Salut si bine ai venit!
filtrele cele mai silentioase sunt din gama jbl atat interne cat si externe,da cele externe sunt mai bune dar pt volumul bazinului nu stiu sa-ti zic daca exista modele sa nu fie prea puternice,curenti de apa prea mari streseaza pesti
fundul bazinului se amenajeaza usor:se asterne prima oara substratul fertil mai mult in zonele unde vrei sa pui plantele,peste poti pune pietris special pt acvarii gasesti la orice petshop cu granulatie 2-4mm sau manado de la jbl sau mai gasesti pe site-urile de specialitate ffoarte multe feluri de substrat,
eu folosesc jbl aquabasic plus ca fertil si manodo si sunt foarte multumit
panta se face din spate in fata,cam 5cm in fata si cam 8 cm in spate
apa poti sa pui de la robinet dar trebuie lasata la declorinat minim 7 ore
iti mai trebuie incalzitor cu termostat cand o veni vremea mai rece,cu cat este mai mic volumul de apa fluctuatiile de temperatura vor fii mai mari,si lumina necesara plantelor
spatele bazinului il poti acoperi cu (poster) fundal special gasesti in magazine sau autocolant negru care scoate in evidenta continutul bazinului
cioburi de sticla,scoici,melci pietre si alte decoruri ce provin din mare nu au ce cauta in acvariu de apa dulce,influenteaza apa si plus de asta nu arata natural
lemne gasesti la petshopuri la preturi decente doar trebuie fierte macar odata si sunt ok de folosit,alte lemne nu sunt prea indicate ca influenteaza mult chimismul apei daca nu sunt tratate 100% ok(eu am patit-o

)
plante gasesti pe forum la vanzare sunt multi colegi care vand, urmareste rubrica vanzari,dar mai intai documenteazate care sunt mai nepretentioase
pesti:inainte sa bagi pesti bazinul trebuie lasat la ciclat cam o luna cu aproximatie(fiecare bazin are perioada lui in care se stabilizeaza),timp in care se formeaza niste bacterii benefice in filtru si substrat care descompun dejectiile pestilor si natura moarte
in 40l brut adika vreo ~30 l net nu au ce cauta carasi,iti trebuie niste pesti mici si putini la numar,regula ar fi cam 1cm de peste la 1l de apa,luate in calcul dimensiunile pestilor ajunsi la maturitate
pesti de fund poti lua corydoras sunt multe genuri si unii nu se fac asa mari