[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: hot
Forum Index » Profile for hot » Messages posted by hot
e posibil sa mai scape cu petele alea pe ei...
A mai ramas un plecoston si un pui de molly acasa
arata ca in primele poze Ichthyophthirius mai exact poza 3.
A fost undeva la 18 grade acum e 25.........a fost frig cateva zile si nu am avut incalzitor ca il foloseam la pui de xipho.Aia de la serviciu nu au nimica
cu toate ca au stat 2 zile impreuna.
ce-i de facut cu protozorul ala
multumesc Kmol
schimburi de apa dese si apa cat mai calda din ce am citit pe wikipedia.sa vedem ce iese.

le nu mai e valabil linku cu grisu.......
Acvariu 50 litri populat cu 2 xipho,4 pui molly plus o femela adulta,2 plecostoni,un ventuzar,plante destule.Acvariul este de 2 ani de zile a mers fara
probleme pana acuma.Mai am un acvariu la serviciu cu pui de xipho si un scalar la izolare.In urma cu o saptamana am observat ca pestii nu prea mai inotau asa ca
am cumparat un incalzitor(predecesorul l-am pus in maternitate).La cateva zile a murit femela xipho.Au inceput sa apara pete mici albe pe pesti iar femela moarta parca era mucegaita.Am scos toti pe?tii ?i neavand unde sa ii tin i-am pus in acvariul cu aia mici de la serviciu.Am curatat totul in acvariu l-am lasat 2 zile sa se cicleze am pus albastru de metil in apa si am adus pestii acasa.Masculul de xipho trage si el sa moara saracutul ca a inceput si la el sa se albeasca carnea pe el parca e mucegait.Problema este ca la mine in ora? nu cred sa gasesc tratament pentru pesti(produse dedicate).Puii de molly si cei de xiho par sanatosi nu au pete pe ei.
Ce pot face?
Mie mi-au aparut alge de culoare verde doar pe sticla fata si spate(adica doar pe lungimea acvariului).Recunosc ca am cam neglijat o perioada pestii fiind plecat de acasa si cand au inceput sa apara la inceput nu mi-am facut griji,insa acum se vad urat si da influenteza culorea apei in verde.Am incercat prin curatare cu unghia,foarte greu se curata.Exista vreo solutie ceva care sa curete acvariul?
Va multumesc.
ReBella wrote:Da, o femela matura sexual va fata in fiecare luna....

Eu faceam referire la faptul ca dupa ce ii creste burtica mai dureaza aproape o luna de zile pana ce fata ....nu stiam ca fata lunar Multumesc de precizare.
Dupa ce ia in dimensiune sa inteleg ca xipho fata cam la o luna de zile???
Femelei i-a crescut burtica de 2 saptamani deci sas inteleg ca mai trebuie sa treaca doua??
A-ti mai cumparat produse de la reef???
Eu locuiesc in dorohoi la 500 km de Bucuresti deci va face cam 2 zile pana la mine planta respectiva.
Rezista ??As dori sa cumpar seminte nu stiu cum o sa fac cu transportul........
Back on business.Ieri am lipit un acvariu de 60x30x30 aproximativ 55 litri.Intre timp am cam identificat ce specii de pesti am in avcariu .Nu mai am unii pesti din cei descrisi la inceput,dar la aia s-au mai adaugat 2 scalari.
Imi puteti spune si mie de unde se poate cumpara de pe net plante(seminte)pe care sa le pun in acvariu intrucat in judet nu gasesc decat pesti de cumparat si hrana.
Va multumesc.
Eu am cumparat astazi o lampa pentru acvariu care se prinde pe margine.lampa este pentru prindere pe laptop(lcd)deci o gasesti la magazinele de profil intreband de lampa pentru laptop.
alber wrote:
hot wrote:i-am facut si proba si nu curge pe nicaieri cu toate ca abia are cateva ore de cand l-am lipit cu bison silicon

Ai cam gresit aici. La acvariu nu se umbla (nici macar nu trebuie miscat daca nu este pus pe un suport) vreo doua una sau doua saptamai, pana la uscarea si maturarea siliconului. Io unu cred ca mare noroc ai avut ca nu ti-a...explodat.

Stiam lucrul acesta ca doar citisem pe continutul siliconului dar nu m-am putut abtine sa nu il verific.
Il mai las cateva zile si il populez cu pesti
pelicula de silicon era foarte subtire erau niste amprente cum am pus mana unsa cu silicon.,deci nu mergeau curatate cu cutter-ul.m-a rezolvat o gospodina cu cif pasta a iesit luna.bine de stiut pe viitor.
i-am facut si proba si nu curge pe nicaieri cu toate ca abia are cateva ore de cand l-am lipit cu bison silicon.
Am incercat su virful la un cutit dar mie frica sa nu se zgirie sticla.Si siliconul are o aderenta foarte buna pe sticla(este pentru acvarii)si se desprinde foarte greu.
Astazi mi-am construit un acvariu mai mare si as vrea sa stiu cu ce pot curata siliconul,au ramas unele pete pe sticla.Am incercat cu alcool tehnic dar nu prea da rezultate.Sa incerc cu diluant(il inmoaie?)
Multumesc pentru sfaturi.Am citit acolo dar tot nu am inteles ce natie sunt pestiucii mei
Este primul acvariu pe care l-am primit de a un bun prieten(donatie)
Are 30 litri si l-am luat cu filtru(burete)aerator(nu stiu daca e bine folosit termenul)pompa aer,termometru si incalzitor.Nu il luam daca fiumiu care abia implineste 3 ani nu ar fi innebunit dupa pesti :-) Nu am nici cea mai vaga cunostinta despre pesti acvaristica.
Va rog sa imi spuneti ce rasa sunt pestisorii pe care i-am cumparat ieri:2 negri de 3,4 cm si 2 argintii(parca jandarmi mi-a spus vanzatoarea de la petshop)Acum pestii stau doar pe fundul acvariului.Urmeaza sa ii pun ceva plante si pietris pe fund.Ce plante sa ii pun.Apa am fiert-o(dar am vazut ca nu e bine ca se pierd sarurile),deci sa bag si niste apa nefiarta Aia argintii sunt de neoprit se plimba de fapt alearga intruna si mi se pare ca acest lucru ii stanjeneste pe cei 2 negri.Acavariul sta cateva ore bune la soare dimineata(in apartament)e vreo problema?Ce pestisori as mai putea baga in acvariu?(cred ca mai incap vreo 2 mititei)?
Astept orice sfat de la voi ca nu as vrea sa pateasca pestii ceva(fiumiu ar fi distrus si eu la fel)

Forum Index » Profile for hot » Messages posted by hot
Go to: