[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bine (ca) v-am gasit !  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
pikola
Unripe member
[Avatar]

IP:

Buna,

Eu sunt Ramona, fara experienta in domeniu, am "mostenit" un acvariu 110x50x50 care avea doi pesti, unul a murit inainte sa aflu cum se numea, celalalt este un rainbow (avatar) ,ulterior am primit 3 neoni.

M-as bucura daca m-ati ajuta sa intretin si apoi sa dezvolt acest acvariu, sunt foarte incantata de el dar nu stiu nimic despre acvaristica.

Astept PM de la oricine doreste sa ma ajute.

Multumesc,
[Thumb - peste.JPG]

[Thumb - melci.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 11/02/2012 22:12:41

Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit printre noi.Sunt foarte multe lucruri de spus dar avem nevoie de mai multe detalii de la tine(filtrare,lumina etc) si de niste poze.
Banuiesc ca acvariul nu este ciclat.Citeste "Ciclul azotului" si "Ghidul incepatorului".
Succes!

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]
pikola
Unripe member
[Avatar]

IP:

merci,

Exista un filtru cu incalzitor incorporat , termostat si un termometru, doua neoane, plaante, melci, din cate imi dau seama, 2 specii, e destul de multa murdarie pe fund dar mi-e frica sa curat sa nu pateasca ceva pestii... plantele arata cam rau deoarece au stat in intuneric vreo 4 zile... si mai sunt niste chestii care seamana cu niste viermi albi de vreo 4mm ...

[Thumb - neoni.JPG]

[Thumb - DSC01929.JPG]

[Thumb - DSC01930.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 11/02/2012 22:28:52

stefanp
Moderator

IP:

Viermii albi e posibil sa fie planarii si apar de la mizerii necuratate.
Ia si aspira toata mizeria de pe fundul acvariului, n-are de ce sa-ti fie frica. Le vei face un bine pestilor.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
kirra28
Member
[Avatar]

IP:

vei gasi in petshop aspirator manual de substrat care costa aproimativ 8-9ron,apoi curata bine bine substratul,apoi fa si ceva schimburi de apa si vor aparea si rezultatele

why drink and drive when you can smoke and fly?
[Email] [Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu multa rabdare si daca urmezi sfaturile de pe forum o sa scoti un acvariu frumos!Multa bafta si ape limpezi!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
popescu.cristian10
Member

IP:

sal,bine ai venti,in primul rand trebuie sa citesti pe net despre ciclarea apei ca sa sti cum trebuie facuta,apoi trebubuie sa citesti despre cum si cata apa sa schimbi[20-30%]saptamanal vezi cum schimbi apa,trebuie lasata la decantat celputin 24 ore,apoi vezi cum cureti filtru,in apa pe care o scoti din acvariu sa il cureti,apoi sa citesti si despre soluti ce trebuie bagate in apa[de ex:aqua safe,etc,asta folosesc eu]apoi pt plante exista soluti,teste pt apa,sa citesti despre pesti pe care ai ai in acvariu,respectiv rainbow si neoni[neoni am si eu,vezi ca sunt pesti de grup,minim 8]vezi ce temperatura au nevoie,duritate apa,etc,mai multe eu zic sa te informezi de pe aici,ai multe de citit,nu mai cumpara pesti pana nu rezolvi cu apa si doar cand ai citit ceva despre acvaristica macar minimul,iti doresc suces,ape limpezi.
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

popescu.cristian10 wrote:soluti ce trebuie bagate in apa[de ex:aqua safe,etc,asta folosesc eu]

Aceste solutii NU TREBUIE NEAPARAT bagate in apa. Ca poate se intelege ca-s obligatorii. Pot fi folosite in anumite situatii, insa nu e neaparat.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
popescu.cristian10
Member

IP:

stefanp wrote:
popescu.cristian10 wrote:soluti ce trebuie bagate in apa[de ex:aqua safe,etc,asta folosesc eu]

Aceste solutii NU TREBUIE NEAPARAT bagate in apa. Ca poate se intelege ca-s obligatorii. Pot fi folosite in anumite situatii, insa nu e neaparat.
intradevar nu sunt chiar necesare,dar eu zic ca folosesc si inca foarte mult,eu zic sa nu fim zgrciti cind vine vorba de santatea pestilor,mai ales ca e la inceput,iar ca cost eu zic ca nu e un cost prea mare[nu sunt asa scumpe,in fine,ape lipezi.
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Ajuta in anumite conditii. In altele nu-si au rost, deci bani degeaba. Eu am vrut sa subliniez ca nu sunt obligatorii, caci cam asta reiesea.
Sunt de acord can u trebuie sa fim zgarciti cand vine vorba de sanatatea lor, dar cum banii sunt o problema reala in zilele noastre, trebuie folositi cu atentie. Se pot lua lucruri mult mai folositoare de banii aia.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Despre noi
Go to: