[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Capac de acvariu 30 l  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
mihai20005
Member

IP:

Vreau sa imi fac si eu un capac pentru acvariu ca al lui Dalles (L=40, l=30, h=30), dar vreau sa fie din lemn si de preferat sa fie ca al lui Dalles, mi se pare usor de confectionat. Dar cu ce lipesc muchiile lemnului (Pal)?
[Yahoo!]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

holsuruburi de lemn, faci gaura putin mai adanca de la inceput in prima placa, si astupi cu capacele special facute pentru asta, de culoarea lemnului, ca sa nu se vada capatul holsurubului. la mine cel putin asa am facut.

image
[Yahoo!]
Skyppy
Member
[Avatar]

IP:

Intrebare : de la apa, nu se umfla palul??!?!??

Cu cit cunosc mai bine oamenii cu atit iubesc mai mult animalele - Benjamin Franklin http://www.flickr.com/photos/skyppy
[Yahoo!]
adi_ci23
Membru de baza
[Avatar]

IP:

acvariu zici? daca ala e acvariu, eu i-asi pune o palarie, iti ajunge , dar atentzie sa cumperi o palarie mica, sa nu astupe tot "acvariu"

decat pe uscat, mai bine in apa
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

adi_ci23 wrote:acvariu zici? daca ala e acvariu, eu i-asi pune o palarie, iti ajunge , dar atentzie sa cumperi o palarie mica, sa nu astupe tot "acvariu"

Da' rau mai esti!... Lasa ca a promis ca isi va face un acvariu mai mare cit de curind.
mihai20005
Member

IP:

Azi ma duc sa mi-l iau, de fapt azi este gata. Si sa nu imi mai faci acvariul cel mic cutie de conserve, caci cu el am invatat foarte multe, de fapt fiecare cred ca a inceput cu un acvariu mic, si chiar vreau sa ii fac un capac ca al lui Dalles, dar sunt in dubiu sa ii pun un neon sau un bec economic ?Voi ce ziceti ?
[Yahoo!]
mihai20005
Member

IP:

Skyppy wrote:Intrebare : de la apa, nu se umfla palul??!?!??
Sa sper ca nu se umfla, mai ales ca ii dau cu trei straturi de lac.
[Yahoo!]
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

mihai20005 wrote:Azi ma duc sa mi-l iau, de fapt azi este gata. Si sa nu imi mai faci acvariul cel mic cutie de conserve, caci cu el am invatat foarte multe, de fapt fiecare cred ca a inceput cu un acvariu mic, si chiar vreau sa ii fac un capac ca al lui Dalles, dar sunt in dubiu sa ii pun un neon sau un bec economic ?Voi ce ziceti ?

Baga un bec economic. Da vezi sa fie NUMAI Philips! Nu te zgraci.
La ce ai tu acolo, un economic de ~20W e super.

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Voi va amuzati aici pe seama omului dar nu va dati seama ce prostii spune.Cum sa faci capac din pal la un acvariu de 30 de litri?Pai la ce grosime are palul cum naiba sa reziste sticla aia?Ganditi-va ce greutate ar avea.Eu zic ca trebuie facut din ceva usor , nu din pal.Poate sa gaseasca pal prea subtire ca daca e vorba de cel de 10-12 mm nu e bine.Cat despre neon , nu exista un neon pe care sa il inghesui acolo cel mai bine este cu un bec economic de 20-30 wati CU LUMINA CALDA.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

eu vazusem 80

image
[Yahoo!]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Si totusi daca faci inmultirea nu da 80

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

mihai20005 wrote:...Dar cu ce lipesc muchiile lemnului (Pal)?

Desi foarte tardiv, ma simt dator sa precizez: muchiile capacului meu sunt imbinate cu dopuri, niste mici cilindri de lemn care se "ingroapa" complet in cele doua piese de lemn alaturate. Apoi suprafetele de contact sunt lipite cu clei de tamplarie.

Eu am etansat intai lemnul cu cateva straturi de ulei de in fiert. Abia dupa ce s-a uscat bine uleiul am aplicat mai multe straturi de lac.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
mihai20005
Member

IP:

Nu e nici pe departe PAL de 10mm, chiar mai subtire, ce ziceti merge ? Mai ales ca acum am cam inceput sa adun din materiale (fasung cu clema, bec economic PHILIPS cu lumina calda, balamale, etc.)
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

mihai20005 wrote:...(Pal)?

Abia acum mi-a sarit in ochi amanuntul de mai sus, asa ca revin cu o precizare: capacul meu e facut din PANEL, nu din pal.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Vlad_Cluj
Junior member
[Avatar]

IP:

palul se imbina fie cu surubururi fie cu cepuri care se gasesc la orice magazin de tamplarie capacul meu este facut tot din pal si are deja vreo 8 luni de cand la-m pus si nu are nimica dar am si capac de sticla deasupra
daca palul tau este mai subtire de 10 mm inseamna ca ii placaj cu melamina deasupa care se imbina cu coltare si aracet iar ca iluminat iti recomad o lampa de neon cu 8W o gasdesti si in piata sau la electrice si nu are mai mult de 30 cm lungime
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: