[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
melcii problema  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alexFI
Junior member

IP:

Sa incep cu inceputul. La vro 2 saptamani dupa ce am dat drumu la acvariu au inceput sa-mi misune prin acvariu si niste locuitori cam nepoftiti. niste melci care banuiesc ca au sosit cu "frunza" ca alt mijloc de "transport" nu vad. Acum la cateva luni, fac oua in continuare din care ies zeci si zeci de mici melcisori. Am inteles ca e bine sa ai in acvariu si dinastia, mai ajuta si ei la una la alta, insa cand intra in filtru (nu stiu cum dar ajung foarte departe in el) si mai ca ti-l si blocheaza nu mai sunt asa de draguti. Exista vreo metoda prin care as putea sa ii mai raresc ? am incercat sa curat mai des substratu sa nu mai aibe sursa de mancare dar vad ca tot cma degeaba. Se fac din ce in ce mai multi pe zi ce trece. Nu ma deranjeaza din alt motiv decat ca ajung prin filtru.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ce filtru ai ?? Cu cat dai mai putin amancare la pesti cu atat scade numarul melcilor.Sau iti poti lua un botia sa-i pape.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/08/2009 16:07:40

Until you find someone worth dying for, you never really live.
alexFI
Junior member

IP:

momenta inca am filtru intern
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Atunci cumpara un botia ... daca iti permite acvariul.Cauta despre el informatii.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
salapiat
Junior member
[Avatar]

IP:

si cand se termina melcii ce se va intampla cu pestele? se va da la creveti sau la alti pesti, va murii de foame sau se va profila pe mancare de pesti? intrebarea este valabila si in cazul melcului asasin.ms
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ReBella ti-a scris clar sa cauti informatii despre pestele respectiv. Daca iti este asa de greu, poti sa ceri ajutorul cuiva care se pricepe la traduceri, desi ma indoiesc ca nu il gasesti si pe google. Da' e greu de cautat, asa-i?
Lenea e cucoana mare....
Probi_
Junior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:ReBella ti-a scris clar sa cauti informatii despre pestele respectiv. Daca iti este asa de greu, poti sa ceri ajutorul cuiva care se pricepe la traduceri, desi ma indoiesc ca nu il gasesti si pe google. Da' e greu de cautat, asa-i?
Lenea e cucoana mare....

Intotdeauna esti asa de rea / rau Dolly? Din istoria geneticii... era o oaie astfel numita
Glumesc of course !

ON: Personal cand am avut probleme cu inmultuirea excesiva a prietenilor cochiliati, am suplimentat mancarea. Asta a rarit cam cu 30-40% numarul lor. Cand ma deranjau mai tare ii strangeam cu minciogu' si le faceam vant (nu aruncati cu pietre in mine, nu sunt criminal )

Est modus in rebus... Sol omnibus lucet.
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Nu sunt rea deloc, sa stii. Dar daca membrii comunitatii noastre au nevoie de ajutor, il pot cere fara jena. Nici eu nu cunosc limba japoneza, desi mi-as dori...dar daca as avea nevoie de ceva de tradus, as incerca o intrebare si aici...poate, poate. Uite, ca dovada, am gasit un articol pe google despre botia:

"Botia macracanthus

Origine: Borneo, Sumatra, Indonezia

Denumire stintifica: Chromobotia macracanthus

Sinonims: Crown loach, Clown botia, Tiger botia, Himenophysa macracanthus, Cobitis macracanthus

PH: 6 - 7.5 Temp: 24 - 30C

Marime: Pana la 30Cm in mediu natural, 20 Cm in acvariu

Descriere si ingrijire

Denumirea Chromobotia, deriva din grecescul chromo ( culoare ) si cuvantul asiatic botia ( razboinic ). Botia macracanthus, prefera un substrat nisipos, bine plantat, prevazut cu multe ascunzisuri. Este recomandata o filtrare intensa, cu un curent de apa puternic, in care le place sa inoate si o iluminare moderata. Ca si alte specii de botia, acesti pesti sunt sensibili la poluarea apei si nu se adapteaza usor schimbarilor bruste in parametrii apei, iar schimbarile partiale de apa sunt strict necesare. Sunt mult mai activi noaptea si dimineata. Sunt toleranti fata de ceilalti colocatari din acvariu. Capul este relativ masiv, iar gura cu buze carnoase, orientata in jos, este prevazuta cu patru perechi de mustati. Poate scoate sunete asemanatoare unor pocnituri,atunci cand este fericit sau furios.

Botia macracanthus, are un ghimpe , ascuns intr-o cavitate, sub ochi, care este folosit ca arma de autoaparare. Nu este veninos, dar poate provoca o rana dureroasa.

Se simte bine in compania altor specii de pesti pasnici, iar daca sunt singuri in acvariu, devin speriosi si vor sta mai mult ascunsi. De asemanea, vor urmarii comportamentul celorlalti pesi din acvariu si daca acestia se ascund, se vor ascunde si ei. Daca sunt mai multe exemplare, vor dormi inpreuna, intr-un ascunzis unde incap toti. Provenind din rauri limpezi si repezi, au nevoie de un curent puternic de apa curata, provenind de la pompa de filtrare, in care le place sa inoate.

Hranirea

Botia nu refuza nici un fel de hrana. Trebuie avut insa grija, celelalte specii de pesti putand consuma hrana inainte ca aceasta sa ajunga pe fundul acvariului, unde botia se hranesc.

Acest peste este renumit pentru controlul raspandirii exagerate, a melcilor in acvariu, consumand cu placere ouale si micutii melcisori din acvariu"

Gata! Facem pace?
Probi_
Junior member
[Avatar]

IP:

Peace it is ! You shall have no more from me

On topic: Merita sa investesti in cateva exemplare. Daca stiam si eu de asta cand am avut probleme cu melcii (acum 10 ani) poate luam si eu. Desi nu prea aveam de unde (in Toplita, jud. HR). Acuma in Mures am

Est modus in rebus... Sol omnibus lucet.
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ei vezi? Tot raul spre bine! Asta da un un forum civilizat si cu oameni care se respecta intre ei. Asta-i muzica ce-mi place....scuze...sunt tare obosita si nedormita...mea culpa. Nu se va mai repeta. Daca mai ai nevoie de ceva, si te pot ajuta, sa stii ca o fac cu mare placere oricind.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: