[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: reefer
Forum Index » Profile for reefer » Messages posted by reefer
Eu am 2 buc WP25 . Una din ele , are momente cand ramane blocata pe o turatie mica , desi e setata pe 'else' sau orice alt program variabil .
Am schimbat controllerele intre ele , si e clar ca e o problema strict din pompa. Are cineva idee , care sa fie problema ? Poate un posesor de WP s-a mai lovit de problema asta ...
Ciprian - cati pesti ai / cat le dai de mancare ? Haleala corali - amino-phyto-etc?
Incerc cumva prin analogii sa gasesc solutia si la mine ...
Se scot la vanzare :
1 x pompa Eheim Compact+ 3000 1500-3000l/h - FOLOSITA 8 LUNI - 100 RON
1 x pompa Eheim Compact+ 3000 1500-3000l/h - NOUA/SIGILATA - 210 RON
1 x pompa Eheim Compact+ 5000 2500-5000l/h - NOUA SIGILATA - 400 RON
1 x pompa Eheim Compact+ Marine 800-2700l/h (needle wheel-pt skimmere) - NOUA/SIGILATA - 300 RON
1 x reactor Bubble Magus - biopellete +pompa Atman - FOLOSIT 8 LUNI - 150 RON

Preturile pentru pompele noi-EHEIM sunt aproape de jumatate din preturile din comert . Pentru detalii tehnice + preturi standard : "search Google" .
La cerere pot oferi detaliile tehnice pentru fiecare din ele .
Se dau si la schimb pe corali duri / pesti de talie mica / etc , etc . Propunerile sunt bine-venite .

0725 924 765
CristiCP wrote:Ce "salai" ai acolo...

Chiar ca ...."salai"....
Frumoasa treaba , incep sa-l cred pe Ricardo cand spune ca-i o placere sa privesti un astfel de acvariu...
Ciprian - in combinatia nopox+biopellete , ai avut vreodata bloom bacterial ? Cum dozezi NOPOX - diminuat fata de recomandarea producatorului ?
Crezi ca de as renunta la biopellete (care-mi tin no3-ul in max 7-8 , po4-ul in limita spre zero) - as face acelasi lucru cu nopox ? Intreb, pentru ca nu am indejuns de multa experienta cu produsele RedSea , implicit nopox.

Mentionez ca mai am skimmer + roca vie, in afara de biopellete .

pc.ciprian wrote:Salut reefer, eu pe una din pompe folosesc reef snow de la Tropic Marin, iar citat de pe ambalaj zice asa:
"....pure PRO-Coral reef snow solution(without plankton subsitute) can be stored for two weeks at room temperature....."
e o varianta

Mersic Ciprian de interventie .
Ma intreb eu , dupa cele 2 saptamani , cum procedam ?
Eu urmaresc sa ma degrevez de aditii manuale , in contextul in care nu sunt non-stop acasa, program full...
Si daca tot am 6 capete , sa le dau intrebuintare ..

La tine , care ti-e sistemul de filtrare ?
Se scot la vanzare :
1 x pompa Eheim Compact+ 3000 1500-3000l/h - FOLOSITA 8 LUNI - 100 RON
1 x pompa Eheim Compact+ 3000 1500-3000l/h - NOUA/SIGILATA - 210 RON
1 x pompa Eheim Compact+ 5000 2500-5000l/h - NOUA SIGILATA - 400 RON
1 x pompa Eheim Compact+ Marine 800-2700l/h (needle wheel-pt skimmere) - NOUA/SIGILATA - 320 RON
1 x reactor Bubble Magus - biopellete +pompa Atman - FOLOSIT 8 LUNI - 150 RON

Preturile pentru pompele noi-EHEIM sunt aproape de jumatate din preturile din comert . Pentru detalii tehnice + preturi standard : "search Google" .
La cerere pot oferi detaliile tehnice pentru fiecare din ele .
Se dau si la schimb pe corali duri / pesti de talie mica / etc , etc . Propunerile sunt bine-venite .

0725 924 765
Mersic .
Sa traiesti Dragos !!
Activez putin topicul .

Cine ma poate ajuta cu mixarea corecta a pudrelor de la RED SEA REEF FOUNDATION .

1 - Reef Foundation A - cu 1.9 L
2 - Reef Foundation B - cu 10 L
3 - Reef Foundation C - cu 1.7 L

La care se incalzeste , se raceste apa ...etc ?
La pompa de dozare puneti recipiente de stocare a solutiei finale cu cantitati egale ?
Se poate pune in sticle de 2L , si sa agiti pana la dizolvare , sau e musai pompa ?
Care ar trebui sa fie rezultatul final al solutiei ? Transparenta , grad de dizolvare .. etc ? - cu alte cuvinte , cat le amestec ?

Multam anticipat !!!
Sebastian Costin wrote:
Cat despre magnet ... ai vazut ceva bun pe undeva?

In hornbach - am luat un JBL blader XL - ceva de genu asta ...
Cand o sa fie tafnoi de corali , o sa fie belea .

Iti trebuie un ierbivor sa te scape de macroalga aia .
In alta ordine de idei , la recomandarea colegilor de pe forum , mi-am luat un magnet blader(un magnet normal cu o lama in fata) . Ti-l recomand cu caldura sa cureti algele de la baza geamurilor .

Intrebare : cum te descurci cu nisipul ala cu granulatie mare ? Nu-ti aduna mizerie ?
Scot la schimb cu pesti de talie mica - 3 bucati "tangi"
Pestii sunt sanatosi , nu prezinta absolut nicio problema , sunt la mine de jumatate de an , aclimatizati , etc.
Ii dau la schimb cu fel de fel pestiuci mici . Evetual pot vinde celor interesati .

1 x zebrasoma flavescens (yellow tang) - 10 cm
1 x zebrasome scopas - (scopas tang) 10 cm
1 x paracanthurus hepatus (blue tang) - 11-12 cm

image
image
image

0725 924 765

Dragos , Gabriel - multam de aprecieri . Apropos , cumpar fragulete SPS , cand dati cu coasa ...nu ma uitati

Sebastian - nu stiu sa iti zic exact ce cantitate aveam , cert este ca pana nu am micsorat-o considerabil , nu scapam de bloom-ul asta bacterian . Ulterior , am bagat la jumatate din doza recomandata de pe cutie (NP - biopellete) , cresteam foarte putin cantitatea , masuram , iar mai puneam putin , si tot asa . E clar ca e o relatie stransa intre cantitatea de pelete , flow-ul care le spala , capacitatea skimmer-ului si incarcatura biologica .
Incearca sa pui mai multe pelete , si sa opresti pe timp de noapte reactorul , atunci cand sistemul e dispus catre bloom... si masoara succesiv NO3-ul .

Scriu , dupa o lunga perioada in care am tot modificat/shimbat echipamentele , in care m-am confruntat cu probleme , etc etc...
"Miscarile" au fost mai mult de ordin tehnic , mai putin prin acvariu ....dar totusi acum... micsuna-n acvariu :

Pestani :
1- Paracanthurus hepatus
2 - Zebrasoma flavescens
3 - Zebrasoma scopas
4 - pereche clowni

Nevertebrate :
10 x nassarius
3 - turbo
3 - stele substrat
5 - pepperminti

Corali : o parte moi , ceva LPS , si mai putin ...SPS-uri (doar cu ei voi continua popularea acvariului)

De ordin tehnic , dupa ce am incercat fel si fel de solutii , m-am oprit la :

Lumina : HQI 150w-14k + 6x24w-T5
Skimmer : BM 7
Chiller : Jebo L-350
Pompe : 2 x WP25 + Eheim 3000+
Pompa dozare - Marine Color (6 capete : Ca , KH , Mg , NOPOX , aminoacizi , trace )
Reactor Bio-pellete + Rowaphos
Nivel : Aqua-Niveau

Valori apa:
PH : 7.9-8.3
KH : 7-8
NO3 < 2-3
PO4 <- 0
Ca : 430
Mg : 1300

Am avut o perioada cand eram dezarmat , si chiar vroiam sa renunt la hobby - avand lupte crancene cu exploziile bacteriene , pana la urma identificand problema in cantitatea mare de biopellete . Jumatate de an , bazinul meu a stat gol , in ultima perioada aparand coralii , cand lucrurile s-au linistit .
Pe lista imi sunt doar coralii duri , voi incerca sa evit coloniile mari - cautand in mod deosebit fragurile mici , pe care sa le prind de gaurile libere din reefscape .

Cate poze :

Din fata :

image

Din stanga :

image

Din drepta :
image

image
image
image
image
image
image
UPDATE : doar 1 buc mai este disponibila !

Pret achizitie : 450 ron/buc
Pret vanzare : 210 ron/buc (pompa + controller)

Pompe folosite doar cateva luni , ca si noi .

Sunt dispus si la schimburi cu diferite device-uri si vietuitoare marine .
Propunerile sunt binevenite .

0725 924 765
Am inteles..
Scurt off : se inteleg scopas-ul cu yellow-ul ?
r_o_n_i wrote:@mihai2000 : salut prefer sa dau tot pachetul intr-un singur colet . zoasi sunt cei din poza asta ,

Care e poza ?
Baga o poza sa vad si eu pachetul...
Frumos moment , frumos acvariu ...felicitarile mele !!
Apa distilata n-am la indemana acum..
In schimb am masurat apa de la retea : 710 ppm
Concluzia : schimb membrana , sau o mai las ? cert este ca parametrii apei imi sunt ok ...cel putin ..cei masurabili...
Pompa de valuri - WP-40 ? S-o bulit ?

Forum Index » Profile for reefer » Messages posted by reefer
Go to: