Message |
|
salutare
filtru extern Hydor prime 30, 900l/h, comsum 30w/h, second hand +un kit evacuare pt furtun de 22
-filtrul aer medii filtrante bureti grosieri si roca vulcanica
-pompa merge ok,dar butonul de amorsare este defect si lipit direct cu silicon de acvarii "nu curge"[u]
- robinetii sunt iarasi uzati,nu curg dar trag aer
il ofer la schimb pe test co2 permanent sau contravaloarea unuia
Valabil numai Brasov
contact pm sau 0766462066
o zi buna tuturor
|
 |
|
salut
robinetu sunt 100% sigur ca nu e,este un robinet fin folosit la furtunele de presiune a unor masini de injectat mase plastice,iar la dopuri nu am lipituri,imbinari care sa scape,repet presiunea in sticle creste foarte tare ca sau deformat usor sticlele,incep sa se faca rotunde la fund, ma gandesc ca ori este faptul ca fertilizez cam o bula jumate doua pe sec si poate de aceea se termina mai repede sau reactantii de proasta calitate,oricum nu este panica atat timp cat in bazin totu este ok  ,nu ma deranjeaza asa tare
|
 |
|
Buna ziua
Vreau sa va prezint si al doilea meu bazin realizat intr-o seara,cu materiale ce aveam la indemana prin casa si din nevoia de a salva un pestisor crescut chinuit intr-o cutiuta de cam 0,5l si schimburi de apa fffoarte rare
dimensiuni acvariu 29x18x17h cam 9l brut,net au mai ramas cam 6 litri jumatate
substrat nisip de la petshopu de langa piata
lumina -un neon de 8w care nici nu mai stiu de unde il am
filtrare interna,realizata dintr-o pompa luata de la o fantana din aceea artizanala,de 2w si 100l/h reglabila,indesata cu multa convingere intr-o teava de scurgere din pvc,medii filtrante un saculet cu carbon si burete,pompa fiin reglata aproape la minim sa nu stresez bettanul de la curentii de apa
plante higrofila polysperma luata din bazinul mare
fertilizare inexistenta doar schimburi de apa saptamanale
si locatar un bettan albastru in varsta de vreo 3 ani cred
o zii buna si ape limpezi
|
 |
|
salutare
vin si eu cu o intrebare:cum pe voi fratilor va tine o luna,doua luni deschis zii/noapte 1/sec,ca pe mine mai mult de 7 zile nu ma tine frate  ,instalatia e verificata nu scapa pe nicaeri , face presiune de mi-e frica ca explodeaza bidoanele si o mai si inchid noaptea
o zii buna
|
 |
|
salut
merci mult
,planta aceea cand am luato avea frunzele cam cat un ou in diametru, si dupa o saptamana de la plantare a luat-o la galop  ,am citit ca se face mare da nu m-am gandit ca va face frunzele asa mari  ,si nu vreau s-o scot ca si-a intins radacinile pe aproape toata suprafata bazinului si mie ca scot inca jumate din plante odata cu ea
mosu din stanga stiu de el, il mai las putin si il tai sa-l prind pe celalalte varfuri ale radacini
|
 |
|
schema co2
poza e cam neclara,nu mai are baterie aparatu si nu am acum cu ce sa fac alta
|
 |
|
Salutare
o poza cum a evoluat bazinul in ultimul timp
|
 |
|
pompa aceea pe care o ai este pentru aer si atat, filtrele externe arata ca asa si nu au nici o treaba cu pompele de aer
|
 |
|
da bun sfatul lui Florino, te apuci si citesti tot ce se poate citi despre tainele acvaristitci,si dupa aceea,restart, o iei incet pas cu pas ca la carte cu toate,substrat,lumina,plante ,ciclare,filtrare,parametri ideali ai apei intr-un bazin,fertilizare si pe urma te gandesti la pesti si alte vietuitoare de populat piscina
|
 |
|
salut
Juwel High-Lite Blue 28 W este neon t5 pt acvarii marine  iti trebe ceva cu o temperatura de pana in 6500k, pana la valoarea asta temperatura lumini este in spectrul de crestere al plantelor,adika lumina calda,peste este lumina rece care este mai mult pt marine,mai pune doua sau macar unu din care ai acum tld 865,ultimile doua cifre reprezinta valoarea temperaturii neonului adika 65=6500k
da acvariul este suprapopulat,filtrarea este mult prea mica pt bazin si nr de pesti detinuti,filtrul este prea mic ,nu te lua dupa indicatiile producatorului,puterea lui de filtrare reala este undeva putin peste jumatate din cat zice producatorul si aici ma refer la cele chinezesti , la filtrele de la producatori de genu aquael,jbl,eheim, sera debitul se apropie de datele scrise pe ele, la volumul acela de apa iti trebuie macar o pompa de 500,600l/h reali,poti opta pt un filtru extern cu un debit de genu
filtrul il desfaci si ii speli buretele doar in apa scoasa din bazin,si nu foarte temeinic,asa cat sa se elibereze porii cat de cat si nu il storci prea tare.si il cureti doar cand ii scade debitul,bacteriile formate nu trebuie deranjate prea des
referitor la bomba cu drojdie,gazul rezultat are reziduuri de la fermentatie si filtru se va colmatat in cateva zile
da,cum zice colegul mai sus substratul pare cam mare,iti trebuie o granulatie de 2-4mm
trece-ti la profil locatia de unde esti,iti creste mult sansa sa gasesti pe cineva in zona sa te ajute
|
 |
|
salut
difuzor ceramic gasesti pe net mult mai ieftin ca in orice pet shop,si de calitate
incearca sa faci bomba cu bicarbonat si sare de lamaie are un randament mult mai bun si gazul rezultat este mult mai curat,reteta o gasesti pe forum.
dak nu gasesti difuzor poti incerca cu filtre de tigara gasesti la tutungeri,eu am luat din real cu 4,5 ron 150 de bucati,filtrul il indes in capatu la furtun si merge ok,scoate mai bine ca difuzorul ceramic care l-am avut
cand se ingalbeneste de la depuneri,mizerie il schimb,pana acum am schimbat doua intr-o luna
pe plante apar alge ca nu au suficienti nutrienti in apa,nu ai zis nimic daca fertilizezi si cu ce?,lumina este prea putina si co2 bagi cam degeaba ca daca nu au destula lumina plantele nu pot face fotosinteza si automat nu absorb co2 din apa
chimicale din magazine nu mai baga ca nu au nici un rezultat,dupa parerea mea,
deci in cocluzie; suplimenteaza lumina, fa un schimb de apa cam 50% prima zi,30% din 2 in doua zile cam o saptamana si apoi mentine schimbul de 25%,30% o data pe saptamana cu sifonarea substratului
algele ar trebuii sa bata in retragere.
despre filtrare si nr de pesti din bazin nu ai zis iarasi nimic??
o zi buna
|
 |
|
buna seara
multumesc mult pentru sfaturi,pana la urma am optat pentru jbl e701 greenline si pot sa zic ca sunt foarte multumit de investitie,merita toti banii
|
 |
|
salut si bine ai venit
Pentru un acvariu plantat ai prea putina lumina, eu am acvariul de aceeasi marime si am 72w la 90 de litri net si plantele o duc bine.
Schimburile apa fala mai dese cam 25% odata pe saptamana cu sifonarea substratului
Algele parca ar fii ceva bba si alge verzi, daka gresesc sa ma corecteze vreun coleg mai experimentat,bba-ul apare de la prea multa poluare in apa,iar cele verzi de la prea multa lumina sau prea putina,sau de proasta calitate
Cele verzi apar la orice bazin depinde de cat de stabil este si apar cel mai des pe timpul ciclarii si dupa pana se stabilizeaza, acvariul esta ciclat?
o seara placuta
|
 |
|
Salutare tuturor!
Ofer la schimb filtru extern Hydor prime 30, 700l/h, comsum 30w/h, second hand +un kit evacuare pt furtun de 22
-filtrul aer medii filtrante bureti grosieri si roca vulcanica
-pompa merge ok,dar butonul de amorsare este defect si lipit direct cu silicon de acvarii "nu curge"[u]
- robinetii sunt iarasi uzati,nu curg dar trag aer
avand in vedere defectele care le prezinta il ofer la schimb pe produse de acvaristica(de preferinta un test co2 permanent si un termometru digital)
Valabil numai Brasov
contact pm
o zi buna tuturor
|
 |
|
multumesc frumos pentru informatie
o zii buna tuturor
|
 |
|
salutare
dupa lungi cautari pe net in care nu am gasit piese de schimb (in romania) pt hydor-ul care il am,m-am hotarat sa-mi aiu alt filtru extern si ma gandes la un seraserafil bioactive 130+uv sau fara uv, sau jbl cristalprofi e701 GL
nu stiu daka uv de la sera este chiar necesar,da ma gandeam ca e bine sa fie acolo
ma intereseaza in special sa nu curga pe la incheieturi(stau in chirie si nu vreau sa dau cu mopu pe la vecini  ) si sa isi faca treaba bine, sa fie fiabil.
daka posesorii de asemenea "jucarii" pot sa ma ajute cu sfaturi le multumesc anticipat
o zii buna tuturor
|
 |
|
salut as face eu teste da cine mai are bani si de dalea,deci numa la ochi o pot rezolva
din cate am observat cam aproape toate plantele au problema asta, frunzele mature se umplu de alge verzi si se ingalbenesc
|
 |
|
salutari
merci mult in primu rand,si sa spun drept nu sunt suta la suta multumit fiindca am doua plante care nu le merge prea bine adika cea din fata stanga gen gazon si tot in stanga sunt unele asemanatoare(nici una nustiu cum se cheama) dar cu frunzele mai mari
problema este ca frunzele mai vechi de o saptamana se ingalbenesc,se umplu de alge si pe urma se putrezesc
am marit doza de fertilizant si cea de co2,schimburi de apa mai dese dar la fel nici o schimbare
am sa incerc sa maresc si fierul poate este o carenta de fier
daka stie cineva cum se cheama plantele as fii recunoscator
merci
|
 |
|
salutari
nimeni nik?
|
 |
|
un update