[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme cu masculii guppy  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
felix2
Unripe member

IP:

Buna ziua. Pe la sfarsitul lui noiembrie 2009 am cumparat un acvariu de 50 l in care am pus 3 masculi guppy si 3 femele guppy. Acvariul a fost ciclat timp de o saptamana si inainte sa pun pestii apa a indeplinit toate conditiile necesare. Dupa ceva timp au aparut puii. A trebuit sa cumparam un acvariu mai mare pentru adulti, iar acel de 50 l sa ramana pentru pui. Pe 14 ianuarie 2010 am cumparat un acvariu nou de 125l. Dupa o saptamana am mutat toti adultii in acvariul nou impreuna cu 2 noi femele, in total 3 mascului si 5 femele guppy in 125l. Mentionez ca tot timpul am verificat parametrii apei si totul a fost in regula. In acvariul nou avem cateva roci, plante si o scoica, plus o pompa de aer. Imediat dupa ce am mutat adultii in acvariul nou, una din femelele vechi a devenit apatica, coada a inceput sa i se lase, capatand o pozitie mai mult verticala. Nu a avut nici un fel de semn pe corp, manca normal, numai coada ii statea lasata.
Pe 13 martie 2010, am gasit dimineata unul din masculi lipit de pompa, total depigmentat si cu coada zdrentuita. Era un mascul jumatate albastru, jumatate un gri, iar dupa accident toata culoare albastra a disparut. Nu a avut nici o pata pe corp, nimic, in afara de coada zdrentuita si lipsa culorii. Dupa aproximativ 2 ore a murit. Tot pe 13 martie dimineata, femelei cu coada lasata i-a aparut un fel de ciuperca alba la gura, avea "buzele" umflate si nu a mancat. Repet, cu o seara inainte nici urma de simtomele acestea. Am citit eu ceva pe internet unde scria de niste bai cu sare si izolare, dar pentru ca nu mai dispunem de un al treilea acvariu sa o putem izola si trata, a trebuit sa o punem sa doarma(femela).
Pe 21 martie, un alt mascul, l-am gasit dimineata cu coada fisurata la mijloc si 30% depigmentata. In 4-5 ore coada i s-a depigmentat in proportie de 50-60%. Mentionez ca dimineata, dupa ce l-am gasit asa, am schimbat imediat 20% din apa. Dar conditia lui s-a agravat, aproape ca nu se mai misca, iar coada a devenit din ce in ce mai zdrentuita, macinata si in final a murit.
Nu pot intelege de ce aceste depigmentari atat de bruste. Ne gandeam ca poate si-a prins coada in ceva si de aici problema, nu stim.
Astazi am mai pierdut un mascul. Cauza se pare a fi alta, deoarece coada i-a ramas intacta, nici urma de depigmentare, insa in cateva ore a luat pozitia vertical si nu mai putea inota.
Toti pestii pe care i-am pierdut au murit la doar cateva ore dupa declansarea problemelor. Si ciudat, cele patru femele care ne-au mai ramas, dupa disparitia masculilor par mai vioaie ca niciodata. Nu ne putem explica ce se intampla.
Va rugam frumos daca ne puteti ajuta sa intelegem ce se intampla cu pesti nostri.
gunner
Junior member

IP:

ciclarea nu se face intr-o saptamana ... eu iti recomand sa faci din nou teste de apa , kh nh4 no3 no2 ph .

Forum Index » Vivipari
Go to: