[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: djphazer
Forum Index » Profile for djphazer » Messages posted by djphazer
6 masculi si 2 femele ? Jesus ce gangbang iese acolo...saracele femele
In rest ... buna treaba.
Pune mana si fa poze si lauda-te cu depunerea la scalari .
Oops...am dat din casa
Primul tip de alga este prima data cand il vad, iar al 2-lea il am si eu. Ma bag si eu in seama pe topicul tau poate ne scoate cineva din impas . De raspuns iti raspund la celelalte 2 intrebari.

3. Nu
4. Niciodata
Un pret pentru : skimmer+pompa dozaj+aquaniveau+pompe curenti ?
Pai de exemplu eu la 180l bag 4 bule pe secunda zi si noapte prin difuzor ceramic si mai putin de 7 nu am avut in viata mea. KH il am undeva la 12...
Fa rost de un test de KH si vedem atunci cum sta treaba.
Mai mult ca sigur ai un KH ridicat ceea ce nu permite pH-ului sa coboare mai mult. Mai stiu eu pe cineva in situatia asta
Sugestie pentru expediere:

Borcan invelit cu folie cu basici (cea in care vin ambalate electronicele) in multe straturi.
Si eu am tot o lampa aquazonic 4x39w si chiar ma surprinde calitatea ei
Din contra. Membrana osmozorului functioneaza exact ca un filtru, deci cu cat treci mai putina apa prin el, viata este prelungita. La pompele de aer, aerul "blocat" de robinet exercita o presiune asupra membranei.
Esti constient ca a trecut aproape un an si jumatate de la ultimul post pe acest topic nu ?
alber wrote:Mergand pe ideea lui @djphazer, singura problema pe care o vad (nu ma prea pricep la osmozoare) ar fi legata de debitul acestuia pe iesire. Nu stiu daca prin scaderea debitului pe iesire, prin "gatuirea" acesteia, nu cumva osmozorul nu va mai lucra in parametrii. Stiu ca parca au nevoie de o anumita presiune pentru a putea trece apa prin filtre.

Da, asa este dar se poate inchide robinetul pe intrare, presiunea ramanand aceeasi si scazand doar debitul.
Foarte frumos. Creanga + riccia (din pozele anterioare) arata ca un copac d-ala din savana .

P.S. +1 la parvula acolo de samanta.
Pai ti-am spus, bazinul era acelasi (182L), setupul era acelasi (H. polysperma, R. rotundifolia, M. pteropus, V. dubyana, C. demersum, E. ozelot, H. micranthemoides, A. barteri var. nana, B. caroliniana), valorile erau aceleasi (conform testelor de apa), fertilizantii erau aceiasi (ferropol 24 si PPS-pro), puterea si perioada luminii era aceeasi (4x39w 10 ore), singurul diferit fiind spectrul (in primul caz 1xtropical pink+3x12000k, iar in cel prezent 1xtropical pink+3x 865). Tocmai de-aia mi-am permis sa te contrazic .
Pai, chiar si "catalizator" fiind, e un factor ce a dus la proliferarea lor, deci prin urmare not good
Pai daca stau bine sa ma gandesc, se poate face schimbul la picatura. Trebuie doar sa gasesti debitul corespunzator la osmoza+apa de canal ca sa nimeresti raportul. Daca de exemplu vrei raport 2 parti osmoza cu 1 parte apa de robinet, poti face 20l/zi osmoza cu 10l/zi robinet . Reglezi ambii robineti si ai terminat. Daca reusesti sa nimeresti raportul, ai scapat de batai de cap, mai ales ca in perioada ciclarii ai timp destul sa experimentezi. In ceea ce priveste sticla, am spus 15 ca sa poti sa-l faci cat se poate de linistit fara intoaritoare, ca sa se preteze ideea de open top.

P.S. Ai inceput cu 400, ai zis ca ai recalculat si ti-a iesit 500, si acum 600 ? Daca mai cazi pe ganduri cateva zile poate iti iese de o tona
@gengiskhan te contrazic putin la temperatura de culoare. Cu tuburi de 12000K m-am umplut de alge de-mi venea sa urlu. Acelasi bazin, acelasi setup, aceeasi fertilizare...etc. Nu spun ca nu aveam alge deloc cu daylight, dar diferenta e foarte mare.
In orice caz, ar fi bine sa dai cu lac ecologic. Chiar daca nu ar dauna cimentul pestilor (nu cunosc problema), are toate sansele sa se macine si sa se sfarame in timp sub apa.
Ce spui tu aici nu are legatura nici cu upgrade, nici cu vivipari. Muschiul respectiv nu va rezista in acvariu.
Poti sa faci schimbul la picatura direct de la osmozor. Parerea mea e sa pui mana pe geam de 15 si-l faci open top. Daca intra in buget si HQI ... te-ai scos
Ai dat deasupra si cu lac ecologic pe baza de apa ? Daca nu, cam asta ar trebui sa faci inainte sa il bagi in apa. Nu stiu cat de bine se impaca oxizii de fier si adezivul cu pestii.

Forum Index » Profile for djphazer » Messages posted by djphazer
Go to: