[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Rog ajutor amenajare acvariu  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
cmariusp
Unripe member

IP:

Salut sunt Marius din Iasi si as avea nevoie de vreo 2 sfaturi in privinta amenajarii unui acvariu.
Momentan detin un acvariu de 30 de litri in care am 2 carasi aurii,2 carasii blackmoor,3 neoni,2 xyfo ,3 molly,2 sanitari albi si 2 sanitari negri (am uitat cum le spune exact).

Maine ma apuc sa fac un acvariu mai adecvat de 150l (60 cm lungime x 50 cm latime x 50 inaltime)si as avea nevoie de ajutor in amenajarea lui.
M-am gandit la urmatoarele componente
Filtru acesta sau acesta
Pompa aceasta
Pt. substrat am niste cuart de 3mm si as dori aici o propunere cu ce ar mai trebui completat.
Din acvariul actual vor ramane cei 4 carasi,3 neoni si 2 sanitari (cei negri),restu urmand sa ii dau cuiva.
1.As mai putea adauga pe langa cei de mai sus si 2 pesti papagal ?
2.Mi-ati putea recomanda niste plante care rezista carasilor?
3.Ce lumina mi-ati recomanda (eu ma gandeam la 3 neoane de 6w submersibile)?

Mentiuni: Apa are ph in jur de 7.0-7.5,gh undeva intre 14 si 21,iar kh intre 15 si 20.
Pompa si filtrul trebuie sa fie indeajuns de bune si pt un acvariu de 250l dimensiuni 120cm lungime,30 cm latime si 70 inaltime),pt. ca in vara ii voi muta intr-un astfel de acvariu.

P.S.Nu ma supar,ba chiar apreciez daca aveti alte sugestii pt. filtre/pompa sau orice altceva.

This message was edited 6 times. Last update was at 07/11/2011 22:19:18

cmariusp
Unripe member

IP:

Chiar nimeni nu imi poate da niste sfaturi?
stefanp
Moderator

IP:

Pentru 150 de litri, ar fi bine sa iei un filtru extern.
Ia ceva cu un debit in jur de 1000 l/h. Cred ca ar fi ok.

Neonii sunt pesti de grup, deci ia mai multi, peste 6.
Pentru carasi, plante cu frunze mari si radacini mai puternice sa stea in pietris.

Totusi nu stiu daca se potrivesc carasii cu ceilalti...

Daca pui plante, pompa de aer e contraindicata.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Hai sa le luam pe rand.
Lasam acvariu actual in pace caci e un bors total.
Concentreaza-te pe cel nou.

Edit: Scoate-ti din cap Pompa de AER. Aerarea se face prin valuiea apei la suprafata.

Ce vrei sa faci ? sa inteleg ca vrei sa tii carasi si papagali si plante ? Imposibil

Argument:
Papagalii sunt pesti care necesita o temperatura de 28-30 grade C.
Carasiilor nu le place aceata temperatura. Temperatura trebuie sa fie intre 15-18° C. Daca e mai mare sufera pestii

Papagali ajung la 25 de cm si unde mai pui ca sapa intr-una ? Deci ai nevoie de acvariu maricel si fara plante, deoarece ele vor fi smulse.
Asa ca daca vrei Papagali te sfatuiesti sa faci un acvariu dedicat lor.

- Sa zicem ca al 2-lea filtru ar face fata 50 %. Problema este urmatoarea: carasii sunt porci.
- Daca ai o sursa de pietris de rau du-te cat mai repede si lasa quartul. Daca nu ai pune pietrisul intr-o lingurita cu otet si vezi de sfaraie. Nu ai idee cata duritata elimina acel quart si unde mai pui si duritatea apei din iasi.

Daca lasi totusi carasi nu tine mai mult de trei. Un caras la 50 l Apa.

Plante pt carasi bineinteles: Anubias si Echinodorusi

Tu gandeste-te bine ce vrei si intreaba aci. Nu te lua dupa vanzatori caci un zambet iti confera multa incredere, dar nu uita ca este un vanzator si tre sa-si vanda marfa. Nu prea il doare capu ce se intampla in acvariul tau.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/11/2011 18:31:43

bogdan.filip
Junior member
[Avatar]

IP:

Am in acvariul actual (160Lx62lx62h; ~ 500L apa ) 4 carasi (dimensiuni intre 12 - 16 cm).
Ca filtrare am asa:
1 Filtru extern Eheim 2228 (1050 litri/h si volum bazin: 4.9 litri);
1 Filtru extern JBL Cristalprofi 250 (700l/h si volum bazin: 5.3 litri);
1 Filtru intern HAGEN Fluval 4 Plus (1000l/h)

Sincer, nu sunt multumit de filtrare (nu de debit, ca prea putin ma intereseaza debitul, ci volumul de filtrare).
Daca ii hraneam doar cu mancare din comert, poate eram multumit, dar mancarea pe care le-o dau eu este peste 75% naturala (mazare, porumb, salata verde, spanac, si multe altele) iar restul spirulina de la Tropical si foarte rar Aquatic Nature Goldfish Excel Food. Resturile de la vegetale sunt un adevarat cosmar pentru filtrele mele.
Curat filtrele cam o data la doua luni (uneori chiar mai des, cand reusesc sa ma santajeze)... fac o mizerie teribila.
Plantele recomandate sunt: Vallisneria sp., Nuphar lutea, Vesicularia dubyana, Egeria densa sau Elodea canadensis, Ceratophyllum demersum, Limnophila sessiliflora (cam greu, dar eu tot insist cu planta asta), Hygrophila polysperma.
Trebuie sa fi pregatit atat tehnic dar si moral in momentul in care incepi sa plantezi. Este razboi total din prima zi. Tu plantezi, ei le scot din nisip...

Totusi, la dimensiunile acvariului care vrei sa-l faci, nu recomand sa ai mai mult de 2 carasi, o sa fie un chin pentru ambele parti.
Nu se recomanda nisip cu granulatie mai mare de 2mm in cazul carasilor.
Daca vrei plantat, la dimensiunile acvariului tau, o instalatie cu 3x24W T5HO cred ca este suficienta.
Mult succes!

shine on you crazy diamond
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

bogdan.filip wrote:Am in acvariul actual (160Lx62lx62h; ~ 500L apa ) 4 carasi (dimensiuni intre 12 - 16 cm).
Ca filtrare am asa:
1 Filtru extern Eheim 2228 (1050 litri/h si volum bazin: 4.9 litri);
1 Filtru extern JBL Cristalprofi 250 (700l/h si volum bazin: 5.3 litri);
1 Filtru intern HAGEN Fluval 4 Plus (1000l/h)
Sincer, nu sunt multumit de filtrare

Pfai ..... ce derbedei
Baga o poza cu inculpatii sa le vedem fetele lor nevinovate

No hai cu raspunsul sa stim ce vrei sa faci din sticla aia ! Mai vrei carasi ? vezi cate filtre are nea' Bogdan
bogdan.filip
Junior member
[Avatar]

IP:

Radu.U wrote: Pfai ..... ce derbedei
Baga o poza cu inculpatii sa le vedem fetele lor nevinovate

O sa-i fac topic separat la Gibelio cat de curand si pun acolo poze...

This message was edited 1 time. Last update was at 10/11/2011 23:35:24

shine on you crazy diamond
[Email] [Yahoo!]
cmariusp
Unripe member

IP:

Dap,inca mai vreau carasi,chiar azi ma duc sa ma interesez la cineva de un filtru Eheim 2217

Forum Index » Despre noi
Go to: