| Message |
|
|
|
Poza de la postul #2 nu se vede , dar la ultima poza din postul #1 se vede ca gazonul creste in sus ceea ce este semn ca mai trebuie CO2 sau flow-ul nu este ok si CO2-ul nu se distribuie uniform pe fundul bazinului
|
 |
|
|
|
Poi acum vad ce acvariu si ce lumina ai
Acvariu: 100x60x50
Lumina: 7x39w T5
Daca ai capac eu as scoate 2 neoane si asa lasa 5 bucati
|
 |
|
|
Si eu m-am abonat la topic 
|
 |
|
|
|
Daca ii place tare se face si rosie- maronie
|
 |
|
|
|
Singurul motiv ptr care folosesc pauza este ca vreau sa vad acvariul cand plec de acasa si seara cand ajung acasa (la fel cum a zis si Gabi) , nu am vazut nici o diferenta intre program full sau impartit .
Nu o sa vezi nici o imbunatatire a cresterii plantelor daca "simulezi" lumina din mediul lor natural .
Singura modificare majora in crestere o poate provoca CO2-ul si fertilizantii , lasand la o parte lumina .
|
 |
|
|
|
Daca ai probleme cu BBA incearca sa ridici lumina mai sus
|
 |
|
|
|
Salut , stiti unde pot sa gasesc asa ceva pe stoc ? Am nevoie si de varianta de 12/16 si 16/22 , aqua medic este producator
Imi trebuie ptr reactor din filtru de apa , sa bag CO2 in reactor
Merci
|
 |
|
|
MihaiF wrote:Bine , bine , dar eu cu cine votez ?
Ca sa nu raman ca magrul in ceata , ar trebui sa uit de Tetra si eventual sa ma gandesc la un Eheim vs JBL sau ceva de genu ?
O sa-ti dai seama dupa cateva luni care sunt userii care habar nu au ce vorbesc pe acest forum (sau mai exact vorbesc sa se afle in treaba sa faca postari sau vorbesc fara sa aibe experienta) si care sunt userii care iti dau sfaturi utile
Dan ti-a spus exact care este diferenta intre Tetra si Eheim , Oltcit vs Mercedes este comparatia perfecta
|
 |
|
|
|
Cauta-ti un filtru cu furtune de 16/20 si un pic mai mare ptr acvariul tau , Eheim experience 350 este ceea ce iti trebuie tie ptr acest acvariu .
Nu mai ai nevoie de pompa de aer
|
 |
|
|
motanul wrote:Butelie cu regulator.
E ok atunci , credeam ca ai bomba
|
 |
|
|
|
Ai butelie cu regulator sau bomba ?
La bomba nu-ti recomand electrovalva
|
 |
|
|
Silviu Man wrote:Din cite am citit si din experinta mea, reglarea debitului se face numai din robinetul marcat ca OUT, deci cel care permite apei sa paraseasca filtrul. Daca actionezi robinetul de la intrare in filtru, limitind debitul apei care intra in recipient, in filtru se va forma o depresiune care nu va face bine mecanismului si probabil va turbiona continutul canistrei.
Corect
|
 |
|
|
|
Salut, le-am mai scris si la altii pe forum in legatura cu alegerea filtrului , lasand la o parte datele tehnice , adica debit / volum de material filtrant .
Luati-va filtre la care gasiti piese de schimb in tara , daca se buseste rotorul, axul sau alte parti ce faci ? stai fara filtru 2-3 saptamani pana vine din garantie ?
|
 |
|
|
AntonioAndrei wrote:As mai adauga eu o metoda mai " ciudata " pe care o practic eu ... o data la 6 luni scot filtrul din priza, scot " out-ul " de la filtru intr-un butoi de plastic ( poti folosi un lighean ceva ) bag filtru in priza si il misc cu atentie intens stanga dreapta sa " agit " tot ce e decantat pe fundul canistrei ca sa iasa in butoi ... stiu ca nu este o metoda prea buna dar pentru mine merge chestia asta de ani de zile 
|
 |
|
|
|
Filtrul , adica plasticele se pot spala cu apa de la robinet , mediile filtrante din filtru se curata doar cu apa din acvariu . Scoti apa din acvariu intr-o galeata si le clatesti acolo
Timpul dupa care se spala filtrul depinde de la acvariu la acvariu , eu il curat cam la 2 luni
|
 |
|
|
|
Spune sincer ai reusit pana acum sa cresti staurogyne fara un pic de BBA pe frunzlele mai vechi ?
|
 |
|
|
|
Salutare , acest setup a fost dezasamblat , intre timp am inceput altul
|
 |
|
|
|
Eu cred ca ti-au putrezit plantele deoarece ai ramas fara CO2 o perioada .
Tunde plantele afectate si vezi cum cresc noi lastari
|
 |
|
|
|
Dupa cum se vede ca creste cuba in spate la staurogyne repens , adica creste in sus , pare deficienta de CO2 .
|
 |
|
|
|
Mai da detalii despre acvariu ....poze...etc
|
 |
|
|