| Message |
|
|
r_o_n_i wrote:Multam , am sunat deja  .. diseara ii fac o vizita.
Incerc sa ajut cum pot
|
 |
|
|
r_o_n_i wrote:Da, am luat de la el 2 fraguri super da watermelon nu am vazut sa aiba.
rosu cu portocaliu
rosu cu galben
sau cu 3 culori rosu, galben si albastru
suna la bogdan daca vrei: 0722455092
|
 |
|
|
koala wrote:Am tinut 2 clarkii, aproape 1 an, intr-un bazin asemanator... se poate, daca face schimburi de apa si daca nu se omoara cu coralii.
Dory e in afara subiectului, ca sa fiu delicat.
Timpul le rezolva pe toate... oricum in 2 luni este foarte posibil sa mut totul intr-un cub de 60 l.
|
 |
|
|
darthradu wrote:Este foarte mic acvariul tau pentru 2 clowni.
Am vazut pe youtube nano ca al meu cu 2 clowni si nu pareau ca o duc rau.
Am mai primit si sfaturi de la altii care mi au zis ca e ok.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Scuzati-mi nestiinta, ce e o "Dory"?
Are vreo legatura cu Dory din Finding Nemo (hepatus)?
.
Asta am gasit si eu dupa un search pe google
|
 |
|
|
um02122 wrote:
kirucd wrote:... in lipsa fosfatilor ....
+1
Tocmai am realizat ca am irosit in trecut mult timp ca sa-ti dau sfaturi in extenso pe topicul cu Boyu AIO. Sper ca ti-au folosit.
Arata super acvariul, bine ca i-ai pus o plasa sa nu sara pestii.
Cand adaugi si o Dory, sa te ajute cu eventualele alge?
Imi pare rau ca iti consideri timpul irosit.
Facand ciclare cu lumina am avut in prima saptamana alge si dadome insa in urmatoarea saptamana cu schimburi de apa la 3 zile am scapat de ele.
Acum pietrele sunt curate la fel si nisipul.
Probabil luna viitoare bag si o Dory  )
|
 |
|
|
|
Daca aveti intrebari mai multe va rog sa sunati direct propietarul 0722455092
|
 |
|
|
um02122 wrote:Pare-se ca esti pe drumul cel bun.
Acum urmeaza faza cu GHA.
Ai testat apa?
Nu te sfatuiesc sa pui animale inainte de terminarea ciclului.
Eu cred ca daca incepi ciclarea cu lumina, cured live rock si o cantitate generoasa de RowaPhos in filtru, pe care sa o schimbi in mod regulat, nu vei avea diatome, cyano si GHA in vecii vecilor. Nitratii singuri nu sustin cresterea algelor in lipsa nitratilor.
Asterina mananca alge, asta faceau pe coralii aia moi.
ph8
nitriti 0
nitrati 2 (sau invers, m-a ajutat un amic cu niste teste)
cand o sa am un aparat foto mai bun decat iphone o sa pun 2-3 poze cu acvariul, oricum din cate observ coralii sunt deschisi maxim, melcii, pagurul sunt ok...anemona cea mica sta deschisa dar a fugit in spatele pietrelor (nu cred ca o mai prind prea curand prin fata) iar cea mare a mancat si e hidratata la maxim ... se mai strange ce-i drept cateodata dar am inteles ca e normal.
a da si cei 2 clowni mananca si se harjonesc continu...imi pare rau ca nu prea baga in seama anemona, de parca nu au venit din acelasi acvariul.
stiu ca m-am grabit cu toate nu-mi sariti in cap va rog.
|
 |
|
|
catalin_ wrote:Super stoc  Pozele nu sunt prea graitoare din punct de vedere al culorilor 
asa este, aveti ce vedea la fata locului.
Din pacate lumina nu avantajeaza deloc coloritul coralilor.
|
 |
|
|
melcu wrote:Salutare.
Ce melci si la ce pret ?
O zi faina.
Meulcule, suna te rog la numarul din primul post si vorbeste direct cu omul.
|
 |
|
|
|
Daca aveti intrebari mai multe va rog sa sunati direct propietarul 0722455092
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
ptmdanezu wrote:
ptmdanezu wrote:
valabil
pretul este negociabil
valabil si acum
up
|
 |
|
|
mugurel wrote:Cum ti-am scris si pe PM, aceste vietati sunt necesare, necrofagii sistemului.
gata gata le-am bagat la loc...
am citit tot felul de articole si cand le-am vazut calare si pe coral am zis ca tre sa le scot... daca-mi zice cineva acum sa le scot iar o iau razna
|
 |
|
|
si asterinele ?
|
 |
|
|
dares wrote:Parerile despre asterine sunt impartite din punctul asta de vedere. Sunt acvaristi care spun ca le-au mancat din corali si sunt destui de multi si cei care le au in acvarii fara probleme. Personal am in acvariu asterine (mi le-am dorit) si nu le-am prins sa se dea la corali. Ma gandesc ca este posibil din cauza ca acvariul nu era ciclat coralii sa fi fost pe moarte si poate asterinele doar i-au "ajutat".
Mai asteapta oricum si alte pareri, dar eu le-as baga inapoi in acvariu.
am inteles...mai astept cateva pareri.
In legatura cu melcisorul cu trompa ce sa fac?
|
 |
|
|
Ce imi mai face acvariul?
Eu zic ca este ok momentan, am folosit varianta de ciclare cu lumina(5-6 ore/zi) am avut alge maronii si diatome care de vreo 2 zile au disparut.
O poza cu micutul:
de fapt doua:
Dar cum nu totul poate fi perfect, ma confrunt cu o mica problema: probabil va mai aduceti aminte cand eram dezamagit ca imi moare gorgonia si la fel ca si voi am dat vina pe acvariul proaspat, bineinteles asterina ce statea mereu cocotata pe coral n-am bagat-o de seama crezand ca e un lucru normal. Pana mai acum 2 zile aveam un puiut de coral culoare corai (nu ii stiu numele din pacate dar era un coral moale) pe un colt de piatra. Am spus pana mai acum 2 zile pentru ca ieri am gasit la locul cu pricina o gramada de aphipode ce curatau locul dezastrului iar azi o alta asterina pe locul cu priciina.
M-am apucat sa le scot si le-am strans intr-un borcanel, am scos atitea cate am vazut dar sunt sigur ca mai sunt. Pe langa ele am mai scos un fel de amphipod urias si un melcisor cu un fel de trompa, citiseam eu ca nu e reef safe sau ma insel?
Astept cu interes parerile voastre despre ce ar trebui sa fac in continuare.
ps: imi cer scuze pentru calitate pozelor, iphone e caca din acest punct de vedere
|
 |
|
|
ptmdanezu wrote:
valabil
pretul este negociabil
valabil si acum
|
 |
|
|
Tetraodon wrote:Reducere clowni la 150 perechea, anemona la 250, se mai pot negocia putin preturile
eu ti le-asi cumpara si maine insa din pacate acvariul meu are de abia 8 zile
|
 |
|
|
mugurel wrote:George, ce-i al tau e pus deoparte, astept semn din Cluj...
totul a fost ok, sper ca baietii sa fi fost multumiti
multumesc frumos mugur ptr "cado"...sunt superbi
ps: va rog data viitoare sa ma sunati un pic mai tarziu de 7 dimineata 
|
 |
|
|