| Message |
|
|
In acvariu Ph 7,2 masurat cu bagheta lui Heri  Dar eu am masurat la robinet Ph 8
Buletinele lor poate sunt facute in birou. La cat se lucreaza pe reteau de apa aici la noi nu prea cred in valorile date de ei.
Melc, melc codobelc, si bea apa cu nitrati
|
 |
|
|
|
M-am uitat pe buletinul de analiza al apei la noi pe TM. CMA, concentratia maxima admisa PH 6,5-9,5. La mine pe cartier este dat PH 7,3.
La nitrati CMA este de 50mg/l, deci nu ma mir daca eu am masurat 10mg/l, chiar daca buletinul spune 2mg/l
|
 |
|
|
Caz similar. Am un beta, acum rosu, din albastru, poate o fi o concita vurst.
|
 |
|
|
Salut @flavius2308. Ai verificat PH la tine la robinet. Mi-a venit o idee cum pot verifica bagheta lui Heri Pocher daca indica bine. Cumpar o sticla de apa minerala Borsec, are Ph 5,7, si verific cu bagheta sa vad daca tot atata imi indica. Daca da, inseamna ca sunt ok.
|
 |
|
|
|
Salut. Ma gandesc ca in viitorul apropiat, dupa ce se vor trece tuburile T8, sa trec pe T5. Aveti ceva recomandari?
|
 |
|
|
Salut. Bagheta lui Heri Pocher spune asa la testul de apa de la robinet.
Ph -8
Si culmea, No3 10mg/l
|
 |
|
|
Salut. Am facut niste masuratori in acvariu.
Bagheta lui Heri Pocher indica urmatoarele valori, stiu ca nu este in procent de 100% concludent dar asta am la indemana  ,
No3-25mg/l
No2-0mg/l
Gh-7
Kh-6
Ph-7,2
Cl-0mg/l
Po4-1,2
Fe-0,4
K-? nu am test pentru el.
|
 |
|
|
Cota indicata de oamenii de stiinta
Atunci dupa ce linie sa ma iau, daca doar pentru discusi si Koiuri sunt.
|
 |
|
|
|
Salut. Am masurat fierul. Rezultat 0,4. Este peste cota indicata. Dauneaza acest, in plus? Mersi.
|
 |
|
|
Dan P wrote:
Cine stie cunoaste "Toti avem aceleasi probleme, nu esti singurul insurat ... "
Heheee, io n-am asa probleme. Io trebe sa trag frana de mana la nevasta-mea, ca altfel ar fi la mine ca la Hornbach
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Mersi
|
 |
|
|
Nu este tarziu, astept. Mersi
|
 |
|
|
|
Salut. Are cineva sa vreun indicator de culoare pentru testul Fe? Poate imi puteti scana unul si sa imi dati si mie, sa nu mai dau bani pe un tester complet. Am celelalte de la testul de PO4, imi mai trebuie doar o rezerva de reactor pentru FE si o scala de culoare. Ma helpuie cineva si pe mine cu o scala de culoare? Mersi.
|
 |
|
|
Salut. Nu ti-as dori de exemplu sa functionezi cu mediile filtrante ce se gasesc un SUN-SUN, sau mediile, care nu se gasesc, la Eheimuri. Eu am cea mai mica problema ca este plin cu pietre, important sa isi faca treaba. Stai linistit ca nu patesc nimic ca le umpli cu ceramica.
|
 |
|
|
Salut. Eu am doua canistre. Una este plina cu siporax+alte ceramici, aprox 4-5 litri, iar cealalta este plina cu burete si perlon. Dar apa tot are particule in suspensie. Asa ca nu-mi mai pasa. Important este sa fie echilibru in acvariu.
|
 |
|
|
|
Salut. Vezi daca la tine in zona este Hornbach. La ei poti lua cat ai nevoie ca si dimensiune.
|
 |
|
|
|
Salut. Am schimbul de apa la picatura. Acum este reglat la 1l/h=24l/zi. Este putin sau mult? Imi putei face un calcul la cati l/h ar trebui sa reglez ca sa fie schimbul ok. Multumesc
|
 |
|
|
Ok, mersi
|
 |
|
|
|
Piatra asta am vazut-o si la Hor...ch
|