Bine ai venit.
Betta nu e compatibil cu guppy, pt ca cozile colorate si destul de mari ale guppylor atrag atentia pestilor betta, care le cam place sa guste din ele. Pesti betta se tin in general singuri in acvarii de 10-30 l, pt ca pot devenii agresivi cu aproape oricare colocatar. Pot fi foarte pasnici o perioada de timp, dupa care sa sufere un "schimb de personalitate" si sa atace tot ce vad cu ochii. Asta am observat-o din proprie experianta
Totusi sunt pesti foarte "prietenosi" cu proprietarul, si e foarte placut sa ii vezi cum se bucura cand primesc mancare si cum devin foarte interesati la orice miscare pe care o observ in camera cu acvariul. Din cate am inteles eu pot fi tinuti impreuna cu melci (pomaceea) si cu creveti. Eu dupa ce am avut primul betta si am vazut cat de rau poate deveni cu alti pesti am zis ca nu o sa mai vreau niciodata asa ceva, dar totusi la vreo luna dupa ce "s-a dus" mi -am luat un altul, caruia i-am facut o casuta (a se citii acvariu

) de 10l numai a lui. Defapt impreuna cu el am mai pus 2 melci pomaceea foarte mici, care se ocupa de curatarea algelor din acvariu, si cu care bettanul se ignora reciproc.
Sper ca am fost de ajutor cu ceva...