Message |
|
Sincer ma asteptam sa fie dezastru plantele, dar sa stii ca nu e atat de grav pe cat crezi. Inca isi pot reveni.
In primul rand cand hranesti plantele (fertilizare, CO2) hranesti si algele. In privinta asta ti-ar putea spune alti colegi care se pricep la fertilizare daca e bine ce faci.
Din ce pot observa mi se pare si ca ar trebui sa reduci lumina la 8-9 ore pe zi. 12 ore de lumina e prea mult.
Fara legatura cu plantele sfatul meu e sa scoti larvele de tantari din dieta pestilor tai si sa le inlocuisti cu altceva. Ceva pe baza de spirulina cred ca ar fi apreciat. Adica ceva gen JBL NovoVert.
Nu ai specificat temperatura din acvariu.
Ai grija sa nu bata lumina naturala direct in acvariu ca si de la asta se pot face alge.
|
 |
|
Iti trebuiesc 2 neoane de 15W - au 45cm.
Cele de 18W au 60 cm, dar cu tot cu capetele care il conecteaza la droser au vreo 66 cm si nu ti-ar incapea in acvariu decat daca este capacul pe interior putin mai lung decat acvariul. Masoara capacul pe interior si vezi ca daca are minim 66 cm poti pune neon de 18W.
Cred ca ar merge chiar si un singur neon, dar zic sa mai asteptam pareri in legatura cu asta.
|
 |
|
Scrie lungimea acvariului ca sa-ti spunem ce neoane ai nevoie.
Eu as recomanda 965 si 865 pentru plante.
|
 |
|
Bine ai venit!
Criticile ar veni oricum prea tarziu pentru ca oricum ai pus deja pestii in acvariu.
Nu poti decat sa te documentezi de acum incolo.
In primul rand ai grija cand schimbi apa - 30% din apa o schimbi cu apa decantata (tinuta minim 24 de ore intr-un vas neacoperit).
Nu hrani pestii prea mult pentru ca pot muri si de la prea multa hrana, nu doar de la prea putina.
Incalzitorul banuiesc ca e cu termostat, asa ca documenteaza-te si seteaza-l la temperatura optima pentru pestii pe care ii ai in acvariu.
Ai grija sa nu suprapopulezi acvariul cu pesti.
|
 |
|
Melcii mici si negri sunt fie de substrat fie cei "comunitari".
Nu trebuie sa muti melcii, doar sa umezesti putin fiecare cocon zilnic, in caz ca pare uscat.
|
 |
|
Ai spus la telefon sa te sun azi ca abia acum te intorci in Bucuresti si ca-mi pastrezi din guppy si acum zici ca i-ai dat de ieri.
Puteai macar sa-mi dai pm ca nu-i mai ai.
|
 |
|
Ma intereseaza pe mine guppy daca ii mai ai.
Lasa-mi te rog un numar de telefon.
|
 |
|
Chiar ca ai acvariu special pentru melci. Credeam ca sunt inca micuti, dar daca sunt mai mari ca unghia sunt numai buni.
Da-mi pm in ce zona ne putem intalni si eventual un numar de telefon sa comunicam mai usor ca ii iau eu pe aia de 3 saptamani.
|
 |
|
Sunt prea mici sa ii dai.
Nu ii arunca. Macar asteapta sa se faca cat unghia mica.
Daca nu gasesti sa ii dai atunci promit ca ii iau eu. E pacat sa ii arunci. Cu siguranta se vor gasi doritori.
|
 |
|
am sunat acum la numarul de telefon si am deranjat omul aiurea ca nu mai are pompele.
|
 |
|
s-a uitat cumva cineva de cand e oferta de vanzare? 
|
 |
|
ma intereseaza preturile pentru buturugi daca sunt mopan, pentru priza programabila si hranitor automat.
|
 |
|
Pufferul s-a dat. Se poate inchide topicul.
|
 |
|
pestele este rezervat.
|
 |
|
Donez un puffer sanatos numai in Bucuresti.
Pentru detalii cum puteti intra in posesia lui dati pm.
|
 |
|
Cei 3 gibiceps au ajuns la mine.
Multumesc mult pentru ei!
|
 |
|
ai pm pentru cei 3 gibiceps.
da-mi pm si cu numarul tau de telefon ca am uitat sa ti-l cer.
|
 |
|
pestele a ajuns la mine in acvariu. e urias, dar e foarte frumos.
multumesc, veronica!
|
 |
|
nu e nevoie sa decupezi parchetul.
pune intre acvariu si suportul acestuia polistiren sau izopren (eu spre exemplu am izopren ca mi s-a parut mai bun).
si ai grija sa fie foarte rezistent suportul pentru acvariu.
|
 |
|
m-ar fi interesat si cu ceva garantie. da-mi pm te rog daca gasesti garantia de la ea.
|
 |
|