[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: donpisote
Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Salut . Ce marca este becul tau hqi ? 830 ul nu este cam rosu ? Intreb pentru ca am si eu o lampa pe care nu o folosesc inca hqi 2 x 70w si ma gandeam sa cumpar becuri de 6000k. Efectul de shimering este de nepretuit si te invidiez macar pana imi cumpar becuri .

Ape limpezi.
Este bine ca sa nu spun obligatoriu sa bagi co2

In general gresala principala care am facut o si eu cand am dat de alge este sa opresc fertilizarea. Gresit. Planta cu alge e ca omul bolnav si slabit iar daca tu ii mai dai in cap si nu ii dai sa manance si le tai si co2 ul cu ajutorul caruia se hranesc le ai omorat de tot.
Algele nu au nevoie de co2 ca plantele ca sa se hraneasca .
Pune fertilizant si co2 ca sa le pui pe picioare .
Uite cei de la EASYLIFE ca tot te interesa macro au si un indrumator de dozare dupa care m am orientat si eu la inceput si pe care l am considerat foarte util .
Eu personal am incredere in produsele lor iar Profito a castigat premiul de produsul acvaristic al anului in 2008.
Unii ar spune cu mi a spus si mie cineva " bine domne dar asta a fost in 2008 " . Raspunsul meu ar fi ca si atunci . Nu cred ca plantele mananca altceva decat mancau acum 3 ani.

Uite aici http://www.easylife.nl/english/easylife/folder.html pentru ca sunt sigur ca nici nu ai deschis site ul unde scrie PLANTS INFOSHEET si schema lor de fertilizare . Daca te hotarasti incepe cu 1/3 din doza recomandata dupa care cresti incet.
Din lipsa de doritori se retrage . Threadul se poate inchide.
Dupa o saptamana de cand am publicat anuntul si pana astazi cand a aparut pe site este clar ca nu mai este valabil. Rog sa fie inchis threadul.
EASYLIFE NITRO, KALIUM SI FOSFO. Mai citeste o data articolele despre fertilizanti .
A existat o perioada cand si eu as fi vrut sa vina alber sau porcu sa spuna, pune atata fertilizant din ala si atata din celalat si sa nu am alge si plante frumoase .
Din pacate nu exista reteta universala si acvarii identice cat ne am dori .
Cauta pe net si citeste despre ESTIMATIVE INDEX si REDFIELD RATIO . Astea 2 te vor ajuta sa intelegi mai bine care e treaba cu fertilizarea dar nu vei face nimic daca nu ai teste ca sa vezi cat mananca plantele tale.
Lumina ta este suficieta pentru acvariul pe care il ai .
Peste tot pe unde am citit si exista lilaeopsis ( nu ca regula generala desigur ) apar si algele pe ele . Sunt cam ca un magnet . Am citit despre acvariile unora mai experimentati care aveau acvariile curate pana au bagat lilaeopsis.
Macroelementele din comert le gasesti in gama de fertilizanti EASYLIFE . Vezi ca le gasesti la REEF ,

Despre lumina pot sa spun ca ar merge si ce ai tu dar ideal ar fi 6500k . Intamplator am astfel de lampi de care ai nevoie . Daca te intereseaza vorbim pe pm .

De obicei algele apar cand plantele sunt in suferinta si daca tu le mai dai in cap cu algicidul se alege praful .

Alga aceea ca blana cum spui tu incearca sa o strangi cu o periuta de dinti cat poti,
Donez heteranthera z. Se ridica din zona hornbach berceni . Id mess donpisote pentru detalii
Chiar daca nu cureti tu coaja de pe el in timp va putrezi si se va imprastia in apa . Fa o incercare si vezi ce iese mai ales ca va fi nano si pagubele nu vor fi mari.
Pret final 450 lei.
Lampa revine la vanzare
O plante ce se hraneste preponderent cu no3 este heteranthera . Si ea poate ajuta si unde mai pui ca arata si bine.
Piatra se folosesta numai la aer nu si la co2 . Bulele nu ies destul de fine pentru a se dizolva pana sus si pierderea de co2 este mare iar sistemul ineficient.
Incearca mai bine cu un difuzor sau si mai bine cu un reactor de la DENNERLE ca sa ai rezultatele scontate.
Asa este dar am mai pus si o pompa de apa de 300 litri / ora ca sa faca o circulatie mai buna a apei in acvariu
Pai ce te ai astepta sa ti se spuna . Eu nu am genul asta de acvariu dar am vazut poze cu ele si pot spune ca in afara de pietre stivuite unde sa se ascunda pestii nu ai mai avea nevoie de nimic. Nici macar lumina nu iti trebuie multa la acest tip de acvariu . Ce nu prea vad eu acolo este o pompa de valuri . Cam atat.
Intrebarile legate de alge nu prea pot avea nu raspuns atata timp cat nu ai niste teste de apa FE, NO3,PO4. Conform unor site uri de acvaristica un start bun al unui acvariu se face cu cel putin 60% din el plantat. Tu ai conform ultimelor poze maxim 15%.
Da folosesc MANADO cu DUPLA ROOT si sunt foarte ok . La acv meu de 180 de litiri iti trebuie cutiuta de 200g . Zemuri pun EASYLIFE PROFITO SI CARBO si in curand ceva macro dar ma gandesc inca ce sa pun.
Bazinul e cel din semnatura rearanjat total pe 7 mai .
In primul rand MANADO este o copie a DUPLA GROUND cu aceleasi calitati si proprietati . Dupla Root vine ca inlocuitor de substrat fertil si face ceea ce face AQUABASIS . Cutia de DUPLA ROOT contine o cutie de 200 grame cu substanta respectiva si inca un pliculet mic cu bacterii .
Ca aplicare se face asa . Se pune in acvariu 2/3 din cantitatea de MANADO sau DUPLA GROUND . Peste acesta se presara DUPLA ROOT ul si bacteriile din plilculet , dupa care se acopera cu celalta treime de substrat.
Lampa se retrage de la vanzare pentru 10 zile.
De la jbl merita manado . Nu merita substratul fertil se de ei . Daca nu vrei sa faci apa mocirla cand scoti plante pune ce au pus si eu DUPLA ROOT.

MANADO ti ar trebui 30 litri si DUPLA ROOT cutiuta de 200 grame .
Anubias ul este ca un magnet pentru bba . Asta nu inseamna ca trebuie sa o scoti din acvariu . Asa cum mi au spus si altii mie iti spun si eu tie ca cel mai bun luptator inpotriva algelor sun plantele pe care tu din pacate nu prea le ai , si mai ales cele cu crestere rapida . Vallisneria este singura de acest fel pe care o vad eu la tine in acvariu .
Se recomanda mai ales la inceputul setarii unui acvariu cat mai multe plante care sa consume nutrientii.

Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Go to: