| Message |
|
|
Multumesc mult pentru sfaturi!! Am sa le combin mancarea dupa cum ai spus si o sa dau de stire daca a functionat. Fingers crossed  !!
|
 |
|
|
|
Hmmm....daca amestec Artemia cu hrana uscata, este posibil sa vaneze Artemia si sa o ocoleasca pe cealalta... Sunt smecheri astia mici! O sa fie dificil, dar o sa incerc.
|
 |
|
|
Citeam aseara un studiu despre dezvoltarea puilor de Scalari, unde la o luna de zile aripioarele erau putin mai bine definite, inclusiv cele ventrale, insa corpurile aratau tot alungite. Diferenta este ca acei pui au fost crescuti in laborator, in apa distilata la 28 grade C, unde toti parametrii au fost mentinuti constanti permanent.
Revenind la pestiucii mei, deja le-au aparut aripioarele ventrale care arata ca o cravata despicata ce le flutura pe burtici
Nu mai am pui noi!! Aseara mai erau cativa, insa nu s-a avut grija de ei... Pentru ca mai aveau putin si isi luau "zborul" se desprindeau foarte usor de lemn, insa o data cazuti acolo ramaneau. Parintii i-au lasat pe cont propriu. Asa ca am ramas cu vechea gasca...m-as mira sa mai rasara vreunul nou de pe undeva.
O sa incerc sa le intercalez mesele, o data Artemia, o data hrana uscata faramitata fin si tot asa....Cu siguranta o sa strambe din nas
Am descoperit ca mai am un singur pui nou, ce a ramas pana acum din cauza ca se afla intr-o crapatura a lemnului, mai ferit de pericole.
|
 |
|
|
|
Da. Am pus poza (pe pagina anterioara) pentru ca li se vede mai clar anatomia ... fata de celelalte poze.
|
 |
|
|
|
Am reusit sa le fac o poza mai buna puilor. Asa arata in ziua 24.
Au inceput sa li se dezvolte si aripioarele ventrale - sunt foarte scurte si transparente.
|
 |
|
|
hehehe  Eu am fost luata pe nepusa masa. La o saptamana dupa ce i-am primit mi-au si trantit icrele!! Iar puiutii nu i-am vazut decat dupa ce am mutat pestii in acvariul actual
O sa continui sa pun poze ca sa se vada exact evolutia lor de la statiul de ou pana la cel de juvenil si adult (in caz ca pastrez din ei).
|
 |
|
|
Da, inca nu seamana deloc cu parintii  Se bombeaza pe zi ce trece, si li se dezvolta aripioarele din ce in ce mai mult. Insa, vorba lui Severus, arata a niste pesti si atat
In schimb se diferentiaza prin culoare. O parte sunt negriciosi, si cred ca vor fi marmorati, si o parte argintii, probabil ca mama lor.
|
 |
|
|
|
Multumesc muuuult Faye!!! Nu prea imi ies pozele pentru ca hotomanii stau pe lemn, iar fundalul fiind inchis nu prea se disting. Cand se aventureaza in restul acvariului o fac doar pentru foarte scurt timp si nu apuc sa ii fotografiez.
Pozele sunt facute la 22 - 23 zile.
|
 |
|
|
Le dau mancarea lor obisnuita, Artemia este asa ca desert
Sper sa nu considere puii vechi o amenintare.....abia astept sa ii vad cum prind forma de Scalar!!!
|
 |
|
|
Pana acum situatia a fost calma...parintii nu au atacat puiutii vechi, desi acestia stau numai printre cei noi de cateva zile. Sunt foarte pasivi si nu se omoara cu ingrijitul lor. Este ceva de genul: cine supravietuieste de la sine, bine, cine nu, iarasi bine. De aceea au si ramas foarte putini pui noi - pana in 20.
Mai sunt vreo 3 zile pana ce isi iau zborul si cei din grupa mica
Parintii au dat de gustul Artemiei !! Stau langa varful pipetei cu care hranesc puii si asteapta sa le dau mici norisori pe care ii inhata cu pofta
Sper sa nu se adevereasca vorbele voastre si sa dea si de gustul puisorilor
|
 |
|
|
Da, da, dupa eclozare sunt inspectate riguros, si luate in evidenta cu toate cele, abia apoi sunt eliberate in acvariu! Treaba serioasa aici  !
Imi place sa urmaresc evolutia pestilor si sa imortalizez orice detaliu pentru documentatia mea, si sper ca pe langa sfaturile primite de la voi, dragi colegi (carora va multumesc enorm), aceste poze sa vina si ele in ajutorul celor ce vor rasfoi jurnalul. Ma refer la cei cu mai putina experienta ce doresc sa creasca Scalari.
Oricum, daca ieri a fost o planarie  , cine stie ce va mai urma, caci mai am pana ce epuizez jurnalul. Sa nu spuneti ca nu v-am zis  !
Multumesc mult pentru apreciere, Dan P  !
|
 |
|
|
Hehehe...nu m-am suparat, din contra!!! Atata timp cat nu sunt deplasate glumele, sunt bine venite
|
 |
|
|
Am poze macro si cu Artemia, insa in filmulet se vad mult mai bine
Am pus pozele cu planaria ca sa se vada exact despre ce creaturi vorbesc. Nu am stiut ca sunt atat de comune incat sa nu necesite poze  .
|
 |
|
|
|
Super dragalasa!!! As fi luat-o eu dar am motanel!!!! Sper sa ii gasesti un stapan bun!!
|
 |
|
|
O sa continui sa le dau la pui de 4 ori/zi mancare, insa o cantitate mai micuta, sa nu ramana in apa prea multa Artemia nemancata.
Cred ca prefer sa ii invat sa manance hrana uscata sfaramata....treaba cu micro...nu ma tine
Multumesc pentru sfaturi!!
|
 |
|
|
|
Viulian, merci mult!!! Foarte ingenioasa treaba! O sa fac capcana in seara asta.
|
 |
|
|
Multumesc mult pentru explicatie
Am crezut ca termenul se refera doar la un anumit tip de viermisor.
Ma bucur ca sunt inofensivi si ca nu trebuie sa iau masuri drastice. O sa reduc cantitatea de artemia ce dau la o masa si cat de repede pot o sa fac un schimb de apa.
|
 |
|
|
|
Superb filmuletul!!!
|
 |
|
|
|
Multumesc!!
|
 |
|
|
Multumesc pentru raspunsuri.
Intr-adevar sunt niste parinti foarte buni...daca nu s-ar mai bate intre ei ar fi perfecti! Azi noapte au avut meci vreo 2 ore si s-au cam ciufulit. De cand cu noii pui, cei vechi nu mai stau prin alte parti. Parca simt ca sunt fratiorii lor. Au preluat controlul asupra lor iar parintii isi vad de treaba prin acvariu. Mai trec pe la ei din cand in cand doar ca sa ii verifice. Acum pot scrie un adevarat jurnal legat de comportamentul lor
Le dau puilor artemia de 4 ori pe zi, plus mancarea parintilor... Posibil sa fi exagerat. O sa incerc sa reduc cantitatea de artemia caci de la ea cred ca mi se trage.
Vad ca viermisorii astia stau pe sticla...pe lemne nu sunt si nici pe pietris (cel putin cat am putut vedea). O sa incerc metoda cu borcanelul  . Daca fac un schimb de apa acum nu prea o sa le convina celor din grupa mica.
Ar putea fi vorba si despre viermisorii Rhabdocoela?...am gasit o poza si se seamana cu ce am eu. Tot de la resturi de mancare se fac.
|
 |
|
|