[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bogdan.filip
Forum Index » Profile for bogdan.filip » Messages posted by bogdan.filip
Vand lampa Metal Halide Up Aqua 70W + bec Giesemann MegaChrome Tropic 70W HQI + bec Osram 70W HQI

image
image

Specificatii lampa:

External Remote Ballast
Installation is convenient, simple and easy to maintain
Mult faceted adjusable arm makes forus lighting anywhere as you need!
Design ultra thinly, slim and stylish
Double Ended HQI Metal Halide Lamp

Specificatii bec Giesemann MegaChrome Tropic 70W HQI:

Particularly suitable for fresh-water aquariums thanks to the stable spectrum with high red and low blue peaks. This lamp will offer the correct balance of light to ensure that the growth of your plants remain lush and healthy and due to the special spectrum you will get very little nuisance algae growth. The bulb is the best choice to meet your freshwater aquarium requirements.
70 Watts - double ended
Color temperature: 5.600° Kelvin
High luminous flux

Specificatii bec Osram 70W HQI:

Wattage: 70.0 W
Rated wattage 75.00 W
Rated luminous flux: 5530 lm
Color rendering index Ra: 76
Color temperature: 6500 K

Pret: 300 lei + transport
Lampa Hagen T5 HO dubla 122 cm + 2 neoane Osram 865 (folosite)

Caracteristici:
- se poate monta pe acvariu sau se poate suspenda.
- disponibila cu doua neoane T5
- include un reflector intern ce mareste intensitatea luminoasa din acvariu
- design compact ce permite montarea mai multor lampi pe acelasi acvariu

Detalii tehnice:
- Putere: 2x54W
- Lungime: 122 cm
- Neon: 2x 54 watts T5 HO
- Adjustabila pana la: 118.5 - 162.5 cm

Pret: 280 lei + transport

Avansatul wrote:Cum zice si Cosmin mai bine elibereazal oricum nu iti va trai mult daca este luat din natura stia sa isi procure hrana dar in captivitate .....
Ramane la alegerea ta

Gibi al meu ("caras de balta") il am de 6 ani si inca o duce foarte bine si este acelasi peste pe care il are si @valentonx - Carassius gibelio.
Nu ma pricep la Feng Shui si nici nu ma intereseaza fetish-urile astea, dar, in ~90L apa nu poti sa pui 3/6/9 carasi, spatiul este mult prea mic pentru aceasta specie. Da, sunt pesti rezistenti dar nu vad nicio justificare ca sa stea inghesuiti intr-un spatiu asa mic.
Si eu urmaresc in fiecare zi un "upgrade" de genul asta (o camera IP).
Salut!
Acvariul este mult prea mic pentru carasi (la 3 carasi trebuie un acvariu minim de 200L).
La carasi trebuie filtrare serioasa (ori filtru extern mai mare ori sump).
Pana atunci recomand sa-i hranesti mai rar... cam o data la doua zile.
Ce dimensiuni au?
Ti-am trimis PM mai devreme. Daca este in stare buna de functionare, vreau sa o cumpar.
Este un lucru obisnuit.
O planta care se impaca foarte bine cu ei este Hygrophila polysperma. Este o planta fara pretentii (la mine creste fara CO2 si fertilizanti) care creste foarte repede. Plantarea masiva o sa te ajute in viitor la un mai bun echilibru al acvariului.
Carasilor le place mazarea la nebunie. Fi foarte zgarcit cu hranirea lor pentru ca la marimea acvariului tau o sa fie foarte greu sa stapanesti acumularea NO2-ului.
La mine cresc fara probleme astea: Hygrophila polysperma, Cryptocoryne wendtii 'brown', Ceratopteris cornuta.
Da, sunt galbene midiile mele.
La o inaltime de 70 cm si cu o vechime de cel putin doi ani, neoanele mele T8 striga dupa schimbare de multa vreme...
Mi-am luat si eu niste midii. Dar ale mele stau pitite toate in nisip. Am observat ca ies noapte la plimbare (mare inginerie camera de securitate cu IR ).
Nu cred ca este de la lumina prea puternica pentru ca, actuala instalatie formata din 2 neoane T8 este echivalentul unei "lanterne" mai mare asa...
Sper sa ajunga si al meu acvariu intr-o zi asa verde si frumos ca al tau
Radu.U wrote: Pfai ..... ce derbedei
Baga o poza cu inculpatii sa le vedem fetele lor nevinovate

O sa-i fac topic separat la Gibelio cat de curand si pun acolo poze...

Am in acvariul actual (160Lx62lx62h; ~ 500L apa ) 4 carasi (dimensiuni intre 12 - 16 cm).
Ca filtrare am asa:
1 Filtru extern Eheim 2228 (1050 litri/h si volum bazin: 4.9 litri);
1 Filtru extern JBL Cristalprofi 250 (700l/h si volum bazin: 5.3 litri);
1 Filtru intern HAGEN Fluval 4 Plus (1000l/h)

Sincer, nu sunt multumit de filtrare (nu de debit, ca prea putin ma intereseaza debitul, ci volumul de filtrare).
Daca ii hraneam doar cu mancare din comert, poate eram multumit, dar mancarea pe care le-o dau eu este peste 75% naturala (mazare, porumb, salata verde, spanac, si multe altele) iar restul spirulina de la Tropical si foarte rar Aquatic Nature Goldfish Excel Food. Resturile de la vegetale sunt un adevarat cosmar pentru filtrele mele.
Curat filtrele cam o data la doua luni (uneori chiar mai des, cand reusesc sa ma santajeze)... fac o mizerie teribila.
Plantele recomandate sunt: Vallisneria sp., Nuphar lutea, Vesicularia dubyana, Egeria densa sau Elodea canadensis, Ceratophyllum demersum, Limnophila sessiliflora (cam greu, dar eu tot insist cu planta asta), Hygrophila polysperma.
Trebuie sa fi pregatit atat tehnic dar si moral in momentul in care incepi sa plantezi. Este razboi total din prima zi. Tu plantezi, ei le scot din nisip...

Totusi, la dimensiunile acvariului care vrei sa-l faci, nu recomand sa ai mai mult de 2 carasi, o sa fie un chin pentru ambele parti.
Nu se recomanda nisip cu granulatie mai mare de 2mm in cazul carasilor.
Daca vrei plantat, la dimensiunile acvariului tau, o instalatie cu 3x24W T5HO cred ca este suficienta.
Mult succes!
Se poate inchide topicul, multumesc pentru gazduire.
stefanp wrote:Sunt interesat, dar am cateva intrebari.

1. Trimiti prin posta in tara?
2. Cum doresti plata?
3. Pretul banuiesc ca nu include si neoane, nu?
4. E home-made sau cumparata? Daca e cumparata, care e firma producatoare?

Mersi.

Salut!

1. Da

2. Ramburs

3. Pretul INCLUDE si cele 4 neoane Osram 865 24W

4. Este home-made

Sper sa apara raspunsul meu pe topic de data asta...
stefanp wrote:Sunt interesat, dar am cateva intrebari.

1. Trimiti prin posta in tara?
2. Cum doresti plata?
3. Pretul banuiesc ca nu include si neoane, nu?
4. E home-made sau cumparata? Daca e cumparata, care e firma producatoare?

Mersi.

Salut!

1. Trimit in tara prin Prosta Romana

2. Ramburs

3. Pretul INCLUDE si cele patru neoane Osram 865, 24W

4. Lampa este "home made". Eu sunt multumit de calitatea lucrarii, de finisaje. O vand pentru ca am nevoie de o lampa mai mare.

Cu placere!
Vand o lampa din aluminiu, suspendata / fixa (are suporti reglabili de la 40cm la 80cm) 4 x 24W T5 Osram 865, reflector din inox, cablu alimentare pentru fiecare neon, drosere universale, vopsita electrostatic negru mat.

image

image

image

Pret: 250 Lei
aganon_2002 wrote:Ba da, la acelea mai mici rosii. Alea mai mari au frunzele mai groase si nu le pot musca. Pot face ceva?

Eu la ai mei le dau mazare congelata. Nici nu ma obosesc sa o decortific, se ocupa ei de treaba asta. Dupa o ora-doua de "munca" la ea le piere cheful sa mai guste si din plante. Folosesc tehnica asta cu succes de aproape un an.

Forum Index » Profile for bogdan.filip » Messages posted by bogdan.filip
Go to: