| Message |
|
|
|
Cand am vazut stiuca aia buzat, m-am speriat. Nu intelegeam ce cauta fratimiu la tine in acvariu. Apropo, de cand am inceput sa urmaresc jurnalul tau si al lui adiradu, am devenit fan malawi.
|
 |
|
|
|
Daca vrei fara plante,,poti sa mergi pe carasi sau ciclide. Dar nu prea intra multi pesti. Plantele sunt foarte utile in acvariu, acum depinde ce vrei sa faci in el. Sunt oameni care sunt mult mai in masura sa iti dea sfaturi. Eu pot da doar idei.
|
 |
|
|
Cosmin wrote:
kazaku wrote:Depinde ce vrei sa bagi in el. Ti-am scris sus de substrat, plante sau pietre, in functie de ce vrei sa bagi in el. Pesti se baga dupa ce se face ciclarea, adica dupa vreo saptamana. Iar ca acvariu, eu as fi mers pe optiunea nr 3. Tu mergi pe ce vrei tu, noi doar putem sa dam un sfat, alegerea iti apartine.
Inceteaza sa mai induci lumea in eroare...ciclarea dureaza 3 saptamani pe putin.
@ colonelul: Recomand cu multa caldura sa citesti asta.
Daca zici tu. Daca am zis sa bage Easy Start, era ca sa nu dureze ciclarea prea mult timp. Singurul indus in eroare esti tu. Ciclarea "poate" sa dureze si 3 saptamani.
|
 |
|
|
|
Depinde ce vrei sa bagi in el. Ti-am scris sus de substrat, plante sau pietre, in functie de ce vrei sa bagi in el. Pesti se baga dupa ce se face ciclarea, adica dupa vreo saptamana. Iar ca acvariu, eu as fi mers pe optiunea nr 3. Tu mergi pe ce vrei tu, noi doar putem sa dam un sfat, alegerea iti apartine.
|
 |
|
|
|
Ai bagat pesti la murat? Scoica aia nu isi are locul acolo. Si borcanul tau nu e ciclat, nu are bacterii si din cauza asta nu se simt bine. Iti trebuie un mini filtru.
|
 |
|
|
|
Sa bagi niste melci pomacea, sa vezi ce echilibristica fac pe crengute.
Daca o sa il plantezi iti mai trebuie lumina. Bafta.
|
 |
|
|
|
Eu as alege varianta nr3. Pesti vin mai tarziu, cu vreo saptamana mai tarziu. Trebuie substrat 2-4mm, cateva plante easy si niste Easy Start pt ciclarea acvariului
|
 |
|
|
|
Ai cam multi pesti inghesuiti acolo. Nu iti zic eu ce sa faci, dar in bol mai mult de un peste nu se baga. Citeste si tu niste tread-uri si informeaza-te. Nu sunt expert, dar asta stiu sigur.
|
 |
|
|
|
De curiozitate. Cati guppy ai in bol?
|
 |
|
|
|
Trage sa moara. Daca mai incepe sa iti mai faca altu la fel, atunci ai probleme. Acum nu pot sa imi dau cu presupusul din ce cauza.
Trebuie sa iti prezinti acvariu; dimensiuni, filtrare... etc. Cam tot ce ai in acvariu.
|
 |
|
|
|
Am inteles. Am si eu problema asta. Nu are forta pompa. Ori sunt paleti de la rotor de vina, ori rotorul cu totul, ori nu mai are putere. Ideea e ca dupa fiecare curatare isi mai revine.
|
 |
|
|
|
Ma refeream la deciclare. S-au curatat furtunul si filtrul, deci s-au dus coloniile de bacterii.
|
 |
|
|
|
Pai tu ai curatat furtunul de bacterii. Chestiile alea maro din furtun erau
colonii de bacterii.
|
 |
|
|
|
Schimb:
Femela 10-13cm Aulonocara Blue Regal
Femela 12-14cm Haplochromis Limax
Schimb pe pui de malawi sau produse acvaristice.
|
 |
|
|
Vreau si eu niste pietre din alea  Unde gasesc?
|
 |
|
|
|
Unu de 120x50x50 intra lejer in logan. Banuiesc ca si al lui porcu intra daca ii dai capacul jos. Masoara si tu bancheta din spate si vezi daca intra. Daca nu, un mini van, un jeep sau o dubita. Banuiesc ca motorina la o dubita nu costa mai mult de 100lei dus intors.
|
 |
|
|
|
Daca ne e toxica, e perfecta.
|
 |
|
|
|
Spuma poliuretanica e buna pt background?
|
 |
|
|
|
Ce bine ar fi sa fie macar asa.
|
 |
|
|
|
Mii de scuze. Abia acum dupa ce am citit ce ai scris tu am observat. Uneori sunt aerian.
|
 |
|
|