[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bogdan.filip
Forum Index » Profile for bogdan.filip » Messages posted by bogdan.filip
Am si eu un filtru Hagen Fluval 204 (680L/h). Il folosesc la un nano de ~25L.

+
este silentios
debitul este reglabil

-
volumul canistrei prea mic
forma ciudata a furtunelor
Imi place! Este un acvariu foarte frumos!
Am 3 corydoras si 8 melci (4 pomaceea si 4 neritine). Aceleasi vietuitoare aveam si inainte cand apareau pui de creveti pe pajiste.

image
Este drept ca nici inainte nu se ingramadeau crevetii prichindei pe pajiste dar tot mai vedeam 2-3 dimineata la masa. La fel de posibil este sa nu fi fost nici eu prea atent... O sa ma mai uit dupa ei zilele astea.
Cand aveam Ph-ul 7-7,5 sau poate putin mai mult, crevetii red cherry se inmulteau ca iepurii. De cand am Ph-ul sub 7 (~6,5) nu prea am mai vazut pui in ultima vreme. Kh-ul inainte il aveam in jurul valorii 12-13 acum este 8 iar NO2-ul este 0. Temperatura o tin constanta la 25 grade. Aveti idee care este problema?
Am mai facut azi o poza (cu putin timp inainte sa se aprinda lumina azi dimineata):

image
La 25cm de luciul apei o am pozitionata lampa.
Asa cum a spus si @alber da, alge inca mai am, dar sunt mult mai putine ca altadata. Algele apar in general de la dezechilibre CO2-lumina-fertilizanti. Am avut parte in trecut la setup-ul asta si de dezechilibre cauzate cel mai probabil de lipsa CO2-ului si prezenta in cantitati mari a fertilizantului. In ultima vreme testez mult mai des apa si fertilizez in consecinta.
Programul de iluminare este de 8 ore / zi iar fertilizarea se face cu produse JBL.
@brawn: daca moderatorii forumului considera ca am incadrat topicul gresit (desi eu cred ca este bine aici), pot sa-l mute unde cred ei ca este mai bine.
Trecerea de la becuri economice (doua lampi 26W si una 13W) la HQI 70W se simte atat vizual (mult mai placut acum) cat si la ritmul de crestere al plantelor.
Multumesc!
Inca un rand de teste (23.11.2010) si o poza in continuare...

Ph: 6,5
Kh: 8
Gh: 9
Fe: 0,02
NO2: 0
NO3: 10
PO4: 0,5
CO2: 76

image
Va rog sa scuzati dubla postare dar nu am putut sa editez ultimul mesaj.
Mai am o poza (facuta tot astazi):

image
Multumesc!
Am rearanjat firele de Rotala "vietnam"

image
Multumesc.
La aranjament mai am de lucru (desi, pentru prima oara de la start, imi place foarte mult acvariul in forma lui actuala).
Schimbare hardware:

- lumina: lampa HQI 70W, 8000k
- filtrare: Hagen Fluval 204

image

image
image

image

image

image

image
Din cat am citit despre ea mai mult de atat nu creste (~10 cm). In schimb creste Rotala "vietnam" ca nebuna de ceva zile incoace.
Bine v-am gasit dragi prieteni!
M-am gandit sa continui povestirea acvariului din rubrica "Despre noi" a topicului "Bogdan Filip" aici.
O alta pasiune a mea sunt filmele "science fiction"... de aici a plecat si numele proiectului acvaristic: "Enterprise" fiind numele navei din serialul "Star Trek", scopul ei fiind explorarea spatiului cosmic. In cazul meu, acest proiect acvaristic o sa fie in timp o explorare acvaristica, un inceput de drum spre cunoastere.

Date tehnice:

Acvariu: home made 30Lx30lx35h;
Sistem de iluminare: Aquatic Nature Solar Duo Boy 26W + Aquatic Nature Solar Duo Boy 13W + Dennerle Nano Light 11W (doua prize programabile in felul urmator: 11W + 13W (09:00-20:00); 26W (12:00-18:00));
Filtru (extern): Aqua Szut - Aqua System 2;
Substrat: JBL AquaBasis plus;
Nisip: Aquatic Nature Dekoline Nero;
Incalzitor: Hailea 75W;
Teste la apa: Tetra Laborett Kit (Ph,Gh, Kh, NO2), JBL (Fe, NO3), Dupla (PO4);
Fertilizare: JBL: Ferropol, Ferropol 24, Ferrotabs, The 7 Balls
CO2: butelie 2Kg, reductor, reactor CO2 Aquatic Nature Glass Difussor 40/60;
Fauna: Red cherry (aproximativ 80), Caridina japonica (2), Corydoras paleatus (2 tineri), Corydoras sterbai ((2 tineri);
Decor: o bucata vita de vie si ceva alge;
Flora: Rotala sp 'vietnam', Eleocharis Parvula, Heteranthera Zosterifolia, Blyxa Japonica, Hydrocotyle Verticillata si inca doua plante pe care nu le-am identificat inca exact;
Test apa (02.11.2010): Ph: 7; Gh 12; Kh: 10; NO2: 0, Fe: 0,1, NO3: 10, PO4: 0,5, CO2: 30;
Schimburi de apa: aproximativ 30% o data la cinci zile.

Poze (in diferite momente ale evolutiei):

image

image

image
Am vazut ca alt coleg acvarist a folosit aceeasi formula la un bazin mai vechi.
Eu la Enterprise am folosit o punga JBL AquaBasis 2,5L si peste am pus o punga de 5Kg nisip Aquatic Nature Dekoline Nero. In prima faza ma gandeam sa pun doar jumatate din punga de nisip dar am pus toata punga si arata bine asa. La viitorul proiect o sa pun o punga de Aquatic Nature Fertiplant ABF 0,6L si peste o punga de Aquatic Nature Ferti Soil 5Kg. Conteaza si ce plante o sa vrei sa pui in el.

edit:

La filtrare, parerea mea este ca merita un filtru extern (atat din punct de vedere estetic, cat si al materialului de filtrare mult mai generos).
bitanu wrote:Frumusel acvariul si foarte verde! Bravo!!!

Am o intrebare: de ce pomenesti neaparat (am observat treaba asta la mai multi forumisti) de la cine ai cumparat fertilizanti. De reclama, drept multumire? Sunt mai multi care vand acesta combinatie de ,,chimicale". Pentru asta este deschisa sectiunea vanzari.

Tocmai din aceasta cauza am precizat provenienta fertilizantilor.

Actualmente fertilizez cu produse JBL.

Forum Index » Profile for bogdan.filip » Messages posted by bogdan.filip
Go to: