[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gunner
Forum Index » Profile for gunner » Messages posted by gunner
eu ceva de 10 lei stiam , dar sincer ... crezi ca in cazul nostru conteaza suma ? )))
(ce snoob par ... nu fac referire la nu stiu ce , doar la faza ca suntem in deep shxt)
sa fim seriosi , au un aspect mai simpatic + banuiesc ca daca vrei sa scapi de ei , reusesti intr-un final .
deja mi-am facut program la pranz si seara de pescuit melci ... si a 2a zi , SURPRIZA sunt chiar mai multi ...
vai :X te iubesc ... au la nevertebrate melci din astia .

o intrebare , e ok "tratamentul" asta ? sau imi recomandati sa nu ?
nu ... a fost chiar ok , adica plantele replantate le merg mult mai bine . la fel si cele noi , doar ca moss-ul se pare ca avea melci ... super , sunt in culmea fericirii .

melcii asasini ... omoara melci maronii ? )

cum pot sa scap de ei ?
Rompartel wrote:[...] presupun ca nu doar nimeni nui tampit.
[...]

eu nu as fi atat de sigur , daca iti doresti cu adevarat un acvariu cu pesti , iti vei dedica timp si rabdare pana cand vei avea unu .
inteleg ce spui ... ai cauta dar nici macar nu stii ce sa cauti , asa ca o sa-ti dau eu niste idei in ce sa faci .
Iti iei frumos un acvariu pe placul tau , substrat+nisip , filtru intern , si ... cam atat . Iti asezi acvariul unde vrei sa-l ti si pui in el substratul si apoi nisipul/pietrisul (pe care o sa-l speli bine , bineinteles) si bagi apa in el . (in fiecare zi pui mancare de pesti cat ai avea un pestisor , adica foarte putin)
Astepti ~2~3 zile si incepi sa cauti plantele care ti se par tie mai ok si le plantezi . Sa lasi lumina aprinsa 6~10 ore , chiar daca nu ai pesti , plantele se vor simti mai bine .
Cand se implineste saptamana (si bineinteles asta o vei face saptamanal) vei schimba 20~30% din apa , cu una care ai tinut-o cel putin 24h intr-un vas descoperit .
Dupa 2~3 saptamani poti lua primii pestisori (de preferat vreo 2 si sa fie "ceva" sanitari) , dar asta doar daca testele sunt ok .
Si dupa ce acvariul iti este ciclat il poti popula cu ce vrei tu in limita bunului simt , compatibilitatii , suprapopularii , etc .
(asta fiind un fel de minim ce ar trebui sa faci)
eu am 4 cory pe o suprafata de 60x30 si stau impreuna ... sau cel putin 3 si unu mai rebel ... cred ca 4 ar fi un fel de minim .
nu e chiar asa ... aceste intrebari penibile par doar pentru cei ce stiu ce si cum , pentru unu care habar n-are nu e chiar asa .
m-am documentat inainte sa pun intrebarile astea si am inteles :

dezavantaje : posibil purtatori de daunatori
sunt buni "plugari" (iti pot muta/scoate plantele din substrat)
traiesc la o temperatura joasa
anumite specii se inmultesc prin larve ce se "agata" de inotatoarele pestilor sau branhii (pestii care au nevoie de mult O2 nu rezist)

avantaje : o vietate draguta in coltul tau de natura
cea mai buna filtrare biologica

faza e ca mi s-a pus pata sa fac rost de cateva scoici ... evident ca pana la urma am fost total demoralizat si cred ca voi abandona cautarea lor .
ma gandeam ca la dezavantaje sa existe posibilitatea de a schimba lucrurile , dar daca spuneti ca nu se poate , tot ce imi ramane e sa va cred pe cuvant .
am crezut ca acele scoici de acvariu , au luat amploare si au fost aduse si in romania , cat despre cele din rauri/lacuri trebuie sa fiu atent cu ele (pe care o bag in acvariu) si sa ma rog sa se intample ce nu s-a intamplat pana acum .... sa-mi traiasca .
ok , am inteles de ce sariti in sus cand pun intrebari penibile ... e precum gluma aia din cartier "bancu vechi , prostu nou" , eh ce sa fac ... de asta sunt aici , sa invat .
Am dat un exemplu , si va rog sa fiti mai deschisi la minte , nu sa-l luati pe nu in brate imediat cum apare ceva nou .
am vazut pe alte forum-uri , tot felul de pareri despre scoici , unii negativisti altii optimisti si chiar cativa care au avut .
o problema in plus de ce a zis alber e ca sunt buni plugari (in 2~3 zile ai plantele mutate/scoase din substrat) .
eventual mi-as face un nou acvariu in care sa mentin o temperatura mai joasa (pentru carasi sau alti pesti care suporta temperatura mica) .
pai vara cand se incalzesc raurile/lacurile , cum de supravietuiesc ?
Pot sa o tin intr-un alt acvariu (in carantina) ... cat despre temperatura , stiam ca prefera ape reci ... dar se poate acomoda la ~22~25*C ?
vreau sa achizitionez o scoica , dar nu stiu o limita de temperatura (min-max) si alte lucruri care mi-ar fi de ajutor sa o cresc .
voi ati avut vreo una ? de unde as putea lua una ? (evitati raspunsurile gen "de pe malul unui rau/lac") .
vei putea tine undeva la maxim 4~5 pesti , si da , sunt filtre cu optiune de aerare .
poti incepe cu vallisneria (planta gen iarba) si egeria densa .
poti sa iei un bol mic sau un acvariu foarte mic (2~4L) pentru betta , si acvariul sa-l pastrezi pentru vivipari (pesti care nasc : guppy , xipho ...) .
daca au considerabil peste 1 cm ... atunci poti .
nu ne-ai spus ce vietati ai de gand sa bagi in apa ...
ciclarea nu se face intr-o saptamana ... eu iti recomand sa faci din nou teste de apa , kh nh4 no3 no2 ph .

Forum Index » Profile for gunner » Messages posted by gunner
Go to: