[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cristi_ionescu_79
Forum Index » Profile for cristi_ionescu_79 » Messages posted by cristi_ionescu_79
cumpar cateva fire (3-5 fire) de Limnophila sessilifora.
astept pm.
Sandu wrote:Cristi e o discutie lunga si nu vreau sa ma abat la acest topic de la subiectul principal DUPLA si HIKARI...asa ca pe viitor daca esti interesat de continuarea discutiei pe tema lansata de tine deschide te rog un topic separat sau scrie direct la propietarii magazinului pentru a afla date legate de statistica vanzarilor.

Sandu, nu sunt interesat in nici un fel statistica vanzarilor, politica acestui magazin .. etc, asa ca nu voi deschide un topic in care lumea sa-si dea cu parerea despre o chestie de care habar n-au (nu cred ca noi avem idee despre ce se implica acest magazin: profit, pierderi, alergatura, batai de cap, satisfactii .. etc asa ca mai bine ne abtinem de la datul cu presupusul)

Dar eu vroiam sa vb despre altceva, nu despre magazine/vanzari/clienti/forumuri ...eu vroiam sa vorbesc despre posibilitatea de a alege ... pot sa cumpar salata de un bisnitar tuciuriu din obor sau pot sa cumpar salata de la un taran cu palmele ca smirghelul de munca, pot sa cumpar mancare si accesorii de la magazinul virtual, sau pot sa cumpar de la animax (de vreo doua ori le-am aratat flacoanele cu mancare si le-am spus ca mancarea lor e expirata) .... e alegera mea ... eu am ales ... si nu cred ca am facut o alegere gresita (sau cel putin asta e impresia pe care mi-au lasat-o ancistrusii mei aseara dupa ce au servit o portie de Hikari Tropical Algae Wafers ... iar daca ei sunt multumiti ca au mancat asa ceva, eu sunt multumit ca le-am putut da asa ceva, iar asta se datoreaza ... hai ca iar o dam in diverse)

Eu unul ma opresc aici si le multumesc celor care au facut osibil ca aceste firme sa vina in romania ...
am si eu o intrebare (evident proasta): oare cati dintre utilizatorii acestui forum cumpara de la magazinul online (si ma refer la orice: mancare, fertilizanti ..etc) astfel incat cei cativa (din spatele acestui magazin) carora chiar le pasa de acvaristica sa fie incurajati sa aduca firme mari in tara?

oare e mai bine sa cumparam de la diversele petshopuri (de care ne plangem toti) sau de la magazinul online? e mai sa-l ajutam pe X patron al magazinului Y sa-si ia bmw, sau sa-i incurajam pe Q,W,E sa aduca firme mari in romania?
mai este valabil .... dar nu prea stiu cu transportul .... nu as vrea sa moara aiurea prin trenuri/microbuze ...
are cam 5 cm
ok ... ii fac si o poza ...oricum ca sa-ti faci idee de cum arata:
http://www.fishworld114.com/images/userdif/goods/11475046562.jpg
pret nou 10 RON
apa: pH=7, kh=3-4, N03=5mg/l. volumul acvariului este de 70 litrii
iluminare: 1x15W sera plant+ 1x15W Sun-Glo, 13 ore pe zi
pesti: 3 ancistrusi longfin
plante: 1 anubias nana, 3 anubias pettite, vreo 20-25 fire de hygrophila rosanervig

zilnic pun 1,5 ml de sera florena iar apa schimb 10 litrii o data la doua zile
CO2-sticla cu drojdie care merge non-stop, culoarea indicatorului de la sera de CO2 este verde inchis

si cam la o luna de la inceperea fertilizarii cu sera florena si a utilizarii CO2-ului situatia e urmatoarea:
- hygrofila a crescut frumos, nu are pic de alge pe ea nici alge negre, nici green spot algae nici BBA
- frunzele noi de anubias (care au dat in acest timp, cam o frunza la 10 zile) sunt ok, fara alge
- frunzele vechi de anubias care aveau alge negre si green spot alge mai nou au si BBA (algele negre si cele verzi nu s-au inmultit, dar nici nu au disparut):
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=12415&pos=0
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=12415&pos=1

intrebari:
- pot sa fac ceva sa scap de alge de pe frunzele vechi de anubias? sau trebuie sa le rup?
- de ce a aparut BBA? (precizez ca a aparut de cand am bagat CO2, inainte nu era)

sunt recunoscator pt orice sugestie privind algele din acvariul meu ... in cateva zile am sa pun si o poza cu intreg acvariul

multumesc anticipat,
Cristi Ionescu
masculul este tanar, abia ii dau mustatile. pret: 15 RON
am vazut la dl Oprea zilele trecute ...
imi pare rau ... ca o dau ... imi pare rau dar nu pot sa accept oferta ta ... vreau sa-mi recuperez banii ...
cartea este in engleza.

nevoia de bani ma indeamna sa o vand, si oricum ... daca am ramas cu ceva in cap dupa ce am citit-o, e bine, daca nu ... asta e ... ma intorc la matasea broastei ....

PS: eu nu prea cred ca am sa o vand, cine e interesat de plante sunt convins ca deja o are ....
http://www.amazon.com/Aquarium-Plants-Christel-Kasselmann/dp/1575240912/ref=pd_bbs_sr_1/103-7134720-4316660?ie=UTF8&s=books&qid=1174465483&sr=1-1

mai sus aveti link-ul catre carte ... cititi si comentariile celor care au cumparat-o ....
vand cartea din subiectul topicului. este NOUA. pret: 200RON
ok .. am renuntat la melci ....

instalatia de co2 merge bine, ph-aul a scazut pana pe la 7, zilnic pun 1,5 ml de sera florena. dupa un schimb mai serios de apa nitratii au ajuns la 10 mg / l (oricum din 5 ancistrusi au ramas doar 3 .. deci sper sa raman la valoarea asta + ca schimb 10 litrii de apa la 2 zile)

situatia plantelor:
- frunzele de anubias sunt tot galbene intre nervuri .... plus ca a dat o noua frunza la un anubias pettite care e de un verde ff crud
- parca incep sa apara niste hair algae pe geam (pana acum se ocupau pomaceea de alga asta)
- hygrophila merge bine

deci scorul este doi la un pt "naspa" .... sugestii pt a schimba scorul?
era vorba de o pereche de longfin ancistrus ... si da, era la vanzari ... mai intai masculul si apoi perechea .....
rezolvat. perechea are un noui stapan ... multa bafta si multi pui.
atacurile melcilor la hygrophila continua ... zilnic pescuiesc bucatele de frunze nemancate ....
daca nu ma sfatuieste si pe mine nimeni ce sa fac ... cred ca am sa renunt la serviciil e melcilor ....
ti-am trimsi un pm cu o oferta.

daca oferta mea nu e ok, pestii doriti de tine ii mai gasesti si prin alte petshopuri din buc. ti le recomand pe urmatoarele:
razoare
animax
muncii (dl oprea)

dar cel mai mult iti recomand sa iei de la cineva de pe forum (posteaza un anunt la cereri)
am observat ca melcii au inceput sa se indoape din hygrophila nou achizitionata. am citit eu ca melcii se dau doar la plantele/frunzele bolnave, dar melcii mei se dau numai la frunzele tinere din varf ... e posibil ca frunzele tinere sa aiba probleme? sau exista vreo atractie deosebita intre pomaceea si hygrophila? (precizez ca de anubias nu s-au atins, cu toate deficientele pe care le are, da e posibil sa nu se fi dat la anubias si pt ca anubiasul este "planta de plastic") .....
voi ce parere aveti?

Forum Index » Profile for cristi_ionescu_79 » Messages posted by cristi_ionescu_79
Go to: