[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: qwerty
Forum Index » Profile for qwerty » Messages posted by qwerty
Ieri am facut intretinerea saptamanala. Am sa vad saptamana asta ce va fi. Singura diferenta la mine este ca saptamana trecuta am folosit mai mult mancare congelata. Poate se trage de acolo.
Salut. Saptamana trecuta am avut si eu aceeasi problema cu pelicula asta pe geam. Nu stiu de la ce sa fie. Filtrare biologica am destula, 2ltr Siporax , 2 litri ceva de la JBL, cred si 30 litri roca vulcanica. Poate mancare in exces, nevasta-mea cam exagereaza, ma face pe la" spate" cand are ocazia, ca doar pestii sunt flamanzi.
Salut. Probabil @stefan, @koala sau altii te vor lamuri. Pararea mea este ca ai un bazin foarte mic pentru trei carasi. Pe cap de caras cred ca iti trebuie40-50litri de apa, asemanator cu scalarii.
ro.manalexandru wrote:Salut! Cum este un filtru Claro 300 cu 300l/h pentru un acvariu de 30 de litri? i am beginner

Salut. Eu am un asa filtru, folosesc la acvariu spital. Este egal cu zero, un fas care nu merita nici putini bani pe care ii face. Trebuia sa iei altceva. Are un deget de burete inauntru care nu ajuta la nimic.
Salut @stefan.
Lumina este asta
5XT8X36watt
2xGrolux
2AquaStar
1 Daylight
Poate sunt obosite deja, am in plan sa trec la T5. Vreau sa fac o lampa DIY, iar ca reflector folosesc folie, alb lucios Oaracle 651, am gasit aici in forum un topic mai vechi legat de reflectoare.
Aditie de Co2 fac din butelie, aprox 3-4 bps, sa maresc?
Am comandat de la Vimi pastile fertilizante pentru substrat. Am sa le pun sa vad daca se imbunatateste ceva.
Asa este @stefan, nu m-am exprimat eu bine in privinta Po4. Aveam carenta, dar nu din pricina lor. Eu dozam dupa recomandarea lor si poate de aia am remarcat o carenta de fier. Tu cit ai supradozat in plus fata de recomandare?
Eu acum folosesc Vimi all in red. La schimbul de apa folosesc EasyLife profito, apoi incep de a doua zi cu Vimi dozare zilnica, pentru ca are si macro. Am observat ca mentine Po4 si Fe la valori ok, Po4 1-1,2, Fe 0,6. In schimb vad o carenta de K. Am sa incep sa dozez si pe acesta de la Easy Life.
Posibil de la stator, poate este strapuns. Daca era rotorul, se invartea cu zgomot sau se bloca. Nu stiu, este doar o parere.
Salut. Eu am folosit gama Jbl. Este buna, plantele au mers bine. Am remarcat o carenta de Fe si Po4, pe care le-am suplimentat cu gama EasyLife.
Tetra nu am incercat, nu stiu despre ea. Folosesc de la ei doar mancare la plic.
Salut. Astazi am curatat prin acvariu ce era mort. Dintr-o Rotala macrandra frumoasa a ajuns doar niste bete negre. Efectiv sa topit. Staurogyne repens incepe sa aibe aceasi soarta. Ma puteti ajuta sa idenific cauza care au adus la aceste efecte?
Precizez ca fertilizez cu Vimi all in red, si accelerator.
Parametri sunt urmatorii:

No3 20-25
No2 0
Po4 1,2
Fe 0,6
Kh 6-7
Gh 7
Ph 7-7,2
Multumesc.
Salut. Dupa cum am hotarat voi face un alt set-up. Acum ma interesez ce substrat fertil sa folosesc? Ma gandeam la gama Dennerle: NutriBasis, Deponit mix sau JBL AquaBasis. Petris vreau sa folosesc cuartz negru, de la EviDecor, 2,3 lei/kg tva inclus. Voi ce sfaturi aveti?
Fertilizare as merge pe Vimi, are si micro si macro.
catalin_ wrote:
qwerty wrote:
scorpionul wrote:sa-ti traiasca oricum ar fi ei. Cu ce aparat faci pozele?

Nikon D7100, 105 mm macro

Repede, sa dai tu din casa

Asa, ca intre nikonisti
scorpionul wrote:sa-ti traiasca oricum ar fi ei. Cu ce aparat faci pozele?

Nikon D7100, 105 mm macro
Si eu m-am gandit la schema asta. Maine fac rocada.
@johnny, am asteptat 2 spt. dupa roca ca altfel o umpleam de mult. Mersi inca odata. Deocamdata nu curge niciunde. Am uns garniturile de la capac cu glicerina, cine stie peste cat timp o deschid. Pompa baga la greu pentru ca este mult material. Cred ca nu este calculata pentru atat de mult. Gandeste-te, iese din canistra, intra in rezervoare unde sunt 24 litri de material filtrant ca mai apoi sa o urce la 1,5 metri. Este enorm de mult pentru ea. Unde mai pui ca si in canistra mai am patru sertare pline cu roca. Am sa suplimentez cu o pompa externa. Tu ce pompa ai folosit? Sau cand da coltu' pun una de 2000l/h.

@koala, acum am intradevar filtrare.
Salut. Astazi am primit roca vulcanica din Italia, 30 kg.. Am purces la suplimentarea filtrarii bio. Am cumparat de la userul nostru @jhonny doua canistre de inox, legate impreuna, insumand , zice @jhonny, 24 litri. Am scos tot ce era burete prin canistra externa si am umplut si in ea roca vulcanica. Am in total aprox. 30 litri roca vulcanica, iar in cealalta canistra 2 litri Saiporax si 2 litri, nu mai stiu ce firma, tot pentru filtrare bio, nu mecanica. Dupa toate cele indesate debitul cred ca a ramas undeva la 5ool/h, asa aproximez eu din ochi, din 1400l/h cat are canistra. In orice caz se aude cum pompeaza la greu canistra. Daca nu face fata am sa intermediez un filtru extern reglabil. Acum asteptam rezultatele.
Mersi @anca. Cum le-ai reglat? Unul baga aer si unul scoate, sau amandoua scot aerul? Mersi. Eu ma gandeam sa leg asa: unul sa bage iar celalat sa scoata.
O poza cu lucrarea se poate? Si eu vreau sa fac o asa instalatie. Am transformatorul, mai trebuie cooler-ele, si sa decupez in capacul de la neoane. Mersi.
Salut. Vin si eu cu o parere pentru filtrul SunSun. Intradevar sunt mai zgomotoase, in comparatie cu Tetra( am avut)si Jebao( inca il am). La un moment dat facea o galagie rotorul de am crezut ca zboara prin capac. Am comandat inca doua rotoare, sa am de rezerva, cand le-am pus, acelasi zgomot. Am incercat toate combinatiile posibile intre axuri si rotoare, intre ele, si nimic, zgomot. Am studiat putin problema si mi-am dat seama ca ferita de la rotor este cam turnata din topor. Am luat un smirghel fin de 500 pe suport de burete am udat rotorul si l-am finisat bine de tot, bec l-am facut. l-am montat la loc si merge perfect. Acum nu stiu sigur daca asta a fost problema, cert ca am facut treaba asta si a mers. Ca o comparatie intre SunSun si Jebao, sunt mai multumit de Jebao.Zgomot cu mult mai mic si debitul parca mai puternic fata de SunSun, cu toate ca Jebao are numai 1200l/h. Jebao este copie dupa Eheim. Are inele de etansare intre sertare si garnitura pe sertarul de jos, sa nu scape apa pe langa sertare. In rest sunt multumit si de unul si de altul. Daca as cauta un filtru extern acum, as merge pe combinatia asta.

http://www.fish-farm.ro/filtre-sub-presiune/145-osaga-opf-8000.html umplut cu material bio plus o pompa externa cu debit reglabil.

Cred ca face mai mult decat un filtru extern dedicat, dintre care unele extrem de scumpe. Asta este parera mea. Eu am luat de pe forum de la un coleg doua canistre de inox de 24 litri. Pun material bio in ele si o pompa externa si am o filtrare in plus.
Mersi@koala.
Salut. Apelez din nou la experienta voastra. Vreau sa incep sa-mi fac o lampa DIY. Vreau sa o fac din aluminiu( daca gasesc ce vreau). Am sa atasez o schema cu ce cote vreau, cele insemnate cu rosu. . Vreau sa imi dati niste cote la care trebuie facuta, in raport cu bazinul. Vreau sa pun tuburi de 80 watt, sa imi acopere lungimea de 140 , al bazinului. Probabil voi pune 3 tuburi. Lampa o voi agata de tavan, as vrea si inaltimea optima fata de bazin. Orice sfat, parere, este bine venita si consemnata in
"ORDINUL DE ZI" Multumesc.

P.S. Daca folosesc aluminiu la construirea lampii, mai trebuie sa pun ceva folie reflecorizanta sub tuburi?

Forum Index » Profile for qwerty » Messages posted by qwerty
Go to: