Message |
|
in brancoveanu.
ma intereseaza care e pretul si daca mai are garantie.
|
 |
|
Pompa de aer Tetratec APS 150 o vinzi separat?
|
 |
|
ma intereseaza pe mine. ti-am trimis pm.
|
 |
|
Bun venit pe forum!
|
 |
|
bine ai venit printre noi!
|
 |
|
scuze pentru
nu existacvariualui tau tratament
.
vroiam sa scriu ca nu exista tratament, dar mi-a picat net-ul in timp ce scriam si nu am mai verificat inainte sa postez.
si vroiam sa intrb: nu exista buton de "edit" sau nu l-am vazut eu?
|
 |
|
bine ai venit pe forum!
de atunci nu mai am somn. Il am de 6 zile, este la ciclat, si deja am inceput sa visez cam cum o sa arate ( o fi grav ??? ).
da, e foarte grav si din fericire nu existacvariualui tau tratament, dar poti domoli "boala" aducand in permanenta elemente noi acvariului tau. satisfactia va fi pe masura asteptarilor, poate chiar mai mare.
|
 |
|
si eu am avut la inceput, cand am facut acvariul granulatie de 6mm si am patit la fel ca voi: mizerie mare, resturi de hrana si chiar si resturi de plante. trebuia curatat fpoarte des.
alber: o sa fie destul de greu sa scoti pietrisul de granulatie mare, dar eu cred ca merita efortul. sa nu mai vorbesc de faptul ca am avut pui de pesti foarte mici care au murit prinsi in el si ii gaseam descompusi cand faceam curat.
|
 |
|
Val: multumesc pentru informatii
lazarginel: pentru tine nu merita, dar chiar tu ai spus ca ai dat 400euro pe controller, e normal ca ar fi absurd sa incerci solutiile de mai sus. cred ca topicul a fost creat tocmai pentru cei care nu isi permit sau nu vor sa dea atatia bani pe un controller de firma.
|
 |
|
stiu ca e vechi topicul, dar stie cineva unde pot gasi acid citric monohidrat, fosfat de disodiu dihidrat, acetat de sodiu si acetat de amoniu?
PS: merlin: tot respectul pentru topicul acesta.
|
 |
|
e enorm 26 de guppy in 30L. o sa inceapa sa moara de la suprapopulare daca nu mai dai din ei.
separa femelele gestante si ai grija ca dua ce fata isi mananca puii, asa ca dupa ce vezi ca au fatat le muti inapoi in acvariu. cea mai buna ar fi o maternitate (sunt unele 2 in 1 si poti pune ambele pestoaice in aceeasi maternitate cu despartitor intre ele).
|
 |
|
ca si compatibilitate si dimensiunile acvariului poti creste molly, xipho sau cory (sanitari) alaturi de guppy. atentie sa nu suprapopulezi acvariul!
|
 |
|
iti multumesc pentru informatii si imi pare rau daca au fost cam multe intrebari pentru inceput. voi lasa doar 2 neoane sa mearga.
o sa ma informez asupra fertilizarii, desi cred ca va trebui sa mai astept cu asta ca acum nu stau extaordinar cu banii.
|
 |
|
substratul este doar pietrisul de 2-4mm, nu am adaugat nimic, dar e bine de stiu ce ai scris pentru viitor. nu am bagat nici un fel de fertilizare.
chiar azi voi mai scoate din neoane, dar nu stiu daca ar trebui sa las 2 sau 3. am uitat sa scriu ca neoanele functioneaza de la 09:00 la 22:00.
|
 |
|
Alokt: iti multumesc pentru opinie. nu stiam ca e posibil sa am prea multa lumina. si ai dreptate, nu am bagat CO2.
andras: nu am CO2. cred ca pentru moment o sa scot din tuburi. cate tuburi ar trebui sa las in acvariu?
pestii nu sunt pretentiosi. am 2 ancistrusi, 3 gourami albastri, 4 molly, 4 xipho.
pestii am vazut ca nu se dau la melci. melci mici si rosii am vazut doar cativa si din pacate nu am facut inca teste de apa.
am uitat sa scriu ca mi-au murit mare parte din plante acum ceva timp. s-au "topit" si tulpina parca putrezea (la ludwigia repens, bacopa si inca vreo 2 carora nu le stiu denumirea). acum au ramas doar anubias si echinodorus despre care am citit ca sunt mai rezistente.
as vrea sa stiu si daca mi-ar fi util un filtru uv. as vrea sa am si apa mai clara in acvariu. adica nu e tulbure, dar nici nu e cristal.
|
 |
|
setup-ul acvariului a fost facut cam acum 4 luni. acvariul a fost ciclat.
am cateva probleme in acvariu:
-cam de 1-2 luni mi-au aparut alge pe peretii acvariului. algele sunt verzi, foarte mici si multe si se curata greu. daca dau cu mana peste ele se simt aspre. as vrea sa stiu daca cumpararea unui filtru uv ar rezolva problema macar partial. pe plante nu sunt alge sau cel putin nu vizibile.
-am avut mai multi pomaceea. si pui si adulti si am ramas doar cu cativa. au murit majoritatea si nu stiu de la ce.
-pestii mei nu se inmultesc, desi sunt perechi (mai putin gourami la care nu stiu ca sunt micuti)
acum cateva detalii despre acvariu:
250L, filtru extern jebo 828, incalzitor aqua-el 300W (temperatura 25-26 grade), pompa de aer resun, 4 neoane osram fluora 30W, pietris 2-4mm (nu este calcaros). daca am uitat sa scriu alte detalii va rog sa imi spuneti. sper ca nu am uitat nimic important.
|
 |
|
bine v-am gasit!
din pacate imi este destul de greu sa postez din cauza netului care nu merge mai deloc de 2 saptamani, dar intru pe forum des.
|
 |
|
Numele meu este Alex Bogdan, am 20 de ani si sunt din bucuresti.
pasiunea pentru acvarii o am de mic, dar mi-am luat acvariu acum cateva luni (bolul din scoala primara nu se pune).
am un acvariu de 250L (100x46x55cm):
Echipament: filtru extern JEBO, incalzitor 300W, 4 neoane 30W osram fluora, pompa de aer si restul accesoriilor necesare unui acvariu. Locatari: pomaceea, 2 ancistrusi, 3 gourami albastri, 4 molly, 4 xipho. Plante: 3 anubias nana, 4 echinodorusi.
|
 |
|