[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bogdan.filip
Forum Index » Profile for bogdan.filip » Messages posted by bogdan.filip
Urmeaza sa achizitionez o instalatie de osmoza inversa. Pana atunci este mai de incredere apa de izvor decat apa de la chiuveta (duritatea generala este mai mica, nitriti 0)
Doua poze facute astazi:

image

image
image

Asa arata la mine tufele de cladophora crescute pe lemn.
Am avut o perioada in acvariu patru bile de cladophora. La o saptamana-doua dupa ce le-am scos din acvariu mi-au aparut pe creanga de vie din acvariu patru-cinci tufe de cladophora. In patru luni, cei cinci creveti Amano nu au mancat din tufele de cladophora.
Daca mai sunt disponibile, ma intereseaza pe mine urmatoarele:

9. 2xJBL The 7 Balls - 9 ron/buc.
10. JBL The 7+13 Balls 20 ron.
Salut Cosmin!
Bine ai venit!
Se poate regla debitul? Vreau sa-l folosesc la un acvariu de aproximativ 25L.
petrutz2003 wrote:cu respectivul robinet ies 10 bule la 10 sec. e rau sau bine, adica este la fel cu o bula pe secunda ?.

You make my day!

In prima faza am cumparat JBL Bio CO2 100 Complet Set. Dupa terminarea "combustibilului" am folosit dopul (imbinarea dintre dop si furtun este perfecta) la o instalatie clasica formata din: sticla 2,5L si reteta apa, zahar si drojdie). O valva antiretur (amplasata cat mai aproape de reactor) este obligatorie de asemenea si un robinet de aer (pentru reglarea debitului de CO2).
Am testat azi valorile Kh si Gh la apa de la robinet si la apa de izvor.
Apa robinet: Gh: 14; Kh: 11
Apa izvor: Gh: 11; Kh: 10

Saptamana viitoare o sa-mi testeze cineva la un laborator specializat mai in detaliu atat apa de izvor cat si apa de robinet.
Fertilizantii pe moment nu pot sa incerc altceva pentru ca nu dispun de finante (tot ce reusesc sa strang ii pastrez pentru instalatia de CO2). Pe viitor in mod sigur o sa incerc si alte variante de fertilizanti, cel mai probabil de la Aquatic Nature(gama completa).
Multumesc pentru aprecieri.
Filtrul extern l-am cumparat de la un coleg acvarist cu un pret foarte avantajos. De lumina sunt... sa zicem multumit momentan. Daca reusesc sa-mi cumpar o butelie de CO2 si restul echipamentului o sa mai adaug o lampa de 13W si inca o priza programabila. La capitolul teste duc lipsa de multe pentru ca Tetra Laborett-ul este destul de saracut. Referitor la fertilizantul lichid, am vazut la alti colegi acvaristi care il folosesc rezultate foarte bune. Plantele mele duc lipsa de CO2. Folosesc doua bombe: una din ele este JBL BioCO2 la care este pus difuzorul Aquatic Nature iar a doua este o bomba clasica in sticla de 2L la care folosesc pe post de difuzor filtru de tigara (ochiometric pare mai eficient decat cel de la Aquatic Nature). Majoritatea algelor le am cam de doua luni cand am fost plecat de acasa 5 zile si l-am lasat pe tata pe post de dozator de lichide. Dar in timp vad ca dispar algele. Trebuie sa am rabdare. Easy Carbo puneam pana mai acum ceva vreme in ideea ca ma ajuta sa scap de alge mai repede. Zilele astea am citit ca Easy Carbo nu prea se impaca bine cu puii de creveti asa ca o sa renunt la el.

O poza facuta azi:

image
Salutare!

Ma numesc Bogdan Filip, am 31 ani si sunt din Tirgoviste. Am inceput acest hobby (acvaristica) in Septembrie 2009.
Va prezint acvariul cel mic:

Acvariu: home made 30L/30l/35H;
Sistem de iluminare: Aquatic Nature Solar Duo Boy 26 W + Aquatic Nature Solar Duo Boy 13 W (doua prize programabile in felul urmator: 13W (09:00-20:00); 26W (12:00-18:00));
Filtru (extern): Aqua Szut Aqua System 2 (cel vechi a fost un Hagen Aqua Clear A50);
Substrat: JBL AquaBasis plus;
Nisip: Aquatic Nature Dekoline Nero;
Incalzitor: Hailea 75W;
Teste la apa: Tetra Laborett Kit;
Fertilizare: micro si macro de la Cristi Ionescu la care mai adaug Easy Life EasyCarbo (rar);
CO2: "bomba" ambalata in sticla de 2L plus reactor CO2 Aquatic Nature Glass Difussor 40/60;
Fauna: creveti Red Cherry (aproximativ 30 bucati), creveti Caridina japonica (5 bucati);
Decor: o roca vulcanica pe care am Java moss, o bucata vita de vie pe care am Riccia fluitans si ceva alge;
Flora: Java moss, Riccia fluitans, Rotala sp 'vietnam', Eleocharis parvula, Heteranthera zosterifolia si alte plante (urmeaza sa le identific);
Test apa (09.08.2010): Ph 7,5; Gh 11; Kh 11; NO2 0;
Schimburi de apa: apa de izvor, aproximativ 30% o data la cinci zile.

Poze (in diferite momente ale evolutiei):
image

image

image

image

image

Forum Index » Profile for bogdan.filip » Messages posted by bogdan.filip
Go to: