[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
alge maro!  XML
Forum Index » Alge
Author Message
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

cel putin asta cred, incetul cu incetul , la inceput pe frunzele plantelor si m-ai nou si pe geamurile acvariului m-ai mult in dreptul luminilor m-am umplut de "rugina" , am inteles ca este o alga cu acest aspect. cum a-si putea sa scap de ea??: m-ai ales ca pregatesc noul acvariu de 200l pt ciclat si a-si vrea sa transfer o parte di plante in cel nou,( nu a-si vrea sa transfer si alga). ce m-a sfatuiti??

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Daca sunt alge brune, e ciudat ca ti-au aparut in zonele mai iluminate. De obicei se intampla invers.

Ca sa nu transferi algele odata cu plantele dintr-un bazin in altul faci asa:

Amesteci 19 parti de apa cu 1 parte inalbitor de rufe (de preferat d-ala fara arome, parfumuri etc). In acest amestec scufunzi plantele atacate de alge. Planta se tine acolo intre 1 si 3 minute. Anubia de exemplu rezista si 4 minute, dar ATENTIE - sunt plante care nu rezista tratamentului cu clor, sau pur si simplu nu se preteaza. Nu am facut cascadorii din astea, dar nu as baga in clor, de exemplu, plantele cu frunze fine, sau cele cum sunt Hemianthus-urile...

Mai bine baga o poza sa vedem cum arata algele alea si, eventual, spune si ce plante ai sa vedem daca merg sau nu "tratate"

Toate cele bune.
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

a-si pune niste poze daca a-si sti cum , pentru mine internetul este inca un mister , daca cineva a-r vrea sa-mi explice pas cu pas sa priceapa si tontul din mine...fara "url", "jpeg" si alte necunoscute mie...

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Alge
Go to: