[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Giany
Forum Index » Profile for Giany » Messages posted by Giany
pai filtru va functiona dar daca il mut in apa " noua" nu se va decicla ?
am facut ceva greseli inca de la inceput acum vreau sa repar.Acum acvariul cred ca este ciclat pestii o duc bine dar am apa foarte tulbure din cauza unei buturugi pe care am scoso dar nu reusesc sa fac apa curata cum era inainte am tot schimbat 50% din apa si degeaba mai fac o incercare maine si daca tot tulbure ramane ma gandeam sa ii dau un "reset" Vreau sa cumpar substrat fertil de la JBL si oricum trebuie sa scot toata apa din acvariu... m`am tot gandit cum sa fac ,ca dupa ce pun substratu de la jbl sa numai fie nici apa tulbure si ma gandeam sa pun apa de la pastrat din seara asta ca sa iasa cloru calumea din ea si dupa ce pun substratu sa umplu acvariu cu apa de la pastrat , adica sa numai pun si din apa veche,si ca sa nu se decicleze pun o pastila de bactozym, credeti ca e bine? se va decicla acvariul ?
m`a aburit ultimu comment care l`a dat rebbela ma gandeam sa o mai fierb de 3 ori cum ai facut tu odata cu sare si de 2 ori dupa dar ea a zis ca trebuie lasata 2 saptamani sa iasa sarea din buturuga :o deci cum fac ? o fierb cat mai mult ?
tot mai iesea culoare maronie dar am crezut ca e destul pentru ca m`am gandit ca a mai fost fiarta inainte de cel de la care am luato... eu am fierto doar ca sa omor bacteriile si sa numai fie asa neagra
nu stiu ce sa mai fac apa tot tulbure a ramas, am schimbat 50% din apa am pus si easy balance de la tetra si nimic iar s`a facut apa tulbure rau . Poate sa fie apa tulbure din cauza buturugii care am puso ? habar n`am ce fel de lemn e am luato de la cineva ,era neagra toata din cauza algelor am fierto am dat cu peria pe ea porma am fierto iar si am puso in acvariu. sa incerc sa schimb iar 50% din apa si sa scot buturuga ? Pe peretii acvariului s`au lipit firisoare usor verzui poate si din cauza ca decand am pus buturuga ancistrusii stau lipiti toata ziua de ea :-?? numai am idei ce sa fac , spuneti`mi voi va rog
la mine ancistrusii le curata si sunt buni ca se mai depune un fel de "albeata" pe sticla acvariului si o curata si pe aia daca vrei sa iti cumperi cumparai mai mucutzi ca presupun ca nu ai acvariu mare
o sa aleg Eleocharis parvula mi se pare mai frumoasa mc frumos de ajutor
stati linistiti nu ma deranjeaza ca vorbiti eu am aflat ce vroiam
iti dai seama ca nu e puterea nominala 1000w ,daca te duci la sony si iti iei un difuzor de masina zic ei in specificatii 1300w rms si 380 putere nominala dar nici aia 380 nu`s reali in orice caz am masurat cu un preten si ajunge undeva la 125-130 decibeli
nu am preferinte la plante tip gazon numai sa fie o planta usor de intretinut.
voi ce planta recomandati ? daca se poate sa creasca cat mai putin in inaltime si sa nu necesite prea multa munca ar fi perfect
ma rog am uitat sa pun intre ghilimele "place" vroiam sa ma refer ca nu ii deranjeaza, se comportau normal . alber cred ca ti`ai gresit domeniul mai bine te faci analist ca prea analizezi fiecare cuvant...
io cand dau muzica tare vibreaza apa de deasupra acvariului si mie mi se pare ca le place)
afecteaza cumva muzica pestii? am in jur de 2000 de w in camera , bine nu dau in boxe decat pana intr`o 1000 ca totusi stau la bloc
ii streseaza sau ceva de genu ?
omu a zis ca vrea acvariu cu tot ce ii trebuie e mai bine asa iese mai ieftin si mai de calitate pentru acvariu are buget 250 ron daca citesti
pestii nu tii cumpara inca asteapta sa faci ciclarea cum trebuie ca porma regreti mult iti zic eu :d
eu miam luat aquapro 54 litrii e destul de mare si potrivit pentru o camera are filtru eheim si incalzitor juwel daca ti`ai cumparat separat aparatele astea fac mai mult decat acvariul cu totul
acvariul are tot ce`i trebuie adica : filtru , incalzitor,termometru,capac ,neon, iti da si 2 solutii una pentru a elimina istant clorul din apa si inca una pentru eliminarea nitratilor si nitritilor si mancare tetramin.O sa ai doua variante de acvariu la banii astia mie cei de la hornbach mi`au recomandat aquapro .Daca vrei acvariu mai mare mai strange bani cu 250 de ron atat poti sa`ti iei,eu zic ca e deajuns .iati odata cu acvariul si substratul ca sa poti face ciclarea.
daca iti iei substratul dupa ce ai pus apa in el murdaresti apa si nu ai rezolvat nimic .
oky atunci 2-3 mm
4 corydoras albino 3 au 6 cm iar unu 4 cm
3 platy 2 masculi si o femela - adulti < de astia vreau sa scap cat mai repede ca se inmultesc prea rapid

accept schimburi cu pesti mici care sa fie compatibili cu neonii ,cu decoruri , cu plante si cu alti sanitari
exact asta citeam pe un site ce zice popey .bine ca cei de la jbl asa zic granulatia sa fie 2-3 mm

"prima data se asterne un strat de aproximativ 2 cm de Aqua Basis pe fundul acvariului (o punga pentru 100 l), deasupra acestuia se asterne un strat de 4 cm de pietris spalat, cu o granulatie de 2-3 mm (nu se utilizeaza pietris foarte mare). In acest moment acvariul este pregatit pentru introducerea plantelor." deci merge si 3-4 mm
intelege ca nu ai cum sa gasesti un juwel rekord 70 complet echipat la 250 ron, abia daca gasesti pe okazii la mana a doua
defapt nu o sa gasesti niciun acvariu de 70 de litrii complet echipat la 250 ron

Forum Index » Profile for Giany » Messages posted by Giany
Go to: