[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
resuscitare pesti sariti din acvariu  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cum se mai poate salva un peste (hoplo) care a sarit din acvariu si l-am gasit pe parchet?
nici nu stiu de cat timp a sarit din apa, dar l-am pus in acvariu, in speranta ca poate ...
mai misca putin, foarte putin, cand dau un bobarnac in geam sau daca-l mai atinge alt peste

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
kirra28
Member
[Avatar]

IP:

parerea mea e ca nu prea ai ce sa-i faci...mai bine il supraveghezi si daca totusi va muri sa il scoti imediat.dar poate are noroc si isi revine

why drink and drive when you can smoke and fly?
[Email] [Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

kirra28 wrote:parerea mea e ca nu prea ai ce sa-i faci...

cred ca nici sa-l las cazut in apa, pe la fund nu ar fi prea bine, poate ca trebuie sa-l tin in mana si mai la suprafata ca sa poata si respira, de fapt sa-i scot eu gura afara din cand in cand ca nu se misca
am citit ca la cineva i-a supravietuit unul care a stat peste 5 ore afara

[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu zic ca o sa-si revina. Sunt in stare de soc si nu misca ... daca ai noroc, poate sa-si revina. In caz ca l-ai fi gasit asa amortit in acvariu, atunci era bolnav, dar acum poate poate

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
kirra28
Member
[Avatar]

IP:

daca il ti in mana s-ar putea sa nu faci decat sa-l stresezi si mai tare...eu l-as lasa linistit si nu l-as agita.dar tu poti face cum crezi ca e mai bine

why drink and drive when you can smoke and fly?
[Email] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Si nu mai lovi in acvariu. Unda de soc ii deranjeaza.

E ca si cum ai avea 40 grade, cancer si o mana amputata recent iar tu cum stai bine merci relaxat pe patul de la reanimare vine unu si iti f...te o palma, asa sa vada cumva daca mai traiesti.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

kirra28 wrote:daca il ti in mana s-ar putea sa nu faci decat sa-l stresezi si mai tare...eu l-as lasa linistit si nu l-as agita.dar tu poti face cum crezi ca e mai bine

nu l-am mai tinut in mana ca oricum m-am plictisit, l-am lasat pe o placuta pe care eu o am mai aproape de suprafata apei, dar l-am mutat si de acolo pentru ca batea prea puternic lumina se era si cam prea cald acolo, l-am lasat pe niste plante
am mai citit ca pe uscat supravietuiesc doar 10 min, dar sunt si exceptii sau miracole
cat a stat pe placuta aia (la 2-3 cm de suprafata apei) au si venit pe el 2 melci - pe care i-am plesnit repede cu niste bobarnace, sper sa nu fie semn ca deja s-a imputit
ce-mi amintesc despre resuscitarea pestilor ce au stat pe uscat, doar un film cu pescari de pe Discovery, unde prinsesera tot un catfish, dar evident unul mult mai mare, un somn de 1 m, pe care au vrut sa-l elibereze in apa, dar n-a mai supravietuit. Ce am retinut este ca reporterul-pescar il tinea la suprafata apei si-l mai tot misca putin si tot explica ceva despre resuscitarea lui, legat de respiratie, dar n-am dat prea mare importante la momentul respectiv.

[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

scificuss wrote:Si nu mai lovi in acvariu. Unda de soc ii deranjeaza.

E ca si cum ... vine unu si iti f...te o palma, asa sa vada cumva daca mai traiesti.

gata, la loc comanda, sa dea Domnul sa mai fie o urma de viata in el

[Yahoo!]
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

Stiu ca vazusem o emisiune despre pescari in care au prins un peste pe care l-au tinut o perioada fara apa iar apoi cand au vrut sa-l arunce inapoi au vazut ca nu se poate scufunda, deoarece pestelui i s-a format o perna de aer care il impiedica.Pescarul stiu ca l'a intepat intr-un loc pentru a sparge membrana care capta aerul , a.i. peste a putut sa se scufunde.

OFF: scificuss frumoasa asemanare
[Email] [Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

tizzle wrote:... nu se poate scufunda, deoarece pestelui i s-a format o perna de aer care il impiedica...

al meu nu pluteste, se duce la fund,
pacat de el, ca este un exemplar de 13 cm

vad ca-i mosu on line, poate vine si el cu o solutie

This message was edited 1 time. Last update was at 12/02/2012 15:12:20

[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Teoretic daca il lasi sa isi revina din soc ar trebui sa supravietuiasca.Grija mea este sa nu se fi lovit de la cazatura.Oricum supravegheaza-l si ii tinem pumnii!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

xenon wrote:Teoretic daca il lasi sa isi revina din soc ar trebui sa supravietuiasca.Grija mea este sa nu se fi lovit de la cazatura.Oricum supravegheaza-l si ii tinem pumnii!

de lovit se prea poate, diferenta de inaltime este de 150 cm, dar nu pare sa aiba semne vizibile de lovitura
inca nu pare sa-si fi revenit

[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Bogdan_Musat wrote:
xenon wrote:Teoretic daca il lasi sa isi revina din soc ar trebui sa supravietuiasca.Grija mea este sa nu se fi lovit de la cazatura.Oricum supravegheaza-l si ii tinem pumnii!

de lovit se prea poate, diferenta de inaltime este de 150 cm, dar nu pare sa aiba semne vizibile de lovitura
inca nu pare sa-si fi revenit

Daca nu apar semne pe corp atunci speram sa fie doar socul de la cazatura care trece bineinteles in timp.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Cea mai buna solutie, parerea mea, e sa lasi pestele in pace. E o situatie cam de genul celei mentionate de scificuss, deci mai bine il lasi sa se relaxeze in pace si doar il supraveghezi atent.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
stefanp
Moderator

IP:

scificuss wrote:Si nu mai lovi in acvariu. Unda de soc ii deranjeaza.

E ca si cum ai avea 40 grade, cancer si o mana amputata recent iar tu cum stai bine merci relaxat pe patul de la reanimare vine unu si iti f...te o palma, asa sa vada cumva daca mai traiesti.

Mie mi-a sarit un neon din apa la un moment dat si l-am gasit destul de tarziu, adica la modul ca l-am pus in apa si nu misca si cand sa il scot sa-l arunc am vazut ca a dat din branhii.
L-am plimbat eu prin apa cateva minute inainte sa-l las in pace. Tot de pe la teveu am vazut cum faceau baietii cu rechinii (parca au branhiile imobile si trebuie sa se miste permanent), dar am zis ca poate ajuta si la asta micu'...si-a revenit dupa o vreme.

Dar de-acu' la tine nu cred ca mai are rost sa-l chinuiesti.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Rechinii trebuie tinuti cu gura in curent de apa, ei nu pot "respira" prin branhii ca pestii ca sunt imobile, nu au opercului sa poata pompa apa prin ele. Apa trece doar cand inoata.

Poti incerca la fel cu pestele, sa-l tii in mana si cu gura in jetul de apa de la filtru, dar mai la distanta.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

n-a fost sa fie

[Yahoo!]
bLuEEyEsLady
Unripe member

IP:

eu leam pus alor mei apa peste cea din acvariu si au murit amandoi.dar unul si-a revenit de vreo 10 minute dar celalalt nu si sincer nu stiu ce sa mai fac..daca stie careva ceva va rog ajutati-ma
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

bLuEEyEsLady wrote:eu leam pus alor mei apa peste cea din acvariu si au murit amandoi.dar unul si-a revenit de vreo 10 minute dar celalalt nu si sincer nu stiu ce sa mai fac..daca stie careva ceva va rog ajutati-ma

aici era vorba de alta tragedie - peste care a stat prea mult pe uscat
tu, daca-ai pus alta apa peste cea din acvariu, probabil de la robinet - cu clor, nu stiu cum sa-l salvezi si pe celalalt

[Yahoo!]
vladxxl
Member

IP:

in general hoplo rezista mai mult afara... eu cand mai cadea un peste il tineam sub jet finut de apa ca sa se oxigeneze sau pune pompa de aer sau jetul de la filru(daca nu e pre puternic ) pe el

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: