[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bitanu
Forum Index » Profile for bitanu » Messages posted by bitanu
Message
Salut ! As dori, sa propun administratorilor acestui forum infiintarea unei sectiuni special destinata fotografiilor (gen: ,,Pasiunea mea" , ,,Cartea de vizita" , ,,Munca mea" , etc.) cu ceea ce ne uneste aici, si anume acvariile noastre. O sectiune in care doar pozele sa vorbeasca, doar atat, fara nici un comentariu . Va multumesc!

Si as incepe chiar eu, binenteles daca imi este permis:


Setup 1. ,,Acvariu > primavara 2010,,

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

***********************************************************



Setup 2. ,,Acvariu > toamna 2010,, ( videoclip ) :


image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

*************************************************************





Vrei sa scapi de nenorocita???

Daca da:
a) arunca la mine toate plantele
b) schimba substratul
c) pestii poti sa-i vinzi ca si-asa e criza
d) lemnele, tehnica si bazinul spala-le cu clor.

Daca nu: joaca-te in continuare cu fertilizatii...

Ok, sa-nceapa operatia! Cu anestezie sau fara???
Acum vreo doua luni am luat de la colegul nostru Ciprian cateva firisoare de moss care erau cam pe moarte (din cauze necunoscute lui nu-i mergea deloc bine in bazin). Cu toate ca era galben-maroniu in bazinul meu a inceput sa-si dea drumul. Dupa spusele colegului ar fi Erect moss, dar nu prea seamana. Este mult mai des decat Chritsmas moss si are o crestere cam de doua ori mai inceata. Ce tip de moss ar fi???
iti multumesc si tie ,,VAL,, pentru explicatii. Voi incerca pe ultima suta de metri taiera sa.
Multumesc colegu! Dupa ce am citit, am luat legatura cu Ciprian si m-a lamurit. CONCLUZIE: aceasta planta infloreste propriu-zis doar in stare emersa. In stare submersa asa cum este ea in acvariu cam ramane la stadiul de tije florale. Este o raritate cand din aceste tije poate creste o noua plantuta desi parerile sunt impartite despre modul de inmultire al plantei. Am gasit pe net alte doua metode de inmultire(cica ceva mai sigure): cazul in care iese o noua planta de langa planta mama si cazul in care se taie in mai multe parti planta matura cu ajutorul unui cuter sau bisturiu.
Mie nu-mi place deloc! Da chiar deloc, sa stii...! Glumesc! Cred ca trebuie sa-i fac un clip si acestui set-up daca pana atunci nu mai bagi ,,iar" mana prin el (stim noi de ca scriu asta). Pana de martisor ar ttrebui sa rupi gura targului!
??? Cine a mai avut parte de asa ceva, rog sa comenteze!
Acum doua zile cand am facut curatenia periodica, am observat ca la unul dintre ,,aricii" mei (defapt la cel mai mare dintre ei), chiar in centrul plantei a crescut o tija tubulara de vreo doi centimetri cu un bulb in varf. Azi cand am facut aceste poze am observat ca mai ies inca cateva. Intrebari: acestea sunt tije florale, si daca da, ce se va intampla mai tarziu cu planta?
keepwalking wrote:am doua tuburi, T14, deci de 14 wati, prinse intr-un soclu si acoperite de o chestie de plastic.
au cam 40 de centimetri lungim.
ideea e ca acea carcasa de plastic se umple mereu pe jumatate cu apa condensata.
de asemenea, de la pompa de aer sar stropi peste transformator.


Draga prietene, in primul rand cred cai ai intervenit aiurea in topic si in al doilea rand citeste si tu cate ceva despre neoane! Ce sunt acelea ,,T14, deci de 14 wati"?
Ti-ai scos-o afara? Sau ti-a iesit singura? TIJA FLORALA
Bine ai venit! Ai scris in prezentarea acvariului tau: ,,pompa de aer tetratec aps100 (am dat banii dejaba pe ea ca n-o folosesc...)" Nu ai cumparat-o degeaba pentru ca o sa ai nevoie de ea, desi nu iti doresc, in momentul aplicarii unor tratamente medicamentoase pentru ca marea majoritate a lor coloreaza apa si in situatia aceasta plantele tale o sa cam i-a o pauza cu producerea oxigenului din cauza luminii mult scazuta. Tot inainte>>>
Ele ar fi ieftine, dar nu prea se gasesc!
Si daca as face garnituri din ,,teflon dur", cum strang piulita (aceasta fiind rotunda pe exterior)? Cu moxul? O sa caut ceva garnituri speciale pentru gaze, dar nu prea se gasesc. Tare bine ar fi fost daca gaseam o-ring original. Culmea, vinzi reductor de presiune si nu gasesti consumabile pentru ele (nici macar la importatorul JBL).
Am incercat, dar nu au fost bune, caci in trei-patru zile au inceput sa fasaie. Nu sunt bune pentru CO2. Devin plastificate(isi schimba proprietatile) si se fac maro.
Caut o-ring-uri de cauciuc pentru reductor CO2 JBL. Acestea sunt confectionate dintr-un cauciuc special, rezistent la CO2. Cele de la instalatii sanitare nu sunt bune, doarece se deformeaza si se coloreaza (de parca le-ar arde co2-ul). Am incercat cu teflon si garnituri de azbest (din-acelea de la butelii pentru aragaz) care nu prea stau pe buza, si tot scapa gaz in cateva zile din cauza presiunii foarte ridicate. Cine ma poate ajuta cu alte idei, solutii sau de-unde pot cumpara?
Succes cu noul proiect! Repede ...pozeeee !
Mersi pentru adaugiri. Bravo, esti receptiv!

Pe langa acestea mai adaug si eu cateva ,,comentarii" care culmea, sunt reale pe la noi:
-inspectia vizuala a lacului protector ( daca are aplicat ) din interior sau, in unele cazuri, a stratului de nichel ( in functie de tip constructiv si de fabricant). Unele sunt din otel sau aluminiu brut, si-atat.
-montarea unui robinet nou sau se verifica cel original si se inlocuieste obligatoriu membrana sigurantei.
-se mai da si o vopsea pe exterior (de obicei rosie si cat mai ieftina), asa ,,sa ne i-a ochii!!!" .


Pentru a nu incalca drepturile de autor ale publicatiei, intregul continut al aparitiilor poate fi vizualizat si studiat in formatul ,,pdf" din sursa: aquascapingworld.com/magazine. Iata toata colectia:

- AquaScapingWorld numarul 1 mar.2008
- AquaScapingWorld numarul 2 apr.2008
- AquaScapingWorld numarul 3 mai 2008
- AquaScapingWorld numarul 4 iun.2008
- AquaScapingWorld numarul 5 iul.2008
- AquaScapingWorld numarul 6 aug.2008
- AquaScapingWorld numarul 7 sep.2008
- AquaScapingWorld numarul 8 nov./dec.2010
Salut acvaristi! Am observat ca pe forumuri se tot aminteste si nu prea se discuta despre revizia buteliei/extinctorului/recipentului Co2.
Revizia buteliei
Aceasta operatiune se executa la un centru special, destinat verificarii si repararii buteliilor. Pentru informatia voastra, butelia propriu-zisa , la revizie (atentie: aceasta este o operatiune separata de cea de incarcare cu gaz lichefiat, a nu se confunda) se probeaza rezistenta la inalta presiune cu ajutorul unei pompe hidraulice sau pneumatice ce atinge presiunea de 250 bari. Dupa aceasta revizie se pansoneaza datele noii verificari pe butelie, langa cea originala din fabricatie. De obicei, in Romania valabilitatea verificarii este de 10 ani. In schimb, robinetul are atasata (pe corpul acestuia prin infiletare) o ,,siguranta" compusa dintr-un jigler (un surub prevazut cu gauri de evacuare a gazului) si o membrana (care de obicei este din material nefieros: bronz, alama sau aluminiu) foarte subtire care este strapunsa de presiunea gazului in momentul depasirii presiunii de 150-200bari).

Incarcarea corecta a buteliei
Ca si revizia, incarcarea cu CO2 se face la un centru special.
Etapele operatiunii de incarcare (ar fi bine, daca se poate, sa urmariti aceasta procedura cu ochii vostrii, pentru a nu avea probleme/accidente cu aceasta in casa unde locuiti):
a) se goleste de tot butelia;
b) se cantareste butelia si se citeste de pe butelie sau de pe eticheta acesteia cantitatea de gaz recomandata a fi incarcata;
c) se conecteaza butelia la la furtunul de inalta presiune a instalatiei de incarcare (unele centre incarca gazul si prin transfer din butelii cu ajutorul reductiilor);
d) se incarca butelia (acesta fiind pasul unu al incarcarii);
e) se desface reductia de la butelie, si ,,se scoate aerul" din butelie. In functie de butelie ca de ex. extinctorul tip g (acesta fiind prevazut in interior cu o teava care coboara aproape de ,,fundul" buteliei), se intoarce butelia cu robinetul in jos si se deschide la maxim robinetul, iar la buteliile speciale pentru acvaristica (acestea ne-avand nici o teva) butelia se tine in pozitie verticala si se deschide la maxim robinetul. Explicatia fenomenului: la deschiderea rapida si continua a robinetului gazul incarcat (CO2-ul) in stare lichida formeaza un bulgare inghetat, deci ingheata si iese aerul care era in butelie si pe furtun inainte de incarcare.
f) se cupleaza din nou butelia la instalatie si se mai incarca inca o data cu gaz (acesta fiind pasul doi);
g) se decupleaza butelia de la instalatie;
h) se cantareste butelia incarcata si daca este cazul se ajusteaza cantitatea incarcata prin golire sau prin reumplere.

ATENTIE FOARTE FOARTE MARE la supraincarcarea buteliei peste incarcatura stantata (imprimata) pe butelie, mai ales in sezonul rece! Eu am patit-o cand am incarcat o butelie de 2 kg incarcatura, cu 2,3 kg CO2. Cand am cuplat-o la reductor indica 50 bari, iar dupa doua ore (in urma dilatarii gazului din cauza diferentei de temperatura, de circa 20 grade Celsius) indica peste 160 bari, si fasssssss puternic!!!

Atentie si la calitatea materialelor si a echipamentelor gen: robineti, reductii, o-ringuri, piulite si reductoare de presiune !!! Nu este de joaca cu presiunea!!!

Bonus pentru acvaristii din zona Constanta iata si doua centre de incarcare (fara a face reclama):
- Constanta, B-dul Aurel Vlaicu (varianta orasului) pana la urcarea pe podul I.P.M.C., pe stanga din directia Mamaia catre Mangalia:
- Navodari, langa ecluza Navodari, pana in peco-rafinarie prima la dreapta si cum ajungeti la Canalul Dunare-M. Neagra stanga si inca 100m.
 
Forum Index » Profile for bitanu » Messages posted by bitanu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com