[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pterophyllum
Forum Index » Profile for Pterophyllum » Messages posted by Pterophyllum
Ma bucur ca ai reusit sa faci bine pestisorii!!
In legatura cu Tigrishorul si neoanele... Scalarii mei o iau razna cand aprind neonul. Se iau la bataie pur si simplu si se calmeaza cand il sting. Acum nu indraznesc sa il aprind decat pentru niste poze.
Dan P, O sa incerc si asa.
Paradoxx, le-am dat si niste mancare de la cei mari facuta praf, insa am fost mai delicata..am folosit o lingurita ca sa o strivesc Oricum rezultatul nu a fost foarte bun, praful a fost luat usor usor de apa, putin s-a dispersat printre ei...si habar nu am daca au mancat ceva.

Partea a doua nashpa este ca atunci cand vreau sa le dau mancare parintii sar efectiv din apa la mana mea si ii imprastie pe cei mici.

Poate ca este normal ca la inceput sa nu se adune cu totii catre mancare??
Dan P wrote:Superbe poze! Cu ce le-ai facut?

Multumesc! Am un aparat Sony Cyber-Shot, vechi de ani de zile, si uneori mai fac cu telefonul (Lumia 640 xl).
Paradoxx, iti multumesc mult!!! Si eu ma bucur nespus pentru ei, si nu imi vine sa cred ca au ajuns la acest stadiu....cu cateva pagini in urma ma omoram cu ciclarea acvariului Totul a iesit nesperat de bine, cel putin din punctul meu de vedere de incepator. Eu o sa mai postez, poate pana la urma cedezi tentatiei si iti faci un acvariu pentru Scalari Acum insa am o problema cu hranitul celor mici...
Tocmai am incercat sa le dau niste picaturi de mancare Nobil Fluid, insa puisorii nu se aduna in jurul ei ca sa manace, iar lichidul se diperseaza/cade foarte rapid... Nu am reusit sa ii hranesc decat pe cei ce se aflau intamplator in dreptul picaturii.......
Parintii sar din apa la mine cand ma vad cu mana prea aproape....
Sarumana!!! O sa va chem la botez
Multumesc pentru confirmare, eram in dubii daca sa le dau acum putina mancare sau sa mai astept pana isi golesc complet burtile.
Mama cu puiutii...
Parintii fug dupa puiutii rataciti pentru a-i aduce inapoi in grup.
Primele clipe cu pestisorii inotand liber...
A zecea zi de la depunere... INOTATORI LIBERI!!!!!!
Cred ca le pot da sa manance. Voi ce spuneti? Acum 30 minute s-a intamplat minunea
Hehehe, in seara asta au aparut primii zburatori!!!
Ocean, am luat legatura cu Ciprian Marcu, urmeaza sa imi trimita ouale de Artemia. Thanks again!
Multumesc mult!! Insa am senzatia ca ceva nu le merge bine, din moment ce pana acum nu inoata liber....
A noua zi de la depunere.... "Zboara, puiule, zboara!!!" insa nici azi nu si-au luat "zborul".... Am senzatia ca ceva nu este in regula...
Ma dau de ceasul mortii cu pestisorii astia insa nici nu stiu ce o sa fac cu atatia ....As dori sa ajunga toti pe maini responsabile si iubitoare...
ocean wrote:temperatura mai mare nu la cea a camerei la fel si la pui cat ai in bazin?

Termperatura din acvariu este setata la 26,5 grade C.
La acele pliculete de la Sera ma refeream ....se pare ca mi-am cam luat tzeapa cu aceste mixuri minune...ori am nimerit un produs stricat.
Multumesc pentru nr de telefon!

Faye, ai sa spui ca exagerez, insa prefer sa le eclozez eu pentru ca am un control mai mare asupra lor, plus ca tin la calitatea apei in care stau/si cat stau...
O sa bag un vas de sticla in acvariu (pt temperatura mai mare), si o sa incerc cu oua de la domnul recomandat de Ocean. Daca nici asa nu-mi iese, probabil ca o sa stau la rand pe la Obor Iti multumesc pentru informatie.
Apreciez mult ajutorul vostru!!
M-ai linistit in legatura cu parintii...pentru el chiar eram ingrijorata putin...
O sa mai incerc si cu artemia de la Sera.
Am luat Nobil Fluid de la Jbl, pentru puiuti. Este un lichid ce are in compozitie artemia si vitamine (sper sa fie bun pentru ei).
Hello! Parintii sunt foarte grijulii si devotati. In permanenta stau langa puiuti si ii pazesc, si nu lasa pe nici unul sa se desprinda si sa cada. Cand ma apropii de acvariu el se repede la mine si ciupeste sticla. Abia astept sa devina independenti cei mici deoarece parintii nu prea mananca...ea mai ciuguleste cate putin insa el, de vreo 3-4 zile nu mananca absolut deloc...se mai intampla sa inghita putina mancare doar din greseala atunci cand aceasta se apropie prea mult de pui. Am constatat un fenomen ciudat...in momentul in care aprind neonul, care nu este foarte puternic (6W), acestia incep sa se ia la bataie. Cand il sting se calmeaza instantaneu. Cand fac pozele trebuie sa stau cu aparatul intr-o mana si intrerupatorul in cealalta ca sa pot stinge lumina imediat ce acestia o iau razna (din aceasta cauza am pierdut multi puisori pentru ca dadeau peste ei cand se incaierau si se imprastiau ca fulgii prin apa).
Temperatura din acvariu este setata la 26,5 grade C...
Artemia nici acum nu a eclozat
A opta zi de la depunere.
Abia astept!! Cei ce se desprind se zbat inca haotic prin apa si sunt luati de curenti.

Forum Index » Profile for Pterophyllum » Messages posted by Pterophyllum
Go to: