Chestii maro ...zoanthusi, etc , etc ... Eu ti-am mai zis, cum e treaba cu hepatusii . Al meu, cand am bagat scopas-ul in acvariu, de nu mi l-a fugarit pe nou venit........ , si culmea ...de atata "grija" ce era pe capul lui, tot lui ii apareau 1-2 puncte de gris.... Dar niciodata nu a afectat ceilalti pesti. Tocmai d-asta tind sa cred ca la tine a aparut pe fondul slabirii generale a imunitatii pestilor . Ce a generat asta , nu stim...
Bazinul asta al tau daca il tapetezi cu zoantusi "destepti", ciuperci,...una-alta... faci un bazin unicat ... Nu te arunca la maroneti ... ai rabdare sa-ti pice-n mana ceva mai fain...
Ia zi, pe saptamana viitoare facem transferul la purcelul albastru ... ? N-am avut timp mai deloc saptamana asta sa ajung prin capitala...
S-a retinut !
Intrebare : sa las rowaphos-ul in reactor si sa opresc pompa (fara sa scot reactorul din apa) ?
In ideea ca atunci cand PO4-ul sare, doar sa-l bag in priza ...
Afecteaza cumva faptul ca sta-n apa , fara sa fie circulat ?
Intrebarea 2 :
La valorile de mai jos , pentru crestere , unde sa le duc/tin ? Ce recomandari aveti ?
Ca : 410
Kh : 8
Mg : 1300
Sebastian Costin wrote:Din cate am obserat si eu atata vreme cat nu ai PO4 in apa nu o sa scazi NO3 Orice ai face
Stiam ca PO4-ul nu scade daca nu ai NO3 , nu stiam ca si vice-versa e valabil.
La fel aveam si eu NO3-ul - intre 5 si 10 , dupa ce am renuntat la biopellete , si am inceput sa dozez NOPOX , crede-ma ca No3-ul s-a dus in 1, in aceleasi conditii(hrana,aditii,pesti, etc) . Incerc sa-l tin aici , putin sub 1 .
Oricum, masor in aceasta perioada cam de 1-2 ori pe saptamana toti parametrii , in ideea sa setez dozajul optim .
Gabriel - tu ce parere ai de NOPOX , l-ai incercat ? La ce sa fiu atent, ceva de notat?
koala wrote:Sa pui mana si sa scoti pestii aia mari de acolo, daca vrei rezultate in volumul ala de apa ... hai, ca ne fug banii din buzunare!
Asta si intentionez . Cat despre bani ...tot sarac raman ...
Gabriel wrote:Scoate rowaphos-ul.
Nu-l mai lasa.
Daca dozezi NOPOX cu pompa ai grija ca flaconul sa nu ramana deschis intre dozari cu solutia in contact direct cu aerul.
Consumul crescut de Ca si carbonati inseamna ca ai nutrientii exact unde trebuie - in special fosfatul.
Gabriel , ma tem sa nu sara-n sus PO4-ul , din ce am inteles NOPOX-ul are o capacitate redusa de a hali PO4-ul . Tu de ce sustii asta vizavi de Rowa?
Flaconul e "securizat" printr-o gaura mulata exact pe furtun de tur in pompa de dozaj .
Coralii doar in ultima perioada au inceput sa consume Ca , pesemne cand am mai stabilizat valorile .
Update-uri :
Am renuntat definitiv la biopellete , si am introdus in loc :
-NOPOX (cu unul din capetele pompei de dozare)
-Reactorul cu Roxaphos + carbune activ .
Ca rezultat , din NO3 : 5~7 , acum am in jurul 1 , ceea ce ma bucura enorm.
Inca bibilesc la setarea Ca-ului , bufferului , Mg-ului pe pompa de dozare. Se pare ca d-abia in ultima parte , Ca-ul a inceput sa fie halit de corali (d-abia acum.... s-au apucat de colorat , crescut....)
Oricum, acum sunt montat pe crestere , ulterior pe culori/nuante
In rest au mai aparut cativa corali. Urmatoarele poze/filmulete promit ca vor fi mult mai calitate , actualele mele device-uri lasa de dorit...
Sebi - vino cu propuneri si-l combinam Le fel vreau sa marit si tang-ul albastru , in caz ca auziti pe careva .
Substratul e o mistura de <1 si 1-2mm .
Gabriel , Cristi - vizavi de acani , o sa ii incerc sa-i urmaresc in urmatoarea perioada . Unul cenusiu plesneste de hidratat ce e , altii rosii,verzi ...sunt praf ....
Oricum, m-am lecuit de coralul asta ... Toti ceilalti LPS sunt foarte ok .
Gabriel - recomanda-mi un producator pentru PO4 , ceva standard vreau .
Gabriel - PO4 il masor cu tester normal Salifert . Procedez cum tu , parca ai inaintat ideea , apa decantata in prealabil . Bate izbitor spre 0 in tester valoarea PO4-ului ... Chiar e pistol cu apa , cum se zvoneste , metoda asta de masurare normala a PO4 ?
Alta la mana - mie nu-mi merg bine acanii , nu se hidrateaza indeajuns , unii rosii - chiar deloc . E vreun secret aparte cu coralul asta ? ..
Cristi - multam de aprecieri . Oricum, mai e munca pana acolo...
Dintre update-uri , recent au aparut cateva fire noi de SPS (fraguri mici) , pe care le-am infipt in gaurile din roca , in mare parte acoperind rockscape-ul . Am vazut ca in urma transbordarii , montiporele verzi si-au schimbat culoarea dintr-un verde super fain ..in maroniu... La fel o acropora ...care d-abia isi intra-n drepturi ... Usor , usor ..vad ca isi revin
Urmeaza sa-mi creasca barba ..pan-or creste
Pe partea tehnica , una din pompe am setat-o pe "wave " , si vad o hidratare mult mai ok la toti coralii . Cei moi si LPS erau foarte stresati inainte din cauza flow-ului mare .
Pompa no.2 - merge la flow maxim timp de 4 ore - noaptea , avand rol sa antreneze mizeria in sump
donpisote wrote:E vezi am zis eu ca are o chichita de nu imi iese mie. koala nu rade ca era sa intru cu capul la vecinii de sus ca Dino prin masina lui Fred Flinstone.
Clown ul asta parca are draci . Cum bag mana cum sare pe mine . Celalalt clown si domnisoara sunt cuminti .
Si la mine la fel , ma face praf !! Fara sa exagerez, pe minut imi trage vreo 7-8 atacuri Cand m-a atacat prima data, m-a muscat de pielea dintre degete , de la baza ...si..... din reflex am tras mana afara , de am insirat vreun litru de apa pe parchet ...sub privirea nevestii.....