Message |
|
catalinm wrote:De ce as pierde 60% cu difuzorul ala cu ceramica poroasa ?
Pardon, am gresit, nu 60 ci vreo 40%. Vezi, asa se intampla, cand nu te informezi inainte! Nu degeaba multi dintre acvaristii cu ceva experienta (si aici ma refer la cei care au afisat acvarii foarte frumoase si care merita cu adevarat sa fie ascultati, si nu cei incapatanati si ,,destepti" care scriu numai baliverne) dau sfatul : ,,Citeste, informeazate si apoi pune in practica!!!"
Raspuns la intrebarea ta: pentru ca acest difuzor se comporta ca o piatra poroasa de aer, dar cu pori ceva mai mici. Bulele de co2 in acest caz sunt vizibile si pana sus nu apuca sa se descompuna complet. Probabil, unii o sa zica ca co2-ul din butelie nu este pur, parerile in acest caz fiind impartite. Eu pana ce nu am dispersie totala a ,,gazului" in apa nu sunt multumit. Un asemenea reactor cu ceramica am experinmentat si eu, si dupa doua zile de asa zisa utilizare l-am aruncat, nu m-a multumit deloc.
|
 |
|
Teoretic, nu ai nevoie de pauza in programul de iluminat. Multi acvaristi aleg pauza pentru a prevenii o posibila explozie a algelor sau pentru a mai scapa de acestea. Eu unul nu sunt adeptul acestei pauze preferand un program in trepte pentru a imita rasaritul, amiaza si apusul soarelui si reducerea programului de iluminare la 8 maxim 9 ore pe zi. de exemplu in cazul meu folosesc ceva apropiat de metoda recomandata de JBL, si anume: din cele patru neoane pe care le am (doua din spate t5 JBL Solar Tropic si doua fata t5 Osram 965 si 865) le aprind in trepte, 10:00-18:00 cele din spate si 11:00:19:00 cele din fata. Daca ai observat (binenteles daca ai studiat), majoritatea celor care participa la concursurile de aquascapingdar si avansatii de pe forumuri, nu depasesc 9 ore pe zi. Putini acvaristi folosesc programul de 12 ore (pe care vad ca l-ai adoptat si tu) , acest program fiind o copie a unei zile insorite la ecuator (dar sa nu uitam ca si aceasta are rasarit si apus). Asa ca decizia iti apartine...
PS: de exemplu, acvariul din semnatura mea.
|
 |
|
|
 |
|
Dai tot-inainte prietene!  Si eu am canon greu, tot un mare NU de la sotie (cel putin pana-n primavara, macar) si unul de la nenorocitii astia cu -25%
|
 |
|
|
 |
|
Frumos proiect si interesant!  In doua-trei luni o sa fie ca in vise.
|
 |
|
Apar si eu mai tarziu, si zic: IMI PLACEEEE! Cand, un acvariu mai mare?
|
 |
|
djphazer wrote:@Bitanu
Ai reusit sa fac o schema foarte complicata, la un sistem incredibil de simplu
Eei ce sa-i faci, artistul din mine...  Daca-ai stii, pana sa-l confectionez pe acesta cat m-am chinuit doi ani cu JBL Taifun?!
|
 |
|
Bun venit! Investitie ar fi dupa parerea mea: minima cu ciclide ; medie cu plantute ; maxima cu acvariu marin.  Citeste, citeste si hotareste!
|
 |
|
Ciprian- guppy? Guppy la Ciprian? De cand? Sunt foarte frumusei, spor la vanzare!
|
 |
|
Salut! De ce sa luam din spatiul pestisorilor? Un asemenea reactor co2 am avut si eu acum vreo trei ani, dar nu avea dizolvare 100%, si in plus de asta este cam inestetic. Eu , acum am un reactor extern confectionat dintr-un filtru de apa, mult mai eficace pe care l-am construit cu ajutorul colegului Narcis din Constanta.

|
 |
|
|
 |
|
La sectiunea ,,aquascaping" il voi posta cam dupa jumatea lunii viitoare pentru ca in zece zile voi pleca intr-o mica excursie prin sudul Italiei. Sunt curios sa vad ce voi gasi la intoarcere. Prapad (mai ales din cauza problemei mele cu planta-buruiana ricia din gazonul de parvula) sau padure trpicala??
|
 |
|
|
 |
|
Aha, esti constantean ?!
|
 |
|
|
 |
|
Bine ai venit Nicole!
|
 |
|
|
 |
|
 Superb! Fara cuvinte, doar priviri.
|
 |
|
Bravo si felicitari pentru alegerea setup-ului. Cam la cat te-a ajuns investia de anul acesta la toate produsele achiitionate de tine, mai ales gama ADA? Iti place chiar asa mult Echinodorus Tennelus, sau pe viitor vrei sa-l inlocuiesti?
|
 |
|