[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: qwerty
Forum Index » Profile for qwerty » Messages posted by qwerty
Eu am inceput cu 3bps, o fi mult, putin, nu stiu. Intre timp am mai si marit bit-ul, am mai si scazut, acum are 3bps. Nu au avut nimic nici pesti nici plantele. La mine merge nonstop Co2-ul, 3bps.
dan.pavelescu wrote:
dan.pavelescu wrote:
Toate cele de mai sus sunt valabile doar daca ai filtru extern cu furtune de 16-22mm.

Ancamarketing wrote:
si furtunele sunt de 12/16

In cazul asta nu te pot ajuta, furtunul de 16/22 il bagi destul de greu pe stutul de 20, dar furtunul de 12/16.. nici o sansa

Poate face un manson din furtun de 18-22. Baga furtunul de 16-18 in el si le lipeste intre ele, iar mansonul, adica furtunul 18-22 il baga in reactor. In felu asta nu reduce debitul si poate folosi diametrul pe care este reactorul.
@anca, pune macar un robinet pe furtunul care duce de la filtru in bazin. Sa inchizi circuitul intre bazin si reactor. Intre reactor si canistra inchizi din robinetul canistrei.
@narcis, mai intreaba si prin alta parte. Suna la adresa ce am postat-o in topic, macar sa iti confirme si ei.
@nimeni, nu am interes sa induc pe Nimeni in eroare. Eu am adus doar o informatie la cunostinta. Poate tie sau la altul nu i-se va intampla, nu este regula sa fie la toti la fel. Dar este bine de stiut ca atunci cand ai o butelie cu REVIZIA expirata, aceasta se poate prelungi.
Nu am deschis acest subiect pentru a face studiu asupra recipientelor sub presiune, asta este treaba fabricantului. Eu ca utilizator vreau sa stiu unde imi pot prelungi revizia, nu pe toti ii scot banii din casa ca sa cumpere o butelie noua. Eu inainte de a scrie aceasta informatie m-am INFORMAT, AM STAT DE VORBA CU PATRONII CARE AU SATII DE INCARCARE, UMBLAT, TELEFONAT si in final REZOLVAT. Cred ca fiecare dintre noi am vrea sa ne rezolvam butelia, fara sa fim nevoiti sa cumparam alta. Butelia mea a fost verificata, la presiune, volumetric, si optic la microscop, sa nu aibe fisuri, incluziuni si alte defecte care apar dealungul timpului. Chiar daca traim in Ro nu inseamna ca nu ne facem bine treaba. Nimeni nu iti da hartie de dragul unor LEUTI, si aia putini. Eu am colindat tot orasul si nimeni nu a indraznit sa sa scrie vreo hertie sau macar sa o incarce pausal.
Cui ii este utila informatia va tine seama de ea. Daca nu, subiectul poate fi sters.
Salut, dragi acvaristi.
Vreau sa impartasesc cu voi o informatie utila. Dupa ce eu m-am lovit de problema, consider ca este util ca sa va informez si pe voi, ca sa nu aveti la randul vostru probleme. Si daca o sa le aveti, sa stiti cum o puteti rezolva.
Stim cu toti ca noi acvaristii folosim doua tipuri de butelii pentru CO2
1- Stingator tip G
2- cele dedicate, Dennerle, JBL, Sera, etc

La ce trebuie sa fim atenti cand achizitionam o butelie de Co2, si ce trebuie luat in calcul:

1- perioada de valabilitate a verificarii, OBLIGATORIU sa fie o perioada cat mai lunga de timp valabila.
2- posibilitatea incarcarii in statiile de incarcare a buteliilor de dimensiuni mai mici, gen celor de 0,5 kg, multi le refuza la incarcat, eu nu am patit inca.
3- o inspectie optica asupra buteliei. Sa nu fie lovita, indoita sau alte defecte vizibile. Va puteti astepta la refuzul incarcarii din partea celor de la statie.

1- buteliile facute din stingatore tip G pot fi incarcate la firmele care au obiectul activitatii, lucrul cu stingatore de incendiu. Ei detin, dar nu toti , si statii de incarcare de CO2. Tot ei asigura si revizia periodica a buteliei, fiind autorizati sa faca lucrul acesta. Deci, cat timp detineti o butelie de Co2 tip G, nu veti intampina probleme atunci cand revizia periodica expira, firma va efectueaza verificare pentru urmatoarea perioada de timp, cel putin 1 an.

2- la buteliile de firma , Dennerle, JBL, Sera, etc, altele decat cele de tip G, situatia sta altfel: Buteliile au o perioada de valabilitate a verificarii de 10 ani. Aceasta este stantata pe butelie, se observa luna si anul, ex: 12/00-12/10 sau 12/2000-12/2010. Dupa expirarea verificarii stantate pe butelie apar si PROBLEMELE.
Statiile de incarcat stingatoare VA REFUZA incarcarea daca perioada de verificare este expirata.
Aceste firme, MAJORITATEA, care au obiectul activitatii cu stingatore de incendiu NU va pot efectua prelungirea verificarii buteliei. Veti mai putea gasi unele firme care au autorizatie ISCIR, putine cei drept, dar sunt, care va pot efectua verificarea si prelungirea verificarii.

ATENTIE! cand achizitionati o butelie pentru CO2, alta decat butelie tip G. Sa fie cu perioada de verificare valabila cat mai mult timp.
Stim ca pretul unei butelii este destul de mare, cel putin cele care sunt in perioada de verificare valabila, chiar daca o achizitionati second hand.
Veti gasi pe piata second si butelii cu verificarea expirata. Ce este de facut atunci? Intrebare este : sa o cumpar sau nu?
Daca pretul este unul care va convine SI aveti posibilitatea sa prelungiti verificarea, de ce nu? Dar daca o cumparati fara sa stiti ca veti putea prelungi verificarea, mai bine RENUNTATI. Optati pentru o butelie tip G.

Cum am spus si mai sus, putine firme sunt care va pot prelungi verificarea la astfel de butelii, altele decat tip G.

EU m-am lovit de astfel de problema dupa achizitionare unei butelii de CO2 Dennerle care avea verificarea expirata, era depasita cu 2 Ani fata de anul in curs.
Nu am dat prea mare importanta, avand inca o butelie tip G pe care o incarcam deja de mult timp si de multe ori. Am spus: ce mare “smecherie” o vor incarca si pe asta, ca doar tot butelie este, doar ca este gri la culoare.
Lucrurile nu au fost dupa cum am gandit. Primul lucru care a fost verificat a fost DATA, daca este valabila verificarea. Cand au vazut ca este expirata mi-au dat “ praf de mers”
Binenteles ca am fost suparat. Am luat aproape toate firmele din Timisoara la rand, poate poate “pacalesc” pe cineva si mi-o incarca. Incercarile au fost in zadar. Ba mai mult, am apelat si la cunostinte, care la randul lor au incercat ei sa o incarce, dar degeaba, au fost refuzati elegant. De fapt firmele aveau dreptate, daca nu au autorizatie, nu risca.
Eu nu am renuntat la “lupta” asta, nu a costat o avere butelia dar am vrut sa imi ating scopul, sa prelungesc verificarea. Am luat internetul la puricat si in cele din urma am gasit o firma la Deva care se ocupa si de astfel de butelii. Am sunat, am vorbit si iata ca astazi am o butelie Dennerle cu verificarea valabila pana in 12/ 2019.
Firma a verificat butelia, a stantat verificarea pe ea si a lipit autocolant ca dovada a verificarii de catre ei.
Cu rabdare se poate rezolva. Daca nu vreti sa treceti prin ce am trecut eu, optati pentru butelii tip G sau butelii Dennerle, JBL, Sera, etc DAR cu verificarea valabila cat mai mult timp.

Costurile nu mai au importanta acum pentru mine, am intrat in hora, a trebuit sa dansez.
Curierul ma costat, trimisul incolo, 35lei iar returul, 0 lei. Patronul de la firma a avut drum in Timisoara si mi-a adus-o el. Verificatul si incarcatul ma costat 50 lei.
Am sa trec si numele firmei, daca aveti nevoie apelati cu incredere la ei. Nu o fac pentru reclama, o fac pentru noi, sa stim cu toti unde putem prelungi verificarea atunci cand avem nevoie si nu vrem sa cheltuim alti bani pe butelie.

LazarCompany, str. Horia nr. 18 Deva.
tlf. 0254-219 260

Vizat la zi? Ca altfeell, Partidul te vrea tuns
Doar daca te legitimezi cu "carnetul de membru"
Ancamarketing wrote:
Nimeni wrote:

Uite ce iti propun: apucate de reactorul de apa.... iar pe lista de achizitii pune doar:
- o sonda BNC....
- Solutii de calibrare 4-7
- 3m furtun Co2 JBL...

.... si asteapta "sa sune mosul la usa" zilele astea. Mai e un pic si vine Craciunul )

Adica sa nu mai comand nici macar reductorul "on sale" ?
Mi greu sa mai cred in Mos Craciun , dupa ce de doua zile ambalez si livrez cadouri de la "Mosu" la gradinita , dar pot sa cred in Nimeni, mai plauzibil. smilie

Imi fac temele si ma apuc de treaba.

@anca, sunt 4 etape in viata
1- crezi in Mos Craciun
2- nu mai crezi in Mos Craciun
3- esti Mos Craciun
4- arati ca Mos Craciun
uite aici@anca http://forum.aquascaping.ro/topic/1560-reactor-co2-cu-dizolvare-100-handmade-by-bitanu/
Furtun obligatoriu. Gasesti la magazin de profil. Si daca tot intri in hora poti sa iti faci un reactor de Co2 din filtru de apa, tip Bitanu. Daca nu, obligatoriu, difuzor. Trebuie cumva sa dispersezi Co2-ul in apa. Ce au alea industriale? In afara de marimea lor. Eu nu am loc ca as pune una de dozator de bere. Problema la astea mari industriale este ca doar LindeGas incarca.
Daca iti iei, ia doua mai mici, ai tot timpul de schimb si nu ramane acvariu fara Co2 pana incarci, cand ai doar una.
mai ai si reductor la ea montat or sa zica ca este ceasul care ticaie. Te trimit direct la Guantanamo
Preturile sunt bune. Numai la una nu inteleg ce pret are
In cala avionului sa ajunga trebuie sa treaca de control. Sigur nu ai voie cu asa ceva, fie goala fie plina. Mai spun aia ca esti terorist Mai bine prin curier. Eu am comandat din Germania o canistra externa si in 3 zile a fost la mine. De la ei a plecat prin Posta si la noi a fost preluat de Cargus. Sau Atlassib, ori altii.
Nu vedem nimic@anca
@anca nu as putea sa-ti dau o parere avizata. Avand in vedere ca este nou si are multe feedback-uri inseamna ca este in regula. Eu nu am folosit reductor cu electrovalva, deci nu stiu cat de fiabil poate fi. Singura piesa care se poate defecta mai repede este electrovalva. Am mai citit pe forum, niste colegi au renuntat de a mai folosi sistemul de controler Ph din cauza ca se incalzea prea tare electrovalva. Pareri vor fi multe, si impartite. Daca pretul este ok pentru tine atunci ia-l. Ai siguranta ca este nou si esti si tu linistita in privinta sigurantei tale si a familiei.

P.S. Cumpar foarte mult online din Ro, si multe SH, dar nu am patit pana acum sa fiu pacalit. Am produse Sh si cu valoare de 3000 lei, obiective foto, aparate, si altecele, multe luate fara garantie. Totus mai sunt oameni si in Ro.
@anca, majoritatea produselor sunt made in China, doar cu via Hamburg Problema apare cu garantia si posibilitatea returnarii produsului in cazul in care are defect. Este mai costisitor si peste mana sa returnezi inapoi produsul. Eu totusi as cauta in Ro, gasesti destule, si noi, si second. http://www.nevertebrate.ro/Reductoare-si-adaptoare
Eu am doua reductoare, unul Sera iar unul Dennerle Quantum, amandoua second, nu am nici o problema cu ele.
Asteptam
@anca , atunci trebuie sa trecem si noi la sarate

mersi@dan.pavelescu de info, cu controlerul. Este treaba buna cu el.
@anca, ai timp sa il crezi? ne tromboneste
P.S. Eu ma abonez la PLANTE
Este o diferenta majora cu controler si fara? Merita investitia? Nu poti obtine o schema de iluminare asemanatoare si fara controler?

Forum Index » Profile for qwerty » Messages posted by qwerty
Go to: