[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
SETUP NOU  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
trafic_intens
Member

IP:

Pe 28 aprilie am amenajat un nou bazin la birou, sa-mi incante privirea !
40 litri Eheim, din Hornbach. Substrat JBL Aquabasis, si Manado amestecat cu pietris (sa schimb putin culoarea de maro)
Lumina 1 x PL-L 4P , 18W/865 PHILIPS.
Filtru intern Resun 500l/h
Dupa perioada de ciclare as vrea sa-mi iau un beta si cativa neoni.
Va roga ajutati-ma cu sugestii in amenajarea bazinului. Multumesc.
[Thumb - IMG_0591.jpg]

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. Arata frumos. Parerea mea e ca mai bine nu amestecai Manado cu pietris.
Pietrisul impiedica functia Manado-ului, aceea de a aera substratul.
Daca ai reusi sa maschezi cu o planta mai mare si filtrul ar fi boboc.

Legat de pesti. Betta mascul se tine SINGUR in bazin. Iar neonii desi sunt mici se tin intr-un nr de exemplare sporit si in bazine mai mari. Le place sa alerge pe suprafete mai mari.

Tu faci cum vrei, dar eu ti-am dat parerea mea. Nici melci nu am reusit sa tin cu betanul meu. Cand i se punea pata ii lovea cu putere si nu era Feng Shui si nici pe gustul meu

This message was edited 1 time. Last update was at 02/05/2011 01:27:36

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
trafic_intens
Member

IP:

Multumesc. Manado l-am amestecat cu putin pietris , asa numai de culoare. Am pus doar un pumn de pietris, nu e semnificativ zic eu !
Legat de pesti, am mai vazut combinatia asta de betta cu neoni si mi-a placut. Nu stiu, poate depinde de exemplarul in sine. Daca vad ca nu e compatibil , renunt la el (il donez)
Mai astept pareri si sugestii vis-a-vis de fauna.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

trafic_intens wrote:Manado l-am amestecat cu putin pietris , asa numai de culoare

Vei scapa repede de culoare. La alb ma refer, intrucat fiind mai grele, pietrele din Manado vor ajunge sub el.
Microrasbora galaxy, Pseudomugil gertrude, Iriatherina wernwri, Boraras brigittae, toti sunt pesti de talie mica si foarte mica, ce pot fi tinuti in carduri de vreo 10 exemplare in bazinul tau. O singura specie, desigur. Daca nu-ti plac, poti incerca si niste Rasbora heteromorpha. Sau alte specii mici.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/05/2011 11:33:21

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare. Decat sa tii neoni acolo, mai bine incearca cu un mascul frumusel de Betta. Si eventual mai bagi si 2-3 melci neritina si gata.
Doar o parere

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
trafic_intens
Member

IP:

alber wrote:
trafic_intens wrote:Manado l-am amestecat cu putin pietris , asa numai de culoare

Vei scapa repede de culoare. La alb ma refer, intrucat fiind mai grele, pietrele din Manado vor ajunge sub el.
Microrasbora galaxy, Pseudomugil gertrude, Iriatherina wernwri, Boraras brigittae, toti sunt pesti de talie mica si foarte mica, ce pot fi tinuti in carduri de vreo 10 exemplare in bazinul tau. O singura specie, desigur. Daca nu-ti plac, poti incerca si niste Rasbora heteromorpha. Sau alte specii mici.

Pai s-ar putea sa gresesc...dar cred ca Manado este mult mai usor decat pietrisul...asta nu inseamna ca Manado va veni deasupra , fiind mai usor ?
Dintre toti imi plac numai Microrasbora galaxy. Crezi ca neonii nu sunt potriviti in acest bazin ? Multumesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/05/2011 11:45:05

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ba da, merg si neonii, dar ai cerut variante, nu?

[Email] [Yahoo!]
trafic_intens
Member

IP:

alber wrote:Ba da, merg si neonii, dar ai cerut variante, nu?

Asa este, numai ca cineva spunea anterior ca ar fi prea mic bazinul pentru neoni...
Pata de culoare in acvariu pe care o dau neonii , mi se pare de neegalat !
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Dupa parerea mea un card de 15-20 microrasbora galaxy ar fi cel mai potrivit pentru bazinul tau, cu conditia sa mai imbogatesti decorul.
P.S. Piatra nu este cumva calcaroasa?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pai da, ti-a spus bobesku mai sus si are dreptate. Dar totusi bazinul are 40 de litri. Eu cred ca mai mult, bazinele de la Eheim au parca 54 de litri brut.
In fine, un numar de 6-8 neoni in bazinul ala nu cred ca sunt multi, iar spatiu de inot au destul daca bazinul are 60 de cm lungine. Parerea mea

[Email] [Yahoo!]
trafic_intens
Member

IP:

Piatra...nu stiu daca este calcaroasa, trebuie sa-i fac testul.
Bazinul are 40x25x25 , asta inseamna 25 de litri, nu ?

This message was edited 2 times. Last update was at 02/05/2011 12:30:58

aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

trafic_intens wrote:Piatra...nu stiu daca este calcaroasa, trebuie sa-i fac testul.
Bazinul are 40x25x25.

Inainte de a aduce locatarii in acvariu verifica piatra, scoate-o din acvariu si pune otet pe ea, daca fierbe e calcaroasa si nu merge decat cu ciclide africane (ceea ce nu e cazul ).
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Daca are doar 25 de litri, ramai la specii mici de pesti, neonii sunt mari pentru bazin.
Hai ca am lamurit si problema cu dimensiunile si volumul bazinului.

[Email] [Yahoo!]
VaiSiAmar
Junior member
[Avatar]

IP:

La dimensiunile date de tine, volumul acvariului e de fix 25 L brut. Dupa ce ai mai dislocat cu substrat, ajungi la vreo 22 litri net, sa zic. Ceea ce e cam putin pentru un minim de neoni (6) si un betta. poate te mai gandesti totusi in privinta locatarilor.
Nici eu nu cred ca piatra aia spaghetti ar fi calcaroasa, dar tu fa-i totusi testul sa dormi linistit. Sugestia mea ar fi fost sa lasi doar Manado, fara pietrisul ala care intra prin el si cealalta sa plantezi intens, de la distanta asa arata bine acvariul, mie imi place. Totusi daca eram in locul tau incercam un stil iwugami acolo sa iasa o bijuterie si sa ma invidieze lumea
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Este exact nano-ul meu, pe care l-am luat tot din Hornbach si piatra iti garantez ca e calcaroasa, am avut si eu din aia la ciclide...

Este prea mic bazinul pentru neoni, eu tin in el boraras brigittae si creveti si nu iti sugerez nici eu sa bagi ceva mai mare decat speciile indicate de Alber. In plus, poate ar fi fost mai bine sa pui un filtru hang-on, o sa mai castigi din spatiu si eventual in loc de piatra, o buturuga cu ceva moss sau anubias pe ea. Iar boraras sunt chiar dragute daca le vezi in realitate, sunt foarte micutze si
trafic_intens
Member

IP:

Problema este ca nu cred ca o sa am CO2. Totusi acvariul este in biroul meu de la serviciu...
Fara CO2 nu cred ca pot sa am pretentii prea mari de la flora. Nu stiu ce sa zic...
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu ziceam ca este mic pt neoni, in sensul ca e posibil sa se simta claustrofobati acolo si sa nu-si etaleze comportamentul natural, adica sa para statici, speriati, Daca ati vazut in petshopuri, in bazinele mici-mici in care stau si neoni, acestia stau nemiscati aproape, nu pfrea sunt activi.
Si apoi ca sa ai parte de o pata de culoare cred ca ar fi nevoie de 30-40 de neoni... Si asta e cam mult pt capacitatea acvariului respectiv.

Dar este doar o simpla parere personala.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/05/2011 13:10:42

Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pai nici eu nu am, tocmai de aia ti-am recomandat moss si anubias, sunt ok si in lumina slaba.....moss-ul nu creste deloc dar nici nu se ofileste asa ca daca pui suficient de mult cred ca e ok. Iar iluminarea mea e si mai proasta din pacate si am bazinul de vreo 3 luni si totul e super ok, moss-ul a ramas la fel, am incercat si niste hemianthus care vad ca a si crescut un pic, deci sigur se gasesc si plante ok pt conditii mai "speciale"
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

25 de litri. 40 x 25 x 25.... Ia uite ce se poate face intr-un astfel de bazin
Este exact bazin luat din HB de mine acum un an. Filmarea e ceva mai recenta, actualmente setupul este un pic diferit, 90% identic. Low light, fara CO2 si alte minuni.

PS Un betta si.... atat.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/05/2011 13:13:58

trafic_intens
Member

IP:

Daca se dovedeste ca piatra este calcaroasa, pot sa iau de pe undeva niste bolovani frumosi ? Daca nu ploua astazi , m-as fi dus in herastrau sa caut cava crengi de salcie. Poate maine e vreme mai buna.
Deocamdata ma gandesc la 8 - 10 microrasbora galaxy. Mai am timp sa ma hotarasc pana se termina procesul de ciclare, nu as vrea totusi sa fac vreo gresala in alegerea corecta a florei si faunei.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: