Message |
|
calin_gherman wrote:Vei avea clar o deciclare partiala, in sensul ca bacteriile din bazin, adica cele crescute pe substratul din actualul bazin vor disparea. Dar, daca lasi filtrul sa functioneze in bidonul cu apa recuperata, cel putin filtrul nu se va decicla, cu atat mai mult cu cat refolosesti acele 50-60 % din apa. Si dupa ce amenajezi bazinul, bagi o doza de Easy Life filter fluid media si ai rezolvat problema...in 4-5 zile ai trecut peste moment. Chiar daca, posibil, vei avea o apa laptoasa 1-2 zile.
Multumesc !
|
 |
|
bobiciupe wrote:Nu. Acvariul se va decicla cu siguranta.
Multumesc !
|
 |
|
Salutare tuturor !
Am urmatorul caz : am un acvariu de 120 litri plantat destul de mult, co2, fertilizanti lichizi in fiecare zi; lumina cred ca destul de buna : 2 fluora si 2 osram 865, 965. Locatatii
sunt 6 scalari , 15 neoni si 2 sanitari. Toate bune pana acum cu o exceptie : Plantele se dezvolta destul de greu si cam anemice. Eu asociez aceasta problema cu faptul ca substratul este "chior" , adica numai nisip.
M-am gandit sa cumpar 10-15 kg de substrat JBL Aquabasis Plus, si sa scot tot din acvariu, sa-l asez asa cun trebuie, sa pun un strat subtire din nisipun pe care il recuperez din cel actual, sa plantez din nou si cam atat.
Acum vine problema : credeti ca pot pastra 50 -60 % din apa din acvariu intr-un bidon si sa o pun la loc dupa ce termin operatiunea "Schimbare Substrat" , si in acest timp de 5 - 10 ore sa tin filtrul conectat in respectivul bidon ?
Credeti ca acvariul se mai poate considera ciclat daca pun apa "veche" inapoi la terminarea "lucrarii" ?
Vor avea pestii de suferit daca ii voi pune in apa in aceeasi zi dupa operatiune ?
Sunt intr-o mare dilema... Am nevoie de sfaturi si pareri pentru a nu face vreo prostie.
Va multumesc .
|
 |
|
mai este valabil ?
|
 |
|
Ancistrus am facut rost. nu-mi mai trebuiesc.
|
 |
|
Vand
- 4 scalari albi cu caciulita galbena, au aprox 7 luni si sunt foarte frumosi si sanatosi. 10 RON /BUC
- 2 scalari maturi argintiu cu negru, ii am de la un prieten cam de 3 luni, la fel frumosi si sanatosi. 25 RON/BUC
Mi-am dat seama ca sunt prea mari pentru acvariul meu.
Vreau eventual oferte de schimb cu pesti mai mici gen tetrazone, zebre, ramirezi, neoni rosii, ancistrus etc
|
 |
|
As vrea si eu Eusteralis stellata 3 fire. Multumesc.
|
 |
|
Eusteralis stellata 30-40cm 4 lei/fir
|
 |
|
ar ajunge penru acvariul meu ? are fundul de 80x35 cm.
Daca DA, atunci as fi interesat.
|
 |
|
lazarginel wrote:Deschide ,topicuri in ce sectiune a forumului doresti  cu ce intrebari te macina
Aici la DESPRE NOI sa raminem asa ....numai cu prezentarile
Ai dreptate ! scuze !
|
 |
|
a mai experimentat cineva amestecarea CO2 cu apa prin admisia pompei de apa a filtrului ?
Astept cu interes pareri despre asta .
Multumesc
|
 |
|
MariusBistriteanul wrote:Bine ai venit, ai inceput mai in forta ca majoritatea incepatorilor. Ai aparatura destul de buna, cel putin pe mine mai depasit. Ape limpezi sa ai si cum le zic tuturor, astept cateva poze, ca sa ma delectez si eu cu ceva frumos, asa macar din poze.
Multumesc de incurajari, dar nu stiu daca am inca poze de delectat... Fata de ce am vazut la colegii mai "batrani" , al meu e jucarie !
|
 |
|
pc.ciprian wrote:Salut bine ai venit printre noi iti urez si eu .
In mom incare o sa adaugi un substrat fertil s-ar putea sa o ia mai bine plantele, sau poate raportu co2/lumina/fertilizant nu e destul de bun. Spor la treaba si ape limpezi sa ai
M-am gandit dar nu stiu cum mai pot face asta acum...
Numai de bine !
|
 |
|
Salut ! Ma intereseaza de 30 lei Tonina Belem. Cum facem sa ne vedem ?
Multumsc !
|
 |
|
lazarginel wrote: Bine ai venit pe la noi
sa fii sanatos si acvarii super ,sa ai
Si la mai multe 
ITI MULTMESC PENTRU GANDURILE BUNE !
Si tie iti doresc la fel !
|
 |
|
vereb wrote:Salut
Bine ai venit
poate ne prezenti mai in detalii acaviul,substrat,plante,fertilizare si bine venit si poze ptr ochisorii nostrii
Cum am putin timp liber, pun si poze.
Acvariul meu este la inceput. Abia am reusit sa-mi bricolez / achizitionez cateva din cele necesare.
Filtrul este bricolat de mine cu materiale din Bricostore si Hornbach, dar functioneaz foarte bine.
Instalatia de CO2 are butelie de 3 litri cu reductor si electrovalva Dupla.
Deocamdata nu am pus in functiune filtrul UV pentru ca nu am gasit inca o "teaca" de sticla de quart, pentru ca si acesta este bricolat de mine.
Intorcandu-ma la instalatia de CO2 - deocamdata experimentez amestecarea CO2 cu apa prin admisia pompei de apa a filtrului.
Controllerul de PH inca nu il am, urmeaza sa il achizitionez, de aceea deocamdata folosesc un tester permanent de PH de la JBL.
Din pacate nu am un substrat fertilizant, am doar nisip bob de orez din Hornbach si am pus acele bile JBL la radacinile plantelor
De la un coleg de pe forum am cumparat 2 tipuri de fertilizanti pt. plante din care pun cate 3 ml./ zi din fiecare, evolutia plantelor fiind destul de buna deocamdata dar nu asa cum mi-as dori eu.
Iluminatul, asa cum am mai spus,
1. OSRAM biolux 965
2. OSRAM fluora
3. OSRAM 865
4. OSRAM fluora
vA MULTUMESC PENTRU PRIMIRE SI PENTRU INCURAJARI !
APE LIMPEZI !
|
 |
|
Va rog daca se poate putin ajutor :
acvariu 120litri, plantat destul de mult , capac home made din plastic negru si urmatoarele:
1. OSRAM biolux 965
2. OSRAM fluora
3. OSRAM 865
4. osram fluora
Toate neoanele sunt de 18 W si sunt asezate in ordinea descrisa din spate catre fata.
Credeti ca este bine cum am gandit-o eu ? Ar trebui sa fac ceva modificari ? Va rog astept parerile voastre , eu fiind incepator.
|
 |
|
Numele meu este Dan Costache , din Bucuresti, 31 ani, dr. Taberei.
acvariul meu: 120 litri, plantat, filtru extern 1200l/h, iluminare osram fluora, scalari si neoni.
|
 |
|