[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: qwerty
Forum Index » Profile for qwerty » Messages posted by qwerty
Salut. Incep un set-up nou. Inca nu stiu care va fi aranjamentul final, de aceea poate va fi schimbat si titlul. Vreau ceva unde sa domine roca. Poate ma ajutati si voi la aranjament.

Bazin - 40X40X40 ( poate recomandati alta adancime!)
Filtru cascada - OceanFree2
Lumina - Odissea PL 24 watt 6500 K
Substrat fertil - Dennerle deponit mix 9 in 1, sau aquabasis, dupa un an poate vreau sa schimb set-up-ul( astept pareri), nu stiu ce sa folosesc.
Petris negru - Evidecor
Fundal - alb sablat, poate doua straturi, sa nu se vada umbrele de la filtru
Fertilizare - Linia EasyLife
Co2 presurizat, inca mai caut o butelie si un reductor, ale mele le-am vadut ca..... Daca il plasez langa cel mare atunci iau de la butelia mare

Plante inca nu stiu. Astept recomandari

P.S. Bazinul din imagine este de 30X30X30, il folosesc pe post de spital, acum pentru incercare de aranjament.
Foto 2 nu prea imi place culoare la roca, poate voi aveti alta parere!
ok.
Am pus o alta piatra mai mica
next
Salut. Incep ultima etapa de pregatire pentru start nano. Filtrul cascada l-am returnat inapoi, defect de fabricatie, astept sa vina altul, iar bazinul inca nu este facut. Cel din poze are dimensiunea 30X30X30, iar celalat va fi 40X40X40. Sunt doar in probe pentru decor. Spatele la bazin va fi alb sablat, poate in doua straturi, sa nu se vada umbra de la filtru cascada. Astept ceva sugestii pentru aranjament. Mersi.
Probabil cu clestele
Incearca Zeolit. Daca ai filtrare buna si medii biologice bune sau cantitate mare, nu ar trebui sa miroase. Sigur "batranii" de pe aici te vor sfatui mai bine.
Salut. Ce sunt cele doua bidoane pe laterala?
Despre Dennerle deponit mix spunea cineva pe aici de 3 ani. Eu acum incep un nano cu Deponit. Astept bazinul. Restul am, filtru cascada, nisip cuartz negru EviDecor, colant alb sablat, lampa Odyseea Pl 24 watt.
Salut. Mai baga 3-4 melci asasini. Intr-o spt. scapi de comunitari. Bazinul meu are aprox. 350 litri. Odata cu plantele au aparut si comunitarii. Umblau 3-4 unul peste altul. Am bagat 8 asasini si in 2 spat nici urma de comunitari.
Salut. Eu am Manado. Am turnat apa peste el si nu a plutit nimic. Aici este setup-ul cu manado.
Mersi de raspuns @stefan. Nu am cum sa fac un sistem de alimentare continua, mai ales ca il pun in camera. La bazinul mare am picatura. Am sa merg pe filtru cascada. Am comandat OceanFree HangOn 2. Lampa imi vine de la colegul @skija, iar bazinul merg azi la geamgiu sa il croiasca. Am vrut sa comand de la Aquadec bazinul dar este cam lungila la pret sticla floata clara. Am sa revin cu jurnal cand il incep. Mai trebuie sa cumpar o butelie de Co2. Daca il puneam langa bazinul mare foloseam Co2 de la butelia mare.
Poate 7 ani nu va tine. Dar daca tine 3 ani, se merita bani dati 2 garnituri am si eu la Jebao ....acolo, stim noi, si un set de schimb la Sun
Sincer! Decat sa dau atati bani pe un Eheim mai bine folosesc varianta cu butoi, canistra inox, pompa externa.
narcis wrote:Este foarte simplu. Am cunostinte care au folosit si nu au fost multumiti ce calitatea lor, mai ales ca s-a lasat cu schimb de parchet.
Insa eu as exclude din start pentru mine aceasta varianta datorita faptului ca nu am referinte bune concrete, nu un oarecare de pe net, iar pretul lor spune clar ce calitate au. Si daca ai impresia ca sunt bune si ieftine, eu nu cred in acest concept, mai ales cand sunt produse similare din aceeasi provenienta la preturi mult mai mari si de calitate superioara. Nu luam in calcul adaosurile comerciale imense pe care le practicam noi la produsele chinezesti.

Salut. Nu vreau sa fac pe agentul 00SUN. Eu am doua chinezarii, Jebao si SunSun, din februarie anul acesta.. Sunt foarte multumit de ele. Jebao este mai silentios decat SunSun. Sun-ul il am plin cu roca vulcanica+ legat la el doua canistre de inox, 24 litri, tot de roca vulcanica. Am pus Sun-ul sa traga din canistra, nu sa impinga prin ea, ca sa evit presiunea ce s-ar forma peste limita ce o poate suporta casnistra. Am spus si o spun, canistrele nu au tehnologie extraterestra in ele, incat Tetra, Eheim sau etc sa faca diferenta la tehnologie. Am avut si Tetra si l-am maritat, nu am fost multumit de el. Plasticul la robineti de slaba calitate, am ramas cu fragmente in mana la fiecare manipulare, de curs , curg si ele, si altele la fel. Carora li-sa umflat parchetul cu alte marci de filtrte, nu ai auzit?
Piese de schimb gasesti la Sun fara probleme. Un rotor 9 lei, garnitura 10-12 lei, conector 11-13 lei. Urmatorul filtru, in cazul in care s-ar sparge plasticul de la canistra, ceea ce nu cred, ar fi tot Sun, sau un butoi de plastic si o pompa externa.
Salut. Dupa ce tot am cercetat cred ca voi merge pe filtru cascada. Am vrut Fluval C3, dar la noi in Ro nu am gasit. Am sa merg pe AquaClear, de la Hagen. Dar nu stiu care din ele.

AquaClear 20 Putere: 6w

Debit: 125 - 378l/h

Capacitatea acvariu: 18 -76 l

AquaClear 30 6w

Debit: 190 - 568l/h

Capacitatea acvariu: 38 -114 l

Bazinul meu va avea in jur de 30 litri. Astept pareri. Mersi
Salut. Intreb si eu, fara a ma pricepe. O pompa de aer conectata la un difuzor de Co2 nu ar produce bule de oxigen ca si acest aparat? Din ce am citit in articolul dat, ideea este ca produce bule fine de oxigen. Eu din greseala am rupt difuzorul de Co2, ca as fi cumparat o pompa de aer si as fi incercat.
Salut. Vreau sa incep un proiect nano. Vreau sa fac un mic sump in spatele bazinului, pentru filtrare mai eficienta , in sensul sa pot baga mai mult material bio. Nu stiu filtrele hang on cat spatiu ofera pentru asa ceva si mai bine imi fac eu unul.
Bazinul il voi face din sticla de 5mm, slefuita, cantuita. Astept lampa care va veni de la colegul @skija, Odyseea 1XT5 24 watt, apoi trec la constructia bazinului, binenteles cu sfaturile si indrumarile voastre.
Atasez o schema cam cu ce vreau. Rog daca aveti sfaturi, sugestii.

Prin IN va intra apa, va fi peste nivelul substratului. Apoi continua traversarea pana in camera pompei, iar pe OUT o baga din nou in bazin.
Deasupra de gratarul de plastic vor veni materialele filtrante: bureti, ceramica, perlon. Intrebarea mea mai este: daca scade apa din bazin(evaporare) mai poate traversa apa toate camerele pana in camera pompei?
@skija, ai un mesaj in PM
Salut. @skija, dupa cum am spus Marti am facut intretinerea la bazin. Pana astazi nu a mai aparut pelicula pe geam despre care vorbeam. Posibil cum spunea si @stefan, sa fie fie o incarcare biologica, in cazul meu posibil de la mancarea congelata sau exces de mancare data de nevasta-mea, care exagereaza, crezand ca pesti mor de foame. Am sa urmaresc fenomenul si te mai tin in actualitate. Probabil tu trebuie sa mai umbli si la filtrarea biologica, sa o imbunatatesti, cum spunea @stefan.

Si eu vreau sa mai introduc un filtru cu purigen, cand am timp sa bricolez.
Asa cum spui, nu se poate generaliza. Eu am bagat 8 melci asasini in bazin, colcaia de comunitari. Umblau calare prin bazin. Cum am pus asasinii cum au disparut in scurt timp comunitarii. Au mai ramas doar cochiliile de ei. Melci de substrat am Neritine, care mi-au umplut bazinul de oua, peste tot unde trec caca oua. De astia nu sau atins asasinii, poate ca sunt prea mari.

Forum Index » Profile for qwerty » Messages posted by qwerty
Go to: