[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
filtru...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
roby08
Junior member

IP:

salutare! am si eu un acvariu micut de 30 de litri populat cu 3 femele guppy... cu o pompa la care se poate atasa tub de aerisire...

intrebarea mea este: are vreun folos sau dauneaza pt pestisorii mei ?

asta este pompa... astept pareri
[Thumb - IMG_0558.JPG]

dares
Senior member
[Avatar]

IP:

Este un filtru intern (Atman daca nu ma insel) care si aereaza apa. Sigur ca e util. Lasa-l in acvariu. Pestilor le-ar dauna daca nu l-ai avea.
roby08
Junior member

IP:

este aqua one 101f maxi ... ms pt sfat
serinox
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut, si eu sunt incepator ca tine... dar din cate stiu acel furtunas pentru aer este foarte util pt. Acvariu si pestisori intrucat tine locul unei pompe de aer si astfel apa este oxigenata si filtrata corespunzator. Acuma daca ma insel sper sa nu fiu criticat.. doar am incercat sa fiu de folos . Ape limpezi!
roby08
Junior member

IP:

mersi pentru sfat...eu nu am cum sa te critic...doar sa-ti multumesc pentru ca eu nici macar atata nu stiam ...intr-un loc am citit ca e bun...in altul ca nu ...am zis ca mai bine intreb
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

roby08 wrote:mersi pentru sfat...eu nu am cum sa te critic...doar sa-ti multumesc pentru ca eu nici macar atata nu stiam ...intr-un loc am citit ca e bun...in altul ca nu ...am zis ca mai bine intreb

Salutare,

In cazul in care nu ai plante naturale este indicat ca filtrul sa bage bule de aer pt oxigenare.
Daca ai plante naturale bulele de aer nu sunt bune, deoarece iti scot co2-ul existent in apa, in acest caz oxigenarea fiind realizata de catre plante. Co2-ul este un macroelement foarte important pt plante.
geani
Membru de baza

IP:

In acvariile plantate nu este recomandata o aerare suplimentara ( aerarea in exces face ca CO 2-ul sa fie "scos "din acvariu), in acvariile fara plante este benefica o astfel de aerare fie ca este facuta cu o pompa de aer sau un filtru cu venturi (cum este cazul tau)
am scris in acelas timp......

This message was edited 1 time. Last update was at 12/02/2015 00:44:49

[Email]
roby08
Junior member

IP:

am plante de plastic...deci am sal folosesc multumesc mult baieti!!!

ape limpezi tuturor !!
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

geani wrote:In acvariile plantate nu este recomandata o aerare suplimentara ( aerarea in exces face ca CO 2-ul sa fie "scos "din acvariu), in acvariile fara plante este benefica o astfel de aerare fie ca este facuta cu o pompa de aer sau un filtru cu venturi (cum este cazul tau)
am scris in acelas timp......

Se mai intampla, oricum este mai bine cand aceeasi informatie vine de la 2 surse
ghita21
Unripe member

IP:

intreb si eu ca si un incepator ce sunt...nu e bine ca filtrul sa bage bule daca am plante? reusesc plantele sa faca atata oxigen fara o aerare suplimentara?
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ghita21 wrote:intreb si eu ca si un incepator ce sunt...nu e bine ca filtrul sa bage bule daca am plante? reusesc plantele sa faca atata oxigen fara o aerare suplimentara?

Acvariul ar trebui sa aibe cateva plante, acum nu stiu care este gradul de oxigenare a apei daca ai plante putine. Probabil conteaza si ce specii ai.
Spre ex daca ai un acvariu plantat mediu, oxigenarea venita din la filtru nu este necesara, ba chiar bulele iti vor scoate co2-ul.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: