| Message |
|
|
|
Salut. In primul rand bazinul respectiv este mult prea mic pentru cichlidae. In al 2-lea rand, ciclarea trebuie facuta indiferent de circumstante, dar ca o solutie de urgenta, poti incerca cu nitrivec de la sera. Dupa ce pui nitrivecul dupa specificatiile de pe eticheta, poti sa introduci primii pesti dupa 24 de ore (desi eu am testat produsul, si dupa 3 zile NO2 era undeva la 10, si NO3 era peste 50). Ideal ar fi sa gasesti pe cineva care sa iti "cazeze" pestii pana termini tu cu ciclarea.
|
 |
|
|
Ai inventat o noua hrana
Vipagran baby + Micron = microgran ?
|
 |
|
|
Incearca sa le grupezi pe specie. O sa iti creasca compact si frumos. Daca amesteci prea multe specii, si pe masura ce cresc le plantezi alandala, te trezesti cu un zarzavat, si o sa te deranjeze atat de tare incat o sa il resetezi. Iti spune unu care a trecut prin asta  . In alta ordine de idei, in afara de background, e un setup frumusel. Il poti schimba si pe ala daca ai mai lipit autocolant pana acum  fara sa muti acvariul. Daca ai loc cat sa bagi mana putin acolo, o sa iti iasa. Scoti backgroundul actual, iei o bucata de autocolant negru pe care o tai la dimensiune folosindu-te de geamul din fata, si dupa ce dezlipesti folia de pe spatele autocolantului, il stopesti bine bine de tot cu un pulverizator de geamuri (poate fi cu solutie sau cu apa, nu conteaza). Avand in vedere ca va fi ud, iti va permite destul de mult sa "jonglezi" cu el pana ii gasesti pozitia corecta, dupa care cu o racleta pt geamuri sau un card, apesi de sus pana jos, ca sa scoti apa de sub el. Garantez eu pentru "lucrare"  . Succes.
L.E. Scuze, acum am vazut ca e aproape lipit de mobilier
|
 |
|
|
|
Da, este suficient.
|
 |
|
|
|
As vrea eu rotala daca se poate. Te sun mai tarziu.
|
 |
|
|
|
In principiu e suficient (daca debitul ar fi real, chiar prea mult). In practica insa, mi se pare destul de greu de realizat un extern DIY pentru un acvariu cu volum mic. Daca ar fi dupa mine, as pune un hang-on sau poate chiar doua.
|
 |
|
|
|
Pai aici parerile sunt impartite. In principiu ar dauna. Creste duritatea apei, lucru care te impiedica sa cresti multe specii de plante, si unele specii de pesti. La noi in Constanta, apa are duritatea destul de mare (~20 GH) dar eu unul nu am avut probleme in aceasta privinta. Sfatul meu este sa o scoti, sau macar sa ii faci un test cu otet (gasesti detalii pe forum).
|
 |
|
|
|
Axul sau rotorul sunt pe duca. Nu cred ca gasesti de schimb, sau poate te costa mai mult piesele decat un filtru nou. Sfatul meu e sa il inlocuiesti, poate chiar cu ceva mai bun (raport calitate/pret recomand aquael iar ceva mai bun dar mult mai scump, fluval).
|
 |
|
|
Piatra daca ai luat-o din mare, mai mult ca sigur e calcaroasa  .
|
 |
|
|
Daca jetul filtrului face niste mici valuri la suprafata apei, nici dupa ce introduci pestii nu vei avea nevoie de aerare  .
|
 |
|
|
|
Daca tot introduci EasyCarbo 5ml zilnic, ia o seringa cu ac cu tot, si acei 5ml da-i pe alge. Te ajuta si asta. Testele de apa par ok mai putin NO3 care inca e putin cam sus. Poti sa mai insisti putin cu schimburile de apa.
|
 |
|
|
Din cate am auzit, tetra se consuma destul de repede. Pietrisul, mergi pe 2-3 mm. Daca vrei sa il si aranjezi intr-un anume fel, cred ca te apropii de 25 kg (eu am baza 90x45 si am bagat 32kg de pietris). Incearca sa gasesti substrat JBL. Sunt convins ca o sa te indrume colegii din Timisoara spre un petshop unde il gasesti  . Daca nu, poti merge in orice petshop unde vezi produse JBL, si ti-l aduce la comanda fara probleme.
|
 |
|
|
Multi folosesc manado pe post de pietris. La fel de multi pun si pietris peste el. Nu prea poti sa ii faci panta, pentru ca prin urmatoarele interventii prin acvariu (plantare, tundere, schimb de apa etc.) avand in vedere ca e foarte usor, se niveleaza de la sine 
|
 |
|
|
|
Ar trebui sa iti ajunga o punga de 5kg de Aquabasis plus. Iar de costat te costa pana in 50 ron. Ai grija la pietris, sa nu nimeresti unul calcaros, asta in cazul in care nu te hotarasti sa ramai la manado. Sper ca stii marea lui problema nu ? E foarte usor... nu poti sa-l "modelezi" nu poti sa-l sifonezi....
|
 |
|
|
Sfatul meu (si cred ca si al altora) e sa mergi pe o singura linie de fertilizanti, inclusiv substratul. Incearca sa te hotarasti ori la SERA ori la JBL.
P.S. Cum e cu pulistirenul ala ?  (scuze ... nu m-am putut abtine)
|
 |
|
|
@minnardy nu ar fi cu nimic diferit fara de schimbul de apa al unui acvariu de 100 de litri sa zicem. E vorba de scara. Apa schimbata este de un anume procentaj fata de apa deja existenta in acvariu, indiferent de volum, iar inertia termica a apei e constanta si ea, tot indiferent de volum  . Dar, intr-adevar, un schimb la picatura e mult mai ok din toate punctele de vedere. In ceea ce priveste sticla, probabil este securizata si laminata (in genul parbrizelor auto) adica se sparge in mii de bucatele, dar care raman la locul lor  . Eu unul n-as incerca sa gauresc sticla aia decat daca as avea un "esantion" pe care as putea experimenta. Chiar ar fi pacat de ea.
|
 |
|
|
Sunt total off-topic dar, am constatat un paradox.
In Constanta, unde GH e aproape 20 (uneori si peste) toata lumea se chinuie cu plantele. In Bucuresti si alte orase, unde GH e pana in 10, toata lumea vrea cichlidae. Eu cred ca Murphy are ceva de a face cu treaba asta  .
|
 |
|
|
Sau.... sifonare cu un furtun conectat la scurgere si umplerea la loc cu furtun la robinet  desi schimbul la picatura ar fi mai indicat.
@minnardy omul spune ca sticla e securizata, deci daca o "atingi" se face cristale swarowski 
|
 |
|
|
Salutare. In primul rand te-as ruga sa renunti la pomelnicul din semnatura  . Regulamentul nu permite mai mult de un rand scris la semnatura. In al 2-lea rand te-as ruga sa postezi o scurta prezentrare la rubrica "Despre noi", lucru de asemenea prevazut de regulament.
In primul rand, plantele acelea cu marginile albe sunt plante terestre (chiar daca le vand prin petshop-uri pe post de plante acvatice, vei observa ca mor).
In ceea ce priveste lumina, eu cand am inceput acvaristica, am inceput cu un bazin de 54L Eheim care a venit cu un singur tub de 18w. Dupa ce am "operat" capacul, am mai indesat 2 tuburi tot de 18w, un flora-glo si un sun-glo de la hagen daca imi aduc bine aminte, dar asta nu inseamna neaparat ca ti le recomand. In privinta CO2, poti incerca o bomba cu drojdie, si pe post de difuzor un filtru de tigara. E o investitie minima cu efect maxim. Ferropol-ul se introduce saptamanal, la schimburile de apa. Doar Ferropol 24 se introduce zilnic. Pastilele minune de CO2 fac "fas" si exact "fas" si sunt  .
|
 |
|
|
kmol wrote:Din doua capete se leaga o idee coerenta  De vina este ora inaintata ...nah ca avem si scuza..
Sunt convins ca ora tarzie e de vina  . Daca mai continuam cu multe idei de genul asta o sa arate ca un acvariu iesit din mainule lui MacGyver
|
 |
|
|