Author |
Message |
hot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/09/2010 16:06:24
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
hot
Junior member
IP:
|
Acvariu 50 litri populat cu 2 xipho,4 pui molly plus o femela adulta,2 plecostoni,un ventuzar,plante destule.Acvariul este de 2 ani de zile a mers fara
probleme pana acuma.Mai am un acvariu la serviciu cu pui de xipho si un scalar la izolare.In urma cu o saptamana am observat ca pestii nu prea mai inotau asa ca
am cumparat un incalzitor(predecesorul l-am pus in maternitate).La cateva zile a murit femela xipho.Au inceput sa apara pete mici albe pe pesti iar femela moarta parca era mucegaita.Am scos toti pe?tii ?i neavand unde sa ii tin i-am pus in acvariul cu aia mici de la serviciu.Am curatat totul in acvariu l-am lasat 2 zile sa se cicleze am pus albastru de metil in apa si am adus pestii acasa.Masculul de xipho trage si el sa moara saracutul ca a inceput si la el sa se albeasca carnea pe el parca e mucegait.Problema este ca la mine in ora? nu cred sa gasesc tratament pentru pesti(produse dedicate).Puii de molly si cei de xiho par sanatosi nu au pete pe ei.
Ce pot face?
|
|
 |
kmol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/09/2010 16:17:06
|
kmol
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/b9cfe8b6042cf759dc4c0cccb27a6737.jpg)
IP:
|
Ce temperatura a fost in acvariu ? Poti incerca sa identifici afectiunea de aici: http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2
|
Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini. |
|
 |
hot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/09/2010 16:32:25
|
hot
Junior member
IP:
|
arata ca in primele poze Ichthyophthirius mai exact poza 3.
A fost undeva la 18 grade acum e 25.........a fost frig cateva zile si nu am avut incalzitor ca il foloseam la pui de xipho.Aia de la serviciu nu au nimica
cu toate ca au stat 2 zile impreuna.
ce-i de facut cu protozorul ala
multumesc Kmol
schimburi de apa dese si apa cat mai calda din ce am citit pe wikipedia.sa vedem ce iese.
le nu mai e valabil linku cu grisu.......
This message was edited 3 times. Last update was at 18/09/2010 16:42:44
|
|
 |
kmol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/09/2010 16:37:58
|
kmol
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/b9cfe8b6042cf759dc4c0cccb27a6737.jpg)
IP:
|
Uite aici un articol foarte bun despre gris: http://www.reef.ro/ichthyophthirius-multifiliis . Poti cauta si pe forum informatii. Din cate stiu pentru gris se poate folosi si Jbl Punktol. LE. Acum am vazut ca ai specificat faptul ca nu prea ai de unde sa gasesti produse dedicate. Grisul il poti rezolva si cu metode mai "babesti" ca sa zic asa.
This message was edited 2 times. Last update was at 18/09/2010 17:50:54
|
Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini. |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/09/2010 21:01:00
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
Grisul se trateaza cu temperatura ridicata treptat pana la 29 de grade si sare grunjoasa neiodata, o lingurita la 10 litri de apa. Schimb de apa din doua in doua zile cate 10-15% din volum. Igiena stricta.
|
|
 |
hot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/09/2010 16:59:16
|
hot
Junior member
IP:
|
e posibil sa mai scape cu petele alea pe ei...
A mai ramas un plecoston si un pui de molly acasa
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/09/2010 17:05:08
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
Daca boala e in stadiu avansat - Sera Costapur. Dar nu stiu cum va reactiona pleco la acest medicament.
|
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/09/2010 21:20:35
|
bobesku
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e7e8f8e5982b3298c8addedf6811d500.jpg)
IP:
|
Imi pare rau ca nu am dat mai devreme peste topicul asta. La mine am tratat cu success de 2 ori aceasta boala (se pare ca am avut versiunea cea mai agresiva si puternica) si din 10 pesti am avut o singura pierdere.Nu mai scapam de boala, am tinut 4 zile temperatura la 31 grade, si in ca 4 zile la 30. Nu mai scapam, plantele dadeau chix.
Cu ce am tratat: Easy Life Multicura si Easy Life Anti-Spot, ambele simultan ca tratament. Nu am mai tinut temperatura ridicata la 30 ci doar la 28, astfel mi-am protejat si ce imi mai ramasese din plante.
Nu mi-au deciclat acvariul si le-am folosit conform cu instructiunile (respectiv doza de soc dubla si repetata la 2-3 zile, parca, timp de 10 zile - a se citi instructiunile).
This message was edited 2 times. Last update was at 20/09/2010 21:21:50
|
Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje |
|
 |
djphazer
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/09/2010 22:50:47
|
djphazer
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3ab6be46e1d6b21d59a3c3a0b9d0f6ef.jpg)
IP:
|
Scuzati-ma ca ma bag, dar sincer chiar nu ma pot abtine. Imi asum riscurile 100%.
@hot Daca intr-adevar esti pasionat de acvaristica, incearca sa tratezi subiectul cu mai mult interes si seriozitate. Spre exemplu e prima oara cand aud de "plecostoni". Intr-adevar, sunt foarte familiarizat cu denumirea de plescostomus (desi el nu prea are ce cauta la comun cu pestii care ii ai tu acolo, dar asta e alta poveste). De "ventuzari" ce sa mai zic ? Chiar imi pare rau de problemele cu care te confrunti in acvariu, nimeni nu-si doreste, dar te sfatuiesc sa te documentezi putin. Daca esti intr-adevar interesat/pasionat, gasesti si timpul si sursele necesare, crede-ma.
In alta ordine de idei :
Recomand folosirea unui bazin separat pentru tratament pentru a se administra corespunzator doza soc. Medicatiile nu fac deloc bine coloniilor bacteriene din filtru. Plantelor nici atat. Mai mult ca sigur ai avut sau o sa ai o deciclare (partiala sau totala). In lipsa unor teste de apa, cum ai concluzionat ca deciclarea nu a avut loc ? In bazinul comunitar, adauga carbune activ in filtru pentru neutralizarea substantelor folosite, creste temperatura apei treptat pana la 29 de grade, si fa schimburi zilnice de apa (15-20%). Grisul nu este o boala dificila, indiferent de formele ei. Si in nici un caz nu mai lasa apa sa scada sub 22 de grade. Succes !
|
. |
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/09/2010 23:37:25
|
bobesku
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e7e8f8e5982b3298c8addedf6811d500.jpg)
IP:
|
djphazer wrote:Recomand folosirea unui bazin separat pentru tratament pentru a se administra corespunzator doza soc. Medicatiile nu fac deloc bine coloniilor bacteriene din filtru. Plantelor nici atat. Mai mult ca sigur ai avut sau o sa ai o deciclare (partiala sau totala). In lipsa unor teste de apa, cum ai concluzionat ca deciclarea nu a avut loc ? In bazinul comunitar, adauga carbune activ in filtru pentru neutralizarea substantelor folosite, creste temperatura apei treptat pana la 29 de grade, si fa schimburi zilnice de apa (15-20%). Grisul nu este o boala dificila, indiferent de formele ei. Si in nici un caz nu mai lasa apa sa scada sub 22 de grade. Succes !
Salutare, nu stiu daca te refereai la mine cu deciclarea, insa o sa raspund oricum. Am kit teste la picatura si le-am folosit cu incredere la momentul respectiv. A fost o crestere usoara - nepericuloasa la nitriti, si asta in conditiile in care apa baltea de verde de malachit de la Multicura. Doza super soc
Daca tot iti asumi riscurile 100%  Pai sfatul tau cu tratament separat in cazul grisului nu este bun. Trebuie tratat tot bazinul tocmai pt ca raman mult timp in substrat aceste protozoare, si trebuie un tratament de durata ca sa treaca prin faza de larve libere. Iarasi, carbunele activ il bagi dupa tratament ca altfel scazi eficienta sa. Si ca punct final: nu recomand decat in cazuri disperate un tratament cu substantele astea. La mine nu au functionat leacurile babesti asa ca dupa 10 zile de tratamente 'naturiste' si vazand ca am o rezistenta crescuta a protozoarului am apelat la leacuri serioase. Numai bine.
PS La tratamentele astea se recomanda intotdeauna aerare crescuta fie prin oxigenarea cu returul filtrului fie chiar folosind piatra de aer.
This message was edited 3 times. Last update was at 20/09/2010 23:39:43
|
Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje |
|
 |
djphazer
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/09/2010 23:43:33
|
djphazer
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3ab6be46e1d6b21d59a3c3a0b9d0f6ef.jpg)
IP:
|
@bobesque Cred ca am incurcat borcanele. Am avut impresia ca @hot a pomenit decilarea, si lui ma adresam. In ceea ce priveste bazinul de tratament, metoda este eficienta. In bazinul comunitar, protozoarul poate exista intr-adevar, dar la temperatura crescuta, creste si metabolismul si imunitatea pestelui, facandu-l mai greu de "atacat". Cu timpul, in lipsa unei gazde usor de parazitat, acesta dispare/trece in stare latenta pana la aparitia conditiilor necesare, sau a unei gazde potrivite. Carbunele si schimburile de apa le-am recomandat pentru eliminarea substantelor in cazul in care colegul hotaraste sa trateze "babeste", sau in bazin separat, pentru a evita daunarea bacteriilor/plantelor.
|
. |
|
 |
|