| Message |
|
|
|
Salut. Am inteles ca unele persoane pun la fiecare schimb de apa o lingura de sare si albastru de metil in apa.
Ce efect are asupra apei si a pestilor?
|
 |
|
|
|
Eu am alergat cand era frigul ala mare dupa melci de substrat. Nu as renunta la ei.
|
 |
|
|
|
Mie imi plac melci, imi curata sticla si fac curat prin acvariu. Sunt foarte utili si nu vad rostul sa scap de ei. Eu nu inteleg cum se pot imulti excesiv la uni. La mine sunt putini de cand si-am bagat, si nu a crescut numarul lor in 3 luni deloc.
|
 |
|
|
|
Inca o intrebare. Ce radacina e aia?
|
 |
|
|
|
Imi plac ledurile tale. Cat ai dat pe ele?
|
 |
|
|
|
Sti ce as fi facut eu in locul tau? As fi bagat apa si pesti intr-o galeata, as fi aruncat pietrisul ala al tau, as fi luat niste nisip do constructii, l-as fi fiert si puneam in locul la pietris(daca il speli bine nu se tulbura apa). Plantam toate plantele, puneam o farfurie in acvariu si incepeam sa transfer apa, turnand-o in farfurie sa nu se turbure. In jumatate de ora acvariul tau avea un substrat tocmai bun pentru plante. Dar asta sunt eu, tu faci ce vrei tu.
|
 |
|
|
|
Numele meu este Lucian, am 34 de ani, sunt din Bucuresti, Romancierilor.
Am un acvariu de 130l, cu care am inceput, si un acvariu de 300l (120/50/50) pe care inca il configurez. Vreau sa ma axez pe ciclide africane, dar
Mai am de lucru la sistemul de filtrare.
|
 |
|
|
|
Vand acvariu 130l 82x53x30, capac jewel, neon 20w osram, incalzitor 100w, filtru intern resun 1200l (700l h). Acvariul vine insotit de 10kg de nisip si 10kg de pietris colorat(deja in acvariu), 3 gurami 7-9cm, 2 terneti 5-6cm, 1 scalar 3-4cm, 4 hoplo 9-11 cm, 1 hoplo 5-6cm, un labeo, un neon, o molie si un xipho + ceva melci de substrat, Tot pachetul se vinde la 400lei. Bonus stand.
|
 |
|
|
|
Pai 6 picioare sunt de ajuns. Eu am un acvariu asemanator si am facut stand din pal de 2mm cu intarituri pe mijloc si placile sunt pe lungime, nu imi da nici o emotie.
Fa picioarele mai groase pt siguranta.
|
 |
|
|
|
Nu inteleg cum te-ai inunda cu un filtru extern care e inchis etans.
|
 |
|
|
|
Sticla de 8, de 6 nu e indicata la 100x50x50. Apropo, era cineva care avea unu pe mercador and exact dimensiunea asta si era undeva la 200-250lei.
|
 |
|
|
|
Ai mei cresc pe zi ce trece tot mai mari.
|
 |
|
|
|
Gibiceps pleco 22-26cm
4 Hoplo 10-12cm
3 Gurami 8-10cm
2 Terneti 5-7cm
RUBRICA este de schimburi nu de vanzari, iar la Vanzari ai fost avertizat si vad ca nu te-ai conformat!!!
|
 |
|
|
|
Acvariul tau este neciclat si din cauza asta apa este albuie. Practic nu s-au format colonii de bacterii benefice pestilor in el. Trebuie schimabta apa zilnic, cam 10l pe zi, si cumpara Easy Start, sunt bacterii vii si ajuta la ciclare. Incearca sa nu le dai multa mancare pe zi, daca ai un alt acvariu sau pe cineva la care sa ii tii pe perioada ciclari, ar fi perfect. Daca nu, asteapta-te la decese, nu toti vor supravietui. Inca ceva, cand schimbi apa, nu schimba mai mult de o treime. Nu stiu de ce am impresia ca tu schimbi toata apa. Plus ca trebuie lasata apa cu 24h la decantat daca ai de la robinet.
|
 |
|
|
|
Ok. Si de unde fac rost de apa de osmoza? Ca un sistem e exagerat de mult si nu imi permit nici in 5 ani.
|
 |
|
|
In cadrul ariei VANZARI va rugam sa respectati regulamentul acestei sectiuni: REGULI de respectat in aria VANZARI
Una dintre acestea precizeaza ca: "Anunturile de vanzare ale userilor care nu si-au indeplinit obligatia de a se prezenta la rubrica "Despre noi" vor fi sterse"
Multumim de intelegere!
ADMINISTRATIA
|
 |
|
|
|
Mersi mult pt ajutor Maestre koala.
|
 |
|
|
koala wrote:Daca ai ventilatoare care racesc apa prin evaporare, e normal... ce temperatura ai in camera? Si, cat e in acvariu?
In camera fuctueaza, depinde de calorifer. In acvariu e constanta 26, si am 3 ventilatoare. Doua baga aer si unu da afara.
|
 |
|
|
onut wrote:Salut! Sigur ai o problema, si. Si la mine se evapora 2-3 lit la 2sapt la un acbariu de 300 lit
Tot de 300l e si al meu.
|
 |
|
|
|
Am si eu o problema. Imi scade nivelul la apa in acvariu, a scazut aproape 10 litri in vreo 3 zile si nu inteleg din ce cauza. Nu am nici un pic de umezeala pe jos, m-am tot uitat si nu vad absolut nimic.
|
 |
|
|