[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gremlin27
Forum Index » Profile for gremlin27 » Messages posted by gremlin27
si eu am avut aceeasi problema,tot cu un filtru resun magi jet 700 parca care facea ca toti aia cu coarne
am tinut bucsile acele de cauciuc de pa capetele axului in apa fierbinte vreo cateva minute apoi a mers mai finut o vreme,dar cu timpu trebuie repetata figura, dar nu tine la nesfarsit intr-un final nici asa nu a mai mers
acum am ajuns la solutia de al ignora noaptea cand dorm

si mai poate fii varianta sa fie rotorul descentrat sau uzat uniform
buna seara
,unul dintre corydorasii mei are un comportament ciudat daca ma exprim corect,adica ramane nemiscat cateva secunde,il ia curentu de apa si il duce la vale,de zici ca e mort,si pe urma brusc 'se trezeste'' din starea aceea si innoata agitat cu miscari bruste violente de parca l-au lasat nervii

tin sa adaug ca intr-un an de zile nu a prea crescut el prea mult fiind mult mai mic ca ceilalti de o seama cu el
este ceva boala sau este ceva genetic si i se apropie ceasu

seara buna
Buna seara

In toamna acestui am in plan sa fac un setup asemanator cu cel al lui James Findley sub denumirea de "Altitude'' unde ridica substratul cu ajutorul rocii vulcanice la o inaltime de ~60cm,folosind mai multe feluri de substraturi de la ADA,eu in schimb il voi ridica doar pana la 40 de cm(atata avand bazinul) folosind roca vulcanica si manado alte substraturi sunt prea scumpe pt buzunaru meu

ideea ar fii rocile vulcanice bucati mai mari lipite intre ele cu silicon si de fundu acvariului in forma de v cu deschizatura spre fata sa reziste la greutatea sustratului si sa il tina in loc
in spatele rocilor vreua sa pun aquabasic peste roca vulcanica in amestec cu manado,pt a preveni compactarea manadoului si sa treaca apa prin el, iar deasupra ultimul strat manado simplu pt plantat

intrebari: aquabasicul la o adancime de ~20 cm de stratul final va mai avea vreun efect?va mai ajuta plantele?
nu stiu sincer unde sa pun incalzitorul colturile din spate vor fii ocupate in intregime pana la suprafata, aproape?
ocupand atata spatiu din bazin circulatia apei se fa mai face cu un jbl e701 sau necesita pompe suplimentare?

alte ideii, sugesti sunt binevenite

multumesc o seara buna
salutare colegi

revin pe acest forum dupa o perioada de timp,anu 2013 nu a fost unu prea bun pt mine si imi cer scuze pt eventualele vorbe aruncate aiurea

apelez la cunostiintele celor mai experimentati ca am o problema de care nu pot sa scap

acvariul este acelasi 80x40x35 112l brut,net cam 90l set-upul nu s-a schimbat cu absolut nik innafara de tuns plante nu am umblat la el
lumina 5x t8 18w - program 9:00--22:00 2x 18w lumina calda
11:00--20:00 3x18w lumina rece

filtrare jbl cristal profi e701 cu mediile de filtrare din dotarea standard si un resun magi pt filtrare mecanica
substrat aquabasic plus si manado
fertilizare easy life pro fito 1.2 ml pe zii si easy life easy carbo 2,8 ml pe zii+ bomba cu citrice
plantele sunt aceleasi si o duc foarte ok
schimbul de apa 25l miercurea si sambata
mancare dimineata fulgi de la jbl si pastile de spirulina nu in cantittati prea mari ca uneori ma intre daka ajung sa manance toti
pesti 5 neoni
6 calistus
3 sae
un cory albino
7 cory tigrati
3 ancistri
si aici apare problema acu vreo 3 luni sa zic am obs ca pesti se tot frecau de plante pietre etc fara sa aiba semne vizibile de boala saptamana trecuta poc a aparut 2 neoni cu puncte albe pe ei si azi am obs un calistus(unu dintre neoni e dead)
in aceste trei luni am facut tratament cu jbl ektofluid 125 dupa indicatiile producatorului + am ridicat temp pe perioada tratamentului la 29 de grade,schimb de apa 50% a doua zii+ spalat filtre,asta de vreo trei ori si nimic nici o schimbare
tratament cu verde de malachit dupa aceeasi reteta ca sus si la fel nici o schimbare spuneti-mi va rog si mie unde gresesc ca nu stiu ce sa mai fac?????!!!

salut

fratilor nu va dati cu parerea toti odata ca nu pot sa raspund la toti
chiar nu stiu de ce ma mai chinui sa postez ceva ca oricum nu ma baga nimeni in seama si asta e treaba veche dar na am tot sperat sa se mai schimbe situatia dar se pare ca imi pierd vremea degeaba,pt ca nu o sa ma ridic niciodata la nivelul celor mai vechi ca nu imi permit in primu rand financiar,si se pare ca daka nu am aparatura de sute de euro si un acvariu wow,doar unul mai simplu in functie de buget nu ma incadrez in criteriile acvaristilor,sunt doar asa un vizitator care se tot baga in seama fara nici un rost,si ca pierdere de timp chinui niste pesti intr-un borcan

nu vreau nimik special,laude sau mai stiu eu ce,dar macar acolo o parere despre cum arata daka ma indrept pe drumul cel bun sau ma chinui degeaba,pt ca m-am chinuit mult sa realizez si eu un bazin macar un 10% sa semene cu cele vazute aici pe forum

in fine chiar nu mai am nik de zis indiferent daca mai zice cineva ceva sau nu
salut

vin si eu cu niste poze la cum a mai evoluat acvariul,l-am reamenajat putin, am incercat sa grupez altfel plantele sa ii dau alta forma,am renuntat la gazon ca tinea prea multa mizerie dedesupt si nu reuseam sa aspir prea bine, fara sa deranjez manodoul prea tare

ramane de vazut si ce va iesi dupa ce mai cresc plantele,in rest totu este ok,nu am treaba cu algele decat foarte putin pe frunzele mai batrane a unei cryptocorine

am schimbat fertilizantu ,am trecut pe easy carbo 2ml/zi si profito 1.3ml/zi adaugati dimineata inainte sa plec la munca
am mai adaugat un neon acum am 90w la ~90l de apa si chiar am inceput sa vad ceva pearling de la unele plante,se pare ca bomba cu citrice nu este suficienta,pe viitor poate reusesc sa iau o instalatie de co2 presurizat

salut
merci oricum nu il realizam fara ajutorul tau
salut

cum au zis colegii incearca sa-l pui cat mai aproape de substrat si sa bata daca se poate curentul de apa de la out-ul filtrului in directia bulelor sa le imprastie in masa apei.
eu am aceeasi intalatie cu filtru de tigara si sunt fffoarte multumit de rezultate,chiar mai multumit decat cand aveam difuzoru ceramic de la jbl
.
salutare natiune

Cum celelalt capac nu imi incanta deloc privirea m-am hotarat sa fac altul si cat se poate de in tema intunecata a bazinului
Dupa aproape o luna de bricolat cam asta a iesit,materiale folosite pal si teco vopsite antistatic alb pe interior si negru lucios la exterior
salut

eu am un jbl e701 greenline la un plantat de 112l si sunt foarte multumit de el,fiabil,silentios si cu volum filtrant bun,dar na alegerea e a ta pana la urma
salutari

cumpar creveti red chery si microrasbora galaxi din Brasov ,astept oferte pe pm
filtrul este din gama jbl greenline(cred ) nu se distinge bine de pe cutie
mda probabil ai dreptate,nu stiu exact de la ce s-a intamplat,oricum faptu e consumat nu mai conteaza ce si cum si de ce.totu a revenit la normal si mai departe nu ma mai intereseaza sa rescolesc trecutu

o seara buna
salutare

a trecut ceva vreme de la ultima postare asa ca pe scurt am sa fac un rezumat la ce s-a mai intamplat

in nemernicia mea am umblat la filtru extern si din neatentie nu l-am inchis bine si m-am trezit cu vreo 10-15 l de apa in casa pe sub covor si cel mai grav sub standu acvariului care nu are picioare si s-a exfoliat de la apa
a trebui sa golesc partial acvariul, adik au ramas vreo 10 cm coloana de apa si sa-l mut,pesti nu au patit nik, in schimb plantele au avut mult de suferit,acvariul stand cam o ora cu filtru oprit, care s-a deciclat,fara lumina si co2, si s-a dezechilibrat foarte tare tot bazinul, multe plante au regeresat pana la pierderea completa
acum incet incet si-au revenit si cam asa arata acum
salut

donez o cantitate considerabila de plante scoase azi (acum o juma de ora) din acvariu

plantele sunt din aproape toate speciile de plante din bazin

plantele se predau numai Brasov si daca se poate da la schimb niste moss as fii foarte recunoscator

contact 0766462066
salutare

vin si eu cu niste poze cu ce s-a mai intamplat prin bazin,am renuntat pana la urma la cabomba si am bagat niste valisneria luate de la un prieten,si am mutat bolovani in fata plantelor din mijloc

salut

filtrul s-a dat,se poate inchide

multumesc
donez sau schimb pe diferse acvaristica:

- filtru hydor prime 30 HS cu robinetii defecti(trag aer) si butonu de amorsare lipit
-scalar negru pe la 10-15 cm

daka nu se ofera nimeni filtrul ajunge la tomberon iar pestele la petshop, mai astept pana maine seara

valabil Brasov
detalii pm
salut

recent am achizitionat 3 scalari negri undeva pe la 15 cm,masculi toti trei cred si se bat cat e ziua de lunga,asa ca ii ofer la schimb macar 2 dintre ei pe extensie pt jbl taifun(de preferat) sau alte de acvaristica

doar pt Brasov,detali pm

Forum Index » Profile for gremlin27 » Messages posted by gremlin27
Go to: