[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kazaku
Forum Index » Profile for kazaku » Messages posted by kazaku
Sump-ul vreau sa il fac etans, gen filtru extern. Pompa imi soseste maine, e de 2200l pe ora. Ca medii filtrante inca nu stiu exact ce sa folosesc si din ce sa fac sump (filtru). Ma gandeam la teava pvc pt scurgere, sunt alea cu capac pt aerisire, sa iau doua, sa le tai si sa le imbin intre ele. Pe capetele infiletante sa bag prin infiletare doua tevi si din ele sa plec cu furtunele, tur-retur.
Multumesc mult.
Am patit si eu ceva asemanator. La mine era de la lumina slaba.
Vezi ca sunt filmulete pe youtube care te invata sa iti faci acasa sistem de co2 (ala cu drojdie). E simplu de facut.
Eu tot aici am invatat, si inca invat. Prin ce treci tu cu acvariu acum, am trecut si eu.
Daca te iei dupa ei, sigur o sa ramai fara pesti. Bacteriile se colonizeaza in filtru, pe ala nu il speli decat atunci cand se infunda. Ciclarea se face prin schimb de apa. Eu iti sugerez sa cauti posturi mai vechi despre ciclare, si vezi acolo ce au fost sfatuiti sa faca si cum a decurs pt ei ciclare, daca le-au supravietuit pesti si cat a durat. Daca vrei sa te iei dupa asa zisi "experti de la magazin", care nu au avut bunul simt sa iti zica ca nu se baga mai mult de un beta in acvariu, e problema ta. Sfaturile primite aici sunt mult mai corecte si de mare ajutor decat cele din pet shop.
Ala e un acvariu neciclat.
1. Schimba apa zilnic (o treime din apa).
2. Nu mai fierbe apa. Ori iti iei AquaSafe, ori o lasi 24h intr-un recipient inainte sa o bagi in acvariu.
3. Cumpara niste EasyStar. Sunt bacterii vii si bagi un capacel, la 7 zile mai bagi unu.
Incearca sa bagi apa cam la temperatura camerei. Dar in nici un caz nu o fierbe, omori bacteriile benefice.
Un sump nu imi e greu sa fac, si nici scump. Sa cumpar 2 filtre, fie si sh nu imi permit. Vreau sa fac rost de o pompa si sa fac un sump.
E cam greu la mine cu instalatia. Stau cu chirie si nu pot sa fac modificari pe aici. Face proprietara crize. Sa trag apa de la baie prin furtun imi trebui vreo 12m de furtun. Speram ca daca fac sump ma mai scuteste de schimbat apa asa des.
inca o intrebare. Daca fac sump (filtru extern), mai trebuie sa schimb o treime din apa pe saptamana? Nu de alta, dar la bazin de 300l ar trebui sa schimb 100l pe saptamana, asta inseamna scurta la mana.
Poate o pompa de 2200l/h sa faca fata? Pompa o sa stea in acvariu iar restu jos langa acvariu. As face din teava din aia care se foloseste la scurgerea de la wc. Problema e ca trebuie sa iau doua bucati cu filet, sa le tai si sa le lipesc intre ele in asa fel incat sa am filet pe ambele capete.
Salut. Am si eu inca odata nevoie de ajutorul vostru. Am facut rost de un acvariu, dimensiuni 120x50x50 din sticla de 10mm, am facut eu un capac cu buget redus pe care am pus: 2 neoane 18w(stiu ca este putin, dar monentan nu mai am buget), 3 ventilatoare, 2 sa bage aer si unu sa scoata, si am mai facut un sistem co2. Vreau sa cumpar o pompa sh sau una noua dar chinezarie, si sa fac un sump. Problema mea e urmatoarea: sump-ul e partitionat in 3... 1.Bureti, 2.??? si 3.Roca vulcanica. Ce sa bag in mijloc? Am citit ceva despre bile de plastic si ceramica, dar nu sunt sigur. Si dati-mi si mie o idee in ce sa il fac, pentru ca nu am de gand sa il fac prin cadere. Nu vreau sa stau cu cine stie ce galeti spanzurate pe perete deasupra acvariului. Vreau sa il fac etans, sa fie prin presiune, dar nu am idee ce recipient sa folosesc. O pompa de 2200L debit pe ora este buna pt a face sump?
Pai si ce ma sfatuiti sa bag in sump. In afara de bureti si roca vulcanica?
Incerc sa fac un sump. Stiu ca se baga bile de plastic si ceramica in el.
De unde ati luat inele de ceramica? Bile de plastic se gaseste pe undeva?
stefanp wrote:
p22darius wrote:
Oare nu deranjeaza pesti geg guppy ?

Oare guppy in mediul lor natural au o lampa a lui aladin din care ies bule de aer?

Ai impresia ca pesti aia stiu cum arata mediul lor natural? Pentru ei natural e ce le pui tu.
Cumpar pompa de apa cu debit minim de 1400l pe ora, la un pret decent. Nu ma intereseaza sa fie firma, ma intereseaza sa isi faca treaba.
Pompa trebuie sa aiba debit de 1500l pe ora, minim. Am scria eu aiurea.
Stiu sa il compartimentez. Nu prea am idee in ce sa il fac. Vreau sa fac sump inchis, sa fie totul prin presiunea pompei. Momentan nu am pompa, vreau una pt acvariu de 300l+. Acvariu meu e de 300, as vrea ca pompa sa fie de minim 300l debit pe ora.

Forum Index » Profile for kazaku » Messages posted by kazaku
Go to: