Bine v-am gasit dragi prieteni!
M-am gandit sa continui povestirea acvariului din rubrica "Despre noi" a topicului "Bogdan Filip" aici.
O alta pasiune a mea sunt filmele "science fiction"... de aici a plecat si numele proiectului acvaristic: "Enterprise" fiind numele navei din serialul "Star Trek", scopul ei fiind explorarea spatiului cosmic. In cazul meu, acest proiect acvaristic o sa fie in timp o explorare acvaristica, un inceput de drum spre cunoastere.
Date tehnice:
Acvariu: home made 30Lx30lx35h;
Sistem de iluminare: Aquatic Nature Solar Duo Boy 26W + Aquatic Nature Solar Duo Boy 13W + Dennerle Nano Light 11W (doua prize programabile in felul urmator: 11W + 13W (09:00-20:00); 26W (12:00-18:00));
Filtru (extern): Aqua Szut - Aqua System 2;
Substrat: JBL AquaBasis plus;
Nisip: Aquatic Nature Dekoline Nero;
Incalzitor: Hailea 75W;
Teste la apa: Tetra Laborett Kit (Ph,Gh, Kh, NO2), JBL (Fe, NO3), Dupla (PO4);
Fertilizare: JBL: Ferropol, Ferropol 24, Ferrotabs, The 7 Balls
CO2: butelie 2Kg, reductor, reactor CO2 Aquatic Nature Glass Difussor 40/60;
Fauna: Red cherry (aproximativ 80), Caridina japonica (2), Corydoras paleatus (2 tineri), Corydoras sterbai ((2 tineri);
Decor: o bucata vita de vie si ceva alge;
Flora: Rotala sp 'vietnam', Eleocharis Parvula, Heteranthera Zosterifolia, Blyxa Japonica, Hydrocotyle Verticillata si inca doua plante pe care nu le-am identificat inca exact;
Test apa (02.11.2010): Ph: 7; Gh 12; Kh: 10; NO2: 0, Fe: 0,1, NO3: 10, PO4: 0,5, CO2: 30;
Schimburi de apa: aproximativ 30% o data la cinci zile.
Poze (in diferite momente ale evolutiei):