[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
timp uscare silicon  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
sasha
Junior member

IP:

Am unul din acvariile "set" de 60l de la Hornbach de cand au aparut... partea proasta e ca a inceput sa curga pe una din muchii. Am cumparat silicon pentru acvarii si ma gandeam sa "dublez" lipiturile pe interior. Aveti idee in cat timp se usuca siliconul in situatia asta? Nu de alta dar va trebui sa tin temporar "locatarii" (pesti, melci, plante) intr-un acvariu de cca. 25l si n-as vrea sa-i chinui acolo mai mult decat e cazul...
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Trebuie sa relipesti acvariul
Nu se pune silicon nou peste cel vechi
Sau daca adera nu va arata bine
Si nu stii cind se va desprinde
trebuie curatat tot siliconul vechi si relipit din nou

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Timp de uscare 10-14 zile
Depinde de marca siliconului

Ogar batrin dar.... cu miros fin
+Sanitarul+
Member
[Avatar]

IP:

dar de cand ai acvariul de a inceput sa curga ? e nou ?

Veni, Vidi, Vici
sasha
Junior member

IP:

Acvariul are in jur de 2 ani....
glasforex
Member
[Avatar]

IP:

aiurea. un silicon de calitate si o lipitura buna e garantata 15 ani. cine stie ce produse vand astia...
ma rog.. nu stiu cat a costat asa ca nu comentez...

si eu sunt de acord cu ce zice lazarginel. curata siliconul vechi ca mai bine si fa tu o lipitura calumea.
cumpara silicon de acvarii (17-18 ron) si cauta sa scrie pe garantat 15 ani.

Bafta!
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Decat sa-l peticesti pe ala si sa n-ai niciodata siguranta si baza pe el ....mai bine iti faci unul nou sau il cumperi .

Until you find someone worth dying for, you never really live.
sasha
Junior member

IP:

Cred ca la vremea respectiva a costat in jur de 250-300 ron.
Ca sa pot folosi capacul in continuare cea mai simpla solutie ar fi sa cumpar unul tot de la hornbach pe aceleasi dimensiuni... problema e ca nu aveau saptamana trecuta si ca... chiar si nou n-am nici o garantie ca nu crapa in 2 ani...
Mai "rumeg" un pic povestea ca cel putin nu-s in criza de timp - curge pe o muchie dar in partea de sus, cam la 10 cm sub capac asa ca momentan nu l-am mai umplut pana sus si... 'oi vedea...
hot
Junior member

IP:

Astazi mi-am construit un acvariu mai mare si as vrea sa stiu cu ce pot curata siliconul,au ramas unele pete pe sticla.Am incercat cu alcool tehnic dar nu prea da rezultate.Sa incerc cu diluant(il inmoaie?)
sasha
Junior member

IP:

Cu o lama ai incercat?
hot
Junior member

IP:

Am incercat su virful la un cutit dar mie frica sa nu se zgirie sticla.Si siliconul are o aderenta foarte buna pe sticla(este pentru acvarii)si se desprinde foarte greu.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

pentru a curata siliconul de pe sticla, trebuie in primul rand sa fie uscat, apoi cu o lama de cuter indepartezi tot siliconul.
Eu asa am facut si a functionat
hot
Junior member

IP:

pelicula de silicon era foarte subtire erau niste amprente cum am pus mana unsa cu silicon.,deci nu mergeau curatate cu cutter-ul.m-a rezolvat o gospodina cu cif pasta a iesit luna.bine de stiut pe viitor.
i-am facut si proba si nu curge pe nicaieri cu toate ca abia are cateva ore de cand l-am lipit cu bison silicon.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

hot wrote:i-am facut si proba si nu curge pe nicaieri cu toate ca abia are cateva ore de cand l-am lipit cu bison silicon

Ai cam gresit aici. La acvariu nu se umbla (nici macar nu trebuie miscat daca nu este pus pe un suport) vreo doua una sau doua saptamai, pana la uscarea si maturarea siliconului. Io unu cred ca mare noroc ai avut ca nu ti-a...explodat.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

si ca sa stii mai exact cum calculeaza multi zilele necesare pentru uscare, vin cu o completare.
daca sticla are 5 mm, atunci siliconul in mijloc se usuca in a cincea zi.
Pe produs scrie, timp de uscare 24h (in cazul acvariilor 24 H la 1 mm de silicon) apoi in functie de grosime se mai lasa cateva zile pentru siguranta
hot
Junior member

IP:

alber wrote:
hot wrote:i-am facut si proba si nu curge pe nicaieri cu toate ca abia are cateva ore de cand l-am lipit cu bison silicon

Ai cam gresit aici. La acvariu nu se umbla (nici macar nu trebuie miscat daca nu este pus pe un suport) vreo doua una sau doua saptamai, pana la uscarea si maturarea siliconului. Io unu cred ca mare noroc ai avut ca nu ti-a...explodat.

Stiam lucrul acesta ca doar citisem pe continutul siliconului dar nu m-am putut abtine sa nu il verific.
Il mai las cateva zile si il populez cu pesti
DJRhaser
Unripe member

IP:

nu inteleg cum vine chestia aia cu explodatu, de parca ar avea bomba inauntru.E pur si simplu aiurea .De crapat ,de desfacut da dar sa puste sau sa explodeze e de parca in filmele cu aia care trageau un glonte in ditamai acvariul.Un acavriu prost lipit se desface nu pusca.Maturizati-va.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

DJRhaser wrote:nu inteleg cum vine chestia aia cu explodatu, de parca ar avea bomba inauntru.E pur si simplu aiurea (Coca?).De crapat ,de desfacut da dar sa puste sau sa explodeze e de parca in filmele cu aia care trageau un glonte in ditamai acvariul.Un acavriu prost lipit se desface nu pusca ? .Maturizati-va.

Tu ti-ai facut cont special sa ne uimesti ?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

DJRhaser wrote:Maturizati-va.

Crede-ne ca ne straduim din rasputeri, da' nu ne iese. Tu cum ai reusit?

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2010 22:43:19

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
DJRhaser
Unripe member

IP:

vad ca s-a trezit lumea.numa ca nu suna fain noa nu va shukariti asa.adevarul e ca nu se desface chiar asa de usor.depinde de volum.am unu de 60 si nu e imbinat cum trebe si acuma ma chinui sa-l desfac

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: