cand SAE cel mare si rau are chef de alergat prin apa. Abia cand SAE se linisteste, incep si cory ai mei sa iasa la mancat.
Intrebare: care e problema? Sunt convins ca e SAE si nu Chinese algae eater sau altceva.... SAE ar trebui sa fie destul de pasnic si totusi...!?

Never ever give-up!
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Am si eu sae si nu fac asa . Eu cred ca sunt CAE. Am avut si eu pentru cateva ore CAE in bazin si faceau exact cum spui tu.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
isahori
Junior member
[Avatar]

IP:

I-am studiat timp de cateva luni. Am luat diferite descrieri de pe net, inclusiv in engleza despre SAE si CAE. Am comparat diferite diferite poze si am ajuns singur la concluzia ca sunt SAE si nu CAE. Exista diferente destul de mari ca sa ma pacalesc in halul asta. Nu stiu ce naiba sa mai cred.

Never ever give-up!
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Vezi ca mai e si flying fox tot asa un fake sae .

ACVARIUL MEU scape by @fanta
alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Si eu am 3 Sae si tot asa sunt agitati cum zici tu, am vazut de vreo 2 3 ori cum incerca sa muste din antena scalarului care este f mare. Au momente cand sunt linistiti si au momente cand alearga ca niste nebuni prin acvariu.
Cei 3 Sae ai mei au deja 8-9 cm cred, deja au peste 7 luni.

This message was edited 2 times. Last update was at 05/06/2011 21:38:42

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Si eu am avut 3 SAE, care se mai bateau din cand in cand. La inceput am crezut ca fug intentionat dupa alti pesti, pe urma mi-am dat seama ca se fugaresc unu pe altu si stresau prea mult ceilalti pesti. Am rezolvat problema abea dupa ce i-am dat.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
Schtutz
Junior member
[Avatar]

IP:

Gasesti in linkul de mai jos, o scurta descriere care ajuta la identificarea corecta a lui SAE:
http://www.aquaticscape.com/articles/algae.htm#sae
[Email] [Yahoo!]
isahori
Junior member
[Avatar]

IP:

Sunt SAE.
cred ca intr-adevar se fugaresc unul pe celalalt si-i streseaza pe ceilalti. Cred ca imediat ce ma intorc in Bucuresti (cam patru zile), deschid un topic la donatii.

Never ever give-up!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: