[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dares
Forum Index » Profile for dares » Messages posted by dares
Intretinerea nu are cum sa fie mai usoara ca la apa dulce. La apa dulce schimbi 30% pe saptamana si apa de la robinet, la saramuri trebuie sa schimbi 10% din apa pe saptamana, dar schimbi cu apa de osmoza + sare speciala. Ca sa-ti faci o idee 1 kg de sare costa aproape 20 ron si iti ajunge pentru vreo 30L.
Si e posibil sa trebuiasca sa faci aditii de diverse substante. Iti va trebui si mancare pentru corali.

De meritat se merita, nu am vazut pana acum vreun acvarist sa regrete ca s-a apucat de acvarii marine.
Cred ca in primul rand va trebui sa gauresti acvariul si sa faci sump-ul.
Apoi vei avea nevoie de:
- pompa de recirculare a apei pentru sump
- medii filtrante pentru sump - matrix in primul rand
- incalzitorul va fi acelasi ca la apa dulce
- 2 pompe de valuri
- nisip viu sau uscat
- piatra uscata sau vie
- iluminare - sunt alte lumini decat la apa dulce - leduri sau neoane
- lampa
- un sistem de racire al apei pe timpul verii
- un sistem de autocompletare al apei evaporate - ATO
- osmozor
- salimetru sau refractometru - ca sa masori salinitatea
- sare speciala - nu se foloseste cea de bucatarie !!!!

Dupa ce il ciclezi (atentie ca ciclarea dureaza mai mult ca la apa dulce) bagi vietuitoare.
Noul venit in acvariu: un Ocellaris.

Mi-am luat controller de temperatura si refractometru. Dupa ce-mi soseste comanda trebuie sa fac un sistem de racire. Ventilatoarele le am, mai trebuie bricolat suportul.

Cumpar 1 Amphiprion Ocellaris in Bucuresti. Preferabil sa nu fie adult.
Ofer 50 ron sau diverse produse de apa dulce sau sarata la schimb.
Vand sau schimb:
- Leduri 10000K 3W - 5 ron/buc
- Leduri 20000K 3W - 5 ron/buc
- Leduri UV 3W - 10 ron/buc

Schimb in Bucuresti cu:
- robinet de out pentru filtru extern Jebo 835
- 1-2 Amphiprion Ocellaris
- 1 Discosoma verde
- 1 cap mic Euphyllia verde cu mov
Acvariul arata foarte bine!

In momentul in care iti iei un animal, trebuie sa constientizezi ca o sa produca si ceva pagube (tapet smuls, perdele facute franjuri, canapeaua cea noua pe post de ascutitoare pentru gheare, etc)

Daca iti iei un animal si dupa 3 luni il alungi din casa... nu mai zic

+1

Ucigasa verifica de fapt sistemele de siguranta ale acvariului si a descoperit ca nu ai plasa la acvariu. Incerca probabil sa iti sublinieze faptul ca ar trebui sa pui plasa.
N-am apucat sa inalt pietrele, dar am mai mutat din coralii de pe jos:
Pare interesant cel din plexi. Eu am tot un fel de plasa de gradinarit, neagra, si face ceva umbre in acvariu. Ia si putin din lumina, dar macar nu imi mai sar pestii din acvariu.
Multumesc!
E lipit cu silicon transparent, dar are coltar negru pe exteriorul acvariului.
Piatra as inalta-o, dar mi-e teama sa nu cada in viitor. N-am putut sa cimentez mai multe pietre intre ele din cauza coralilor. Si mie mi-ar fi placut mai inalte pietrele.
Multumesc!
Nu am gasit sa-l indoi asa ca am gasit pe cineva care l-a sudat.
Cat despre acvariu, deocamdata e cam haos, ca am pe jos o parte din coralii care trebuia sa fie prinsi de pietre. Cred ca saptamana viitoare apuc sa-i lipsesc.
Dar macar ma bucur ca se deschid toti coralii si momentan nu am avut pierderi in urma mutatului.
xr1140: Da, lampa e DIY, dar nu de mine, mi-a facut-o cineva. Eu am 16 leduri, adica 48W. La lumina nu pot da afaturi pentru ca nu ma prea pricep, dar coralilor mei pare sa le mearga mine desi momentan ledurile merg cam in 60%. Ledurile oricum nu vor merge in 100% asa ca poti pune 60W la 60L.
Eu am asa: 4x 10000K, 4x 20000K, 2x UV si 6 Royal Blue
Am radiator de aluminiu si cu ventilator deasupra si imi tin totul bocna. Ventilatorul e cam mare (120mm), dar mi-a placut si cum se vede asa.
Sebastian Costin: De cimentul epoxidic din 2 componente nu stiam ca se foloseste. Nici nu stiu de unde se cumpara, dar o a ma interesez. Multumesc pentru sugestie!

aurecj: Multumesc pentru raspuns!
Eu scot coralul din apa, ii "usuc" locul unde urmeaza sa pun gelul, absorbind cat mai multa apa cu un servetel si atunci sunt sigur ca o sa prinda pe partea asta fiind uscata. Pun mai mult gel pe piatra, pentru ca in momentul in care intra in apa, face un fel de "pojghita" deasupra,

Pana aici am facut si eu identic.
Primul lucru pe care l-am gresit a fost ca n-am oprit pompa de valuri.
Apoi, ma gandesc ca desi mi s-a parut ca am pus mult gel, poate trebuia sa pun si mai mult. Nu m-ar deranja ca iese niste gel din ala in afara pietrei, atata timp cat reusesc sa lipesc coralii.
Totul e ok in acvariu pana acum, apa e clara, dar inca nu e cristal cum era in celalalt. Coralii se deschid toti, vietatile sunt toate active si mancacioase.

Singura problema e ca nu reusesc deloc sa lipsesc coralii de pietrele mari. Am luat Locktite gel si tot cu el am lipit pana acum coralii pe bucatele mici de pietre, dar ii lipeam in afara apei. Acum ar trebui sa pun lipici pe pietricelele mici cu corali in afara apei si apoi sa le lipesc de pietrele mari in apa. Am incercat ieri de cateva ori si nu am reusit. Nu stiu unde gresesc, dar pur si simplu nu merge.
Chiar ai motive sa te simti mandru de fundal. Am crezut ca ti l-a facut cineva care a mai facut inainte fundaluri 3D.
Pentru idei te poti inspira de la colegi sau cauta pur si simplu imagini pe Google.
Ca idee, de obicei se pun plantele mai inalte pe spatele acvariului, apoi cele mai joase in fata.
Este un filtru intern (Atman daca nu ma insel) care si aereaza apa. Sigur ca e util. Lasa-l in acvariu. Pestilor le-ar dauna daca nu l-ai avea.
Majoritatea ti le-au scris si colegii, dar o sa fac un sumar:
- imi place fundalul
- in afara de filtru care e cam mic pentru 250L, restul pare ok
- neoanele conteaza si ce scrie pe ele (firma si modelul) - spre exemplu Phillips TLD 865
- scoate scoicile si plantele de plastic
- pune niste plante naturale
- as adauga in locul tau niste buturugi
Multumesc mult!
Multumesc, dar am lipit fundalul de cand intrebasem pe topic. A fost albicios cateva zile, apoi si-a revenit perfect.
Topicul se poate inchide!

Acvariul a fost desfiintat ieri si toate din el au fost mutate intr-un acvariu de 64L pentru care am deschis alt jurnal.

Forum Index » Profile for dares » Messages posted by dares
Go to: