| Message |
|
|
Dupa indelungi negocieri ,acum o sapamina (in spiritul craciunului) sotia a spus DA  ...adoua oara  ...da pentru upgrade  ...nu am pierdut nici o secunda si iata ce a iesit: http://clauss.sunphoto.ro/acvariu_nou__350_litri :jumpers: .
Acum e craciunul asa ca nu pun acum intrebarile. v-a spun doar CARCIUN FERICIT TUTUROR,FAMIILOR VOASTRE SI TUTUROR CELOR DRAGI VOUA(aici intra si pestii). Intrebarile l-e pun zilele urmatoare. Toate cele bune!!
|
 |
|
|
in prima poza pe la suprafata pluteste mincare??  este prea multa...mincare putina = acvariu sanatos
|
 |
|
|
|
multumesc, asa o sa tai si eu...in b
|
 |
|
|
salutari tuturor,cum tai aceasta panta sa o inmultesc:
tai in punctul a si replantez puiutul sau tai in punctul b, las puiutul in planta mama si replantez virful?? http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1103&pos=12
|
 |
|
|
|
iar pestele bolnavior are o vointa uriasa de a trai, incearca sa inoate drept si ciuguleste intruna.. :-)
|
 |
|
|
scriu numai bazaconi azi....denumirea era Acanthophthalmus kuhlii si iata si o fotografie http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=13088&pos=-8154 , (sa sti ca nu a fost deloc usor sa gasasc unul prin acvariu, nu prea l-e place sa fie fotografiati  )
|
 |
|
|
acvariul are aproximativ 200l, si momentan este supra(  )populat cu 20 guppy,6 pui black molly, 4 scalari, 2 ancistrusi,2 corydoras si 2 achantopthalmus(daca am scris bine :-o ), are 4 luni de la ultimul setup, filtru intern 1000l pe ora si nu am vazul nici un comportament ciudat la ceilalti...ce sa fir??.acvariul este foarte bine plantat si cei 20 guppy vor fii dati cadou imediat de gasesc cui  ..
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
am pus si poza...in al doilea post 
|
 |
|
|
|
si sa-mi iertati si acel "ca&continua"...sunt suparat si nu am m-ai dat preview...
|
 |
|
|
aveam si un link http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=lastup&cat=13088 cu o poza dar de suparare am uitat sa-l pun, de fapt este la galeria mea
|
 |
|
|
salut tuturor, de o saptamina unul din "pestriti" adoratii sotiei un pui de 3 luni a inceput sa inoate pe o parte, dar m-ai trageam speranta ca v-a supravietui pentru ca continua sa manince...insa azi l-am vazut cu un punct mare galben pe burta; sa fie acel gris de care am tot auzit dar nu l-am vazut niciodata?,sa fie muscatura unui scalar?credeti ca v-a spravietui  ?
|
 |
|
|
I-mi cer scuze  stapine  citisem pe undeva ca de la o anumita inaltime a coloanei de apa pestii nu s-e mai aventureaza in partea de jos a acvariului, dar probabil ce era vorba de m-ai mult de 75 cm...
|
 |
|
|
|
oops..atentie la inaltimea mare a coloanei de apa...posibil ca putini pesti sa s-e aventureze in partea de jos a acvariului din cauza presiunii.
|
 |
|
|
renunta la vallisneria, la conditiile pe care i l-e oferi s-e va intinde cu o viteza incredibila si o sa acopere tot de este in acvariu, eu arunc in fiecare saptamina din ea si tot timpul rasar alte fire noi,zilele trecute un fir mai dracos a rasarit in mijlocul unei tufe de micranthemum umbrosum si s-a smuls cu tot cu tufa  , iar cind m-am intors din concediu era o adevarata jungla in acvariu...pesti trebuiau sa-si croiasca drum cu macheta  ...si bun venit pe forum :-)
|
 |
|
|
multumesc tuturor pt raspunsurile voastre, intradevar sera au ales un mod m-ai ciudat de a ne prezenta culorile pe aptibild  Acum...verde sa fie...
Cu respect
|
 |
|
|
Salutari tuturor,ieri am luat un test co2 de la sera(cred ca sunt la fel si in romania), am urmat instructiunile, am pus 1,5 ml de apa, 4 picaturi de reactor si l-am pus in acvariu. acum , cum credeam eu urma sa i-mi arate culoarea verde, adica lipsa de co2 si albastru daca in acvariu s-e afla mult co2(asa am inteles eu din pliant, doar ca abia introdus in acvariu i-mi arata albastru  fara sa am "bomba" in actiune  . Acum va intreb pe voi:arata albastru cind nu este co2 si verde cind este mult??? nu inteleg cum functioneaza... http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=13088&pos=-8066
|
 |
|
|
|
In primul rind salut tuturor :-) (nu ne-am vazut de mult)eu am tot o radacina de vita de viesi am fiert-o in 5-6 ape (clocotite bine fiecare) si tot se mai inrosea apa de la tanin...si in acest fel am reusit sa o curat si de a-l 2-lea strat de coaja (care nu s-e ia decit dupa fierbere) a capatat o culoare brun-rosiatica superba si a ramas la fel de dura...parerea mea este sa s-e fiarba...
|
 |
|
|
Salut tuturor, intrucit azi ma mut intr-un alt orasel trebuie sa imi iau si acvariul pe care cu aceasta ocazie m-am gindit sa il resetez de la zero, pentru ca am si ceva alge de la substratul care pe alocuri s-a mai dezgolit de la sifonarile mele si mai ales pentru ca Valisneria s-a intins ca nebuna prin tot acvariul :p (nu ca nu mi-ar place, dar a ajuns la geamul din fata  ). Cum vreau sa fac: intrun bidon mare de plastic(30 litri) o sa scot apa din acvariu, plantele si toti pesti, dupa care le pun o pompa de aer. Cu restul de apa vreau sa si un furtun vreau sa aspir cu grija pietrisul de pe substrat (atit cit pot), apoi substratul care il mai amestec cu inca o galeata de substrat tot de la sera (2,5 kg), pun pietrisul la loc (plus inca un sac sau doi) si atita tot...o fii bine??  ...acvariul are doar 2 luni si ceva, deci substratul este inca proaspat..
|
 |
|
|
|
Decit 8 mm cu intarituri, as prefera 10 mm fara...arata mai bine si este predispus la diverse schimbari care vor aparea in decursul timpului in imaginatia ta..
|
 |
|
|