Message |
|
Vreau si eu:
Didiplis Diandra 1 leu/fir - 5 fire
Eriocaulon Cinereum 25lei - 1 buc
Vesicularia Montagnei (Christmas moss) 10 lei/pot - 1 pot
Eleocharis Parvula - 1 pot
Daca ma e cineva din Bucuresti care vrea sa comande, poate faci un pachet comun. (propunere pt cei care mai vor o economie la transport )
|
 |
|
tidy wrote:Ma gandesc la faptul ca acele pietre vulcanice pozitionate astfel, sa nu scada capacitatea de filtrare. Eu ti-as recomada ca in loc sa pui roata pe langa filtru acele pietre vulcanice mai bine ai cumpara un buchet frumos de Vallisneria care sa il plantezi pe directia filtrului dar la o distanta de cel putin 5 cm de el ca sa eviti sa stea frunzele lipite de filtru din cauza absorbtiei acestuia, si in plus este si o planta frumoasa ( parerea mea).
Intradevar Vallisneria este folosita mai ales in bazinele de o inaltime mai mare decat al tau dar asta nu te impiedica sa pui. Am vazut-o plantata si in acvarii mici.
Nu este chiar aproape, plus ca in partea din spate , catre geam, e lasat un spatiu, astfel incat daca te uiti din lateral vezi jumatate din filtru. Nu-mi place Vallisneria... plus ca va creste prea inalta. Acum caut o creanga frumoasa sa o "imbrac cu moss christmas si sa o pun cumva dintre pietre in diagonala...nu stiu exact...mai va cer sfaturi cand o voi avea. Totodata mai caut Parvula.
|
 |
|
Eriocaulon Cinereum, Eleocharis Parvula mai ai ?
|
 |
|
Oana wrote:arata foarte frumos chiar...mie imi place. De unde ai luat bolovanii?
De la un magazin din dr Taberei. 8 RON kg.
|
 |
|
Am facut rost de bolovani din roca vulcanica si am mascat putin filtrul intern. Nu stiu ce plante sa pun pentru ca astea nu-mi plac deloc...
cred ca ceva iarba ar fi frumoasa...
|
 |
|
Oana a avut dreptate, din pacate piatra este calcaroasa...
poate imi recomandati de unde sa iau ceva pietre mai mari, necalcaroase.
|
 |
|
Daca se dovedeste ca piatra este calcaroasa, pot sa iau de pe undeva niste bolovani frumosi ? Daca nu ploua astazi , m-as fi dus in herastrau sa caut cava crengi de salcie. Poate maine e vreme mai buna.
Deocamdata ma gandesc la 8 - 10 microrasbora galaxy. Mai am timp sa ma hotarasc pana se termina procesul de ciclare, nu as vrea totusi sa fac vreo gresala in alegerea corecta a florei si faunei.
|
 |
|
Problema este ca nu cred ca o sa am CO2. Totusi acvariul este in biroul meu de la serviciu...
Fara CO2 nu cred ca pot sa am pretentii prea mari de la flora. Nu stiu ce sa zic...
|
 |
|
Piatra...nu stiu daca este calcaroasa, trebuie sa-i fac testul.
Bazinul are 40x25x25 , asta inseamna 25 de litri, nu ?
|
 |
|
alber wrote:Ba da, merg si neonii, dar ai cerut variante, nu?
Asa este, numai ca cineva spunea anterior ca ar fi prea mic bazinul pentru neoni...
Pata de culoare in acvariu pe care o dau neonii , mi se pare de neegalat !
|
 |
|
Astazi mi-au depus o pereche de ramirezi !!! au facut o gropita in Manado , sub frunzele unei plante si au depus acolo. Acum nu prea stiu ce sa fac...
|
 |
|
alber wrote:
trafic_intens wrote:Manado l-am amestecat cu putin pietris , asa numai de culoare
Vei scapa repede de culoare. La alb ma refer, intrucat fiind mai grele, pietrele din Manado vor ajunge sub el.
Microrasbora galaxy, Pseudomugil gertrude, Iriatherina wernwri, Boraras brigittae, toti sunt pesti de talie mica si foarte mica, ce pot fi tinuti in carduri de vreo 10 exemplare in bazinul tau. O singura specie, desigur. Daca nu-ti plac, poti incerca si niste Rasbora heteromorpha. Sau alte specii mici.
Pai s-ar putea sa gresesc...dar cred ca Manado este mult mai usor decat pietrisul...asta nu inseamna ca Manado va veni deasupra , fiind mai usor ?
Dintre toti imi plac numai Microrasbora galaxy. Crezi ca neonii nu sunt potriviti in acest bazin ? Multumesc.
|
 |
|
Rog un admin sa inchida. Nu s-a gasit un doritor pentru pompa si pesti !
|
 |
|
De doua saptamani am inceput fertilizarea cu MICRO si MACRO de la colegul Marian4232. Tot de atunci am inlocuit si filtrul extern cu JBL 1500, cu filtrare biologca pe baza de Siporax (merci Marian). Verau sa spun ca flora a "explodat" ! Cresc plantele de ies din acvariu !!!
O sa revin cu o poza a bazinului.
|
 |
|
UPDATE PRET !
15 RON - 22 de fire heteranthera zosterifolia ! NUMAI ASTAZI. Livrare Dr. Taberei !
|
 |
|
Multumesc. Manado l-am amestecat cu putin pietris , asa numai de culoare. Am pus doar un pumn de pietris, nu e semnificativ zic eu !
Legat de pesti, am mai vazut combinatia asta de betta cu neoni si mi-a placut. Nu stiu, poate depinde de exemplarul in sine. Daca vad ca nu e compatibil , renunt la el (il donez)
Mai astept pareri si sugestii vis-a-vis de fauna.
|
 |
|
Pe 28 aprilie am amenajat un nou bazin la birou, sa-mi incante privirea !
40 litri Eheim, din Hornbach. Substrat JBL Aquabasis, si Manado amestecat cu pietris (sa schimb putin culoarea de maro)
Lumina 1 x PL-L 4P , 18W/865 PHILIPS.
Filtru intern Resun 500l/h
Dupa perioada de ciclare as vrea sa-mi iau un beta si cativa neoni.
Va roga ajutati-ma cu sugestii in amenajarea bazinului. Multumesc.
|
 |
|
Am uitat sa mentionez : nu trimit prin posta sau curier. Livrare numai in Drumul Taberei sau Baneasa.
0731.230.200
|
 |
|
Doua pachete a cate 12 plante - 10 RON pachetul
|
 |
|
Vand heteranthera zosterifolia de 15-20 cm din acest acvariu:
|
 |
|