[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
geam 4 mm, 2 buc lipite "home"??!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

v-a salut din nou pe toti si v-a multumesc inca o data pt ca sub indrumarea voastra si a acestui site am acum un frumos acvariu de aproape 50 l "sanatos" tun ; acum trei luni sotia mi-a facut cadou un micut acvariu de 15 l cu trei carasei care in doua saptamini au murit ...( lipsa filtru , foarte multa hrana, schimburi totale de apa)si alte erori grave. Asta m-a indirjit si dupa o minutioasa documentare pe acvariu .ro am facut (personal)un acvariu de 30 l cu noi pestisori care au stat foarte bine, transferati de o luna intr-o noua "casa" de 50 l, si cum "boala" a ajuns intru-n stadiu avansat pregatesc constructia unuia de 190l brut! (sper sa nu-mi doresc si m-ai mult ca m-a muta nevasta-mea cu ei ).
Desi locoiesc in italia nu prea i-mi da mina sa platesc 300 euro pe un acvariu de 200l facut gata(echipat complet e adevarat dar eu deja am toate accesoriile) asa ca o sa il fac eu ca si pe celelalte. am geamurile(gratis) asa:
2 buc. 105cm cu 40 = fundul --4mm fiecare
2 buc. 105cm cu 45 =o laterala 4 mm fiecare
2 buc. 105cm cu 45= laterala 4 mm fiecare
iar pt. cele 2 laturi mici cite o bucata de 40 pe 45 a cite 5 mm fiecare.
Modul in care vreau sa l-e lipesc:
pt. fund este simplu pt ca vine acoperit de substrat o sa aplic o pelicula fina de silicon peste tot intre geamuri.
pt laterale vreau sa aplic un guler de maxim 1 cm de jur imprejur
cele 2 mici v-or ramine o singura bucata .
mentionez ca (virgula) cantitatea de apa va fii undeva la 130 l net, pt ca 5-6 cm va fii substratul, iat partea superioara 10 cm va fii imbracat cu autocolant negru care v-a masca instalatia de iluminat si alte fire(capacul va fii din sticla si asezat direct pe gura acvariului),. in acest mod va ramine o coloana de apa de aproximativ 30 cm = aproximativ 130 l apa.
astept de la voi sfaturi , alte idei de lipit geamurile intre ele, daca credeti ca este bine sau nu ce vreau sa fac etc.
a-si vrea un sfat si cam ce capacitate sa aiba pompa de la filtru
multumiri multe tuturor si nu m-a certati prea rau, sar am o mare satisfactie sa fac lucrurile cu mina mea :bgalben:
va salut cu tot respectul

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Pentru un factor de siguranta de 3,8 (recomandat) ai nevoie minim de o baza de 12 mm, fete mari de 8 mm si laterale de 6 mm. Teoretic la aceste grosim de sticla acvariul ar tine fara nici un fel de straifuri (intaritoare) plin ochi si ar avea o deformare la capacitate maxima mai mica de 1 mm.

Sfatul meu este sa folosesti 4+4 pentru baza, iar pentru fete si laterale sa achizitionezi geam de 8 mm.
Pentru fund nu incera sa faci pelicula completa pentru ca oricum nu vei reusi si probabil vei consuma mai mult silicot decat valoreaza geamurile.
Daca lipesti cu silicon 4+4 pentru fete va arata urat. Daca te duci la un atelier sa-ti lipeasca 4+4 o sa sari din ghete cand vei afla pretul ...

Acum faci cum vrei ...
Acvaristica ieftina nu tine, nici macar in .ro, cu atat mai mult in .it

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Ca sa ramai cu acelasi sentiment placut despre acvaristica, si sa ai gustul reusitei, te'ncumeta sa duci la bun sfarsit ideea ta. O sa ai un acvaiu urat, pe care va trebuii sa privesti zilnic. Brrr...
Un acvariu asa de mare te costa oricum. Ceva asemanator (vezi galeria mea) am facut din sticla de 8mm (dimensiunile: 124x40x50) sticla 150 lei, suport teava patrat de 4cm cu perete de 3mm 6m=69 lei, daca imbraci cu PAL inca 80lei, filtrul Tetretec 700=219 lei, trei neoane 120 lei, prize cu programare 3 buc=63lei+substra+plante etc. N-am pus manopera fiindca acvariul si PAL-ul am asamblat eu, iar suportul mi-a fost facut de un prieten. Oricum ajungi peste 300 de € dar macar ai ce ti-ai dorit.
Eu te sfatuiesc sa nu te grabesti, pune deoparte ceva bani si creaza ceva frumos. N-o sa-ti para rau. :-)
[Email] [WWW]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Sorry, emoticonul inseamna nu, deci sa nu ma intelegi gresit.
[Email] [WWW]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

eu nu pentru estetic i-mi fac griji, fetele v-or fii lipite doar cu o fisie de 5-8 mm de jur imprejur restul o sa faca vidul dintre geamuri, (stim toti ca s-e "lipesc " intre ele) si apoi daca nu-mi place il arunc smilie, doar e gratis . Pe mine m-a intereseaza mai mult daca rezista bine la cei aproximativ 130 l apa??

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

P.S. cu intaritoare

[Email] [Yahoo!]
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Eu am facut din sticla de 6 mm acvariu de 111.6 litri si cand l-am umplut cu apa fetele au facut o "burta" de 1-2 mm. Sa ai grija daca o sa folosesti sticla mai subtire ca a mea.

Grija la apa umfla parchetu si streseaza nevasta.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

clauss wrote:fetele v-or fii lipite doar cu o fisie de 5-8 mm de jur imprejur restul o sa faca vidul dintre geamuri, (stim toti ca s-e "lipesc " intre ele) si apoi daca nu-mi place il arunc smilie, doar e gratis . Pe mine m-a intereseaza mai mult daca rezista bine la cei aproximativ 130 l apa??
Rezistenta unui astfel de geam dublu DIY nu cred ca e mai mare decit a unui singur geam. Care vid dintre geamuri? Cum obtii acel vid ? Intre geamuri o sa fie aer.

Poze: smilie ... Poze cu plante
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

de regula am observat ca daca vreau sa separ doua geamuri care doar au stat unul pe celalalt se "tin" din cauza vidului creeat de suptafetele absolut plane, pe astase baza si teoria mea. daca tu (care am inteles ca esti expert ) crezi ca nu va tine atunci nu il fac smilie , a fost doar o ideie .crezi ca nu va tine??

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

clauss wrote:de regula am observat ca daca vreau sa separ doua geamuri care doar au stat unul pe celalalt se "tin" din cauza vidului creeat de suptafetele absolut plane, pe astase baza si teoria mea.
Pelicula de silicon cu care le lipesti are o grosime mica, da' o are, intre geamuri va fi aer. Crezi ca cei care fac geamuri duble lipite cu oarece rasina se chinuie degeaba? Stiu ei ceva .

Pe vremuri facea cineva prin Baia Mare acvarii cu geam dublu lipit pe margini cu silicon asa cum spui tu, uneori crapau, alteori nu .......

clauss wrote:crezi ca nu va tine??
Nu pot sa spun ca va crapa sigur, da' riscu' e mare.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Sfarsitorul
Member
[Avatar]

IP:

E clar ca porcu' (ooops , am vrut sa spun ca vaca). Cele 2 geamuri de 4 suprapuse: daca sunt intim lipite intre ele se apropie de rezistenta unuia de 8 (dar lipite f. bine si cu un adeziv care sa aiba elasticitatea sticlei) - dar astea sunt teorii, in schimb, daca ai si un micron distanta intre geamuri (ceea ce nu prea poti evita lipind la capete cu silicon) rezistenta este a unui geam de 4 (hai 4 si ceva ). Parerea mea smilie !

Nil mortalibus ardui est. (Horatiu, "Ode")
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: