[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lucianvlad
Forum Index » Profile for lucianvlad » Messages posted by lucianvlad
Message
Salut,

Imi este f greu sa ma decid ce anume vreau. Stiu sigur ca vreau discusi cu dungi si sigur nu vreau pigeoni sau albinosi sau diamond. Discusii intr-o sg culoare nu imi plac. Imi plac f mult cei care au si dungile acelea pe cap. Daca ar fi sa aleg dintre combinatiile pe care le-ai enumerat cred ca mi-ar placea cel mai mult salbatici sau F1,F2 ai acestora insa nu am experienta cu discusii si nu ma incumet. Poate peste 2-3 ani. Brunii seamana f mult cu salbaticii insa... nu sunt. Referitor la reprodus, as prefera sa nu se aleaga perechi din mai multe motive. Principalul este ca in mom in care se aleg perechi devin teritoriali si nu mai innoata impreuna iar mie comportamentul de card imi place f mult la ei. Un alt motiv ar fi ca nu am timp si nu imi doresc sa ii reproduc. Cel putin momentan.

Multumesc mult pentru sfaturi, o sa ma gandesc la o varianta.

Lucian.
Salut,

Intentionez sa fac un drum pana la Onesti sa iau de acolo 8 discusi de 10-12 cm. Doar atat imi permite bugetul momentan.

Referitor la filtrare, sunt crescatori de discusi care tin bazine cu doar un filtru de substrat si totul este ok. Sunt de acord ca sunt mai experimentati decat mine, tocmai de aceea am adaugat si o canistra de 1400 litri/h si 6 litri materiale pt filtrarea biologica in ea. Curentii de apa sunt si asa destul de mari, oricat as incerca eu sa-i directionez imi smulg plantele din radacina, vorbim totusi de 2100 litri/h la un bazin de 300 semiplantat.

Am o intrebare. Acum doua zile am avut o pana de curent in care filtrele nu au functionat. Pot considera ca am luat-o de la capat cu ciclarea sau nu a fost nimic grav?

Multumesc,
Lucian.
Salut,

As vrea sa cumpar 10-15 Corydoras schwartzii, de preferal juvenili.

Multumesc,
Lucian
0727 787 653
Salut,

Cel mai important in acvariul tau este sa reusesti sa creezi un echilibru. Daca faci o ciorba de specii de pe toate continentele... va arata si se va comporta ca atare. Inspira-te din proiectele "biotop" pe care le-au incercat si altii, este youtube-ul plin. Mie personal imi plac cele de Amazon si asta incerc sa fac.

Cea mai ieftina filtrare este cea undergravel. Cumperi un gratar modular de la resun, un cap de pompa care se potriveste pe teava de absorbtie a gratarului, un sac de pietris 2-4mm si ai filtrul. Asta te-ar costa in jur de 150 RON si tot pietrisul din acvariu devine suport pentru bacterii. Cei ce folosesc de mult timp spun ca sunt multumiti si nu ar investi intr-o canistra sau alt sistem de filtrare pt ca nu merita. Eu acum experimentez. Daca vrei un bazin plantat masiv nu e prea recomandat. Daca insa vrei unul semiplantat, cu plante in general pe buturugi (vezi aici: http://www.flickr.com/photos/lucianvlad/8409614005/in/photostream) atunci e ok.
Depinde f mult de ciclidele pe care ti le doresti. Cu mici exceptii, ciclidele in general sapa si de aceea e bine sa pui plantele fie pe buturugi, fie de suprafata. Corydoras merg cu in general cu ciclide de Amazon, ai grija insa ce specii iti alegi (dimensiune, temperatura preferata).

Cred ca tu te referi in general la ciclide africane. Acolo intradevar apa trebuie sa fie dura, filtrarea buna (multi litri pe ora nu neaparat si curenti puternici). Am vazut si bazine de africani plantate insa aratau groaznic.

Hotaraste-te ce-ti doresti si vedem mai apoi.

Lucian.
Salut,

Luni seara am pornit hardughia:

http://www.flickr.com/photos/lucianvlad/8409614005/in/photostream

Filtrare: 1xSunSun 1400L/h cu 4 litri inele sticla sintetizata si 2 litri Seachem Matrix.
Filtru substrat cu cap pompa resun 700L/h, pietris 2-4mm
In filtre am adaugat o doza bacterii filter starter de la JBL.

Iluminare: 4xT5 21W 6500K

Plante: Anubias, Microsorum, Cryptocoryne, Echinodorus si Valisneria. Nu ma intrebati speciile ca nu le stiu. Anubias si microsorum sunt prinse pe niste radacini de ulm bine fierte si curatate.

Paramatrii apa la pornire:

PH 7
KH 13
GH 16
PO3 0
NO3 0

As vrea sa bag in weekend niste Corydoras schwartzii - 15-20 buc. Daca stiti vreo sursa buna v-as fi recunoscator. Urmatorii locatari vor fi discusii, dar asta dupa prima jumatate a lui februarie.

Lucian
Salut,

Microgeophagus ti-as recomanda si eu. In functie de inaltimea bazinului ai putea tine si o pereche de scalari. Daca treci la unul de 200 litri deja vorbim despre altceva. Am vazut pe aici un bazin de 180 Litri plantat cu discusi de statea mata-n coada.

Bafta multa si sa ne tii la curent cu evolutia.

Lucian.
Salut,

George... de cand iti petreci timpul pe langa Mihai Snake la lipit acvarii ai inceput sa fii siret (ca vulpea, nu ca la pantofi).

Dragi colegi, dupa mai bine de un an de la demararea proiectului am gasit sponsorizare si am tot ce imi trebuie. Bazinul a fost lipit, astept sa se usuce.

Revin cu foto.

Lucian.
Spatiu de sub stand va fi impartit in 4 compartimente egale si asta pentru ca greutatea sa se distribuie cat mai mult si sa nu se curbeze blatul pe care sta acvariul.
Astel un compartiment va avea urmatoarele diensiuni: h=60xL=26xl=45. De asemenea imi este teama sa nu faca zgomot overflow-ul. Si tevile din spatele acvariului sunt o problema daca se vad in lateral.
De asemenea as vrea sa stiu daca a folosit sau foloseste cineva filtre externe JHW, ma refer in special la modelele cu filtru UV incorporat. Ma intereseaza daca sunt zgomotoase si deranjeaza. Le-as cumpara in loc de cele 2 JBL. Dar despre inelele ceramice HJS-30 ce stiti? Pentru ce se folosesc Inele sticla sinterizata - GP-02?

Multumesc.
Referitor la iluminare ma gandesc la un JBL Solar Color T8 si un JBL Solar Natur T8. Ce parere aveti despre aceasta combinatie? Credeti ca voi avea probleme cu algele? Ce alte variante ar mai fi pentru intensificarea culorilor discusilor?

Multumesc!
Din punctul meu de vedere sumpul nu se poate compara cu orice canistra ai avea, pina nu ai unul nu iti dai seama.


Sunt convins si imi surade ideea numai ca nu am spatiu pentru un sump acum. Sa nu mai vorbim de pret. Un sump m-ar costa maxim 300RON pe cand cele doua canistre pot ajunge la 1000RON. Deh... socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.
Ma gandesc serios la un incalzitor extern. Probabil ca voi porni bazinul cu un incalzitor ieftin si mai apoi o sa imi iau unul extern. Am dat ieri apa la analiza. In funtie de rezultat va trebui sa-mi iau si un osmozor sau nu...

Ma mai ingrijoreaza iluminatul. Din cauza lungimii de 120, tuburile de 90 centimetri sunt prea scurte iar cele de 120 prea lungi. Sunt si dimensiuni intermediare? Ce alta solutie de iluminare recomandati. As vrea un spectru care ca imi scoata in evidenta culorile pestilor dar sa fie si bun pentru plante. Ca si plante ma gandesc la valisneria, ceva anubias si 1-2 echinodorusi. Ce echinodorusi s-ar preta mai bine la temperaturile astea ridicate de care au nevoie discusii? Ma gandesc la unul cu frunzele lanceolate cum e bleheri sau parviflorus.

Am o radacina foarte frumoasa de corcodus, curatata, uscata si fiarta. Copacul initial a fost un arbore spontan netratat cu insecticide sau alte substante. Mai am si cateva ramuri de ulm la fel tratate. Ce stiti de aceste esente, sunt ok de pus in acvariu?

Multumesc!
Maine seara imi vine acasa un prieten care face mobila la comanda. Voi discuta cu el amanuntit despre standul acvariului, cel putin telefonic mi-a confirmat ca se poate face si mi-a propus cateva variante. Spunea sa il facem din pal dublu si cu 6-8 picioare pentru a-l echilibra cat mai bine. Luni sau marti dau comanda de sticlala de 10 mm la Cristal Brazi. Probabil ca saptamana viitoare il lipesc.
Intre timp am renuntat la ideea cu sump-ul. Ma gandesc la doua canistre JBL Cristal Profi E901 pe care sa le umplu cu inele ceramice. Am posibilitatea sa le achizitionez la un pret bunicel. Voi cce parere aveti despre acest model? Deasemenea ma gandesc la un filtru UV pentru a tine sub control cat de cat algele.
As vrea sa stiu daca foloseste cineva incalzitor extern si cat e de eficient. Imi doresc sa nu am in bazin hardware decat tevile de absorbtie si evacuare de la filtre.

Multumesc.
Multumesc mult de link, am sa-i contactez.
Da, asa ma gandeam, sa mai pun inca un picior la mijloc pe lungime. Din cate am intzeles, pentru ca la acvariile de sticla greutatea se distribuie pe toata suprafata, ar fi suficient.

Profilele acelea de aluminiu arata extraordinar. As fi curios ce pret au, daca ai cumva un link sau un contact unde pot gasi te rog sa mi le trimiti.

Multumesc.
SUPERB,

Daca as dispune de spatiu tot cu african mi-as face si eu. Insa intr-un bazin de 300 litri e destul de greu sa impaci si capra si varza.

Felicitari inca odata
Din pacate nu cunosc pe nimeni cu aparat de sudura. Oricum nu cred ca e suficient un aparat de sudura ci mai este nevoie si de un lacatus priceputpentru ca, asa cum cineva spunea aici pe forum, sudura este foarte pacatoasa si cedeaza cand iti este lumea mai draga. Cred ca voi opta pentru un stand de lemn imbracat cu pal.
Am gasit aici: http://www.youtube.com/watch?v=jN4Y9AYuwcQ&list=PLBF7F08C8D159559E&index=6&feature=plpp_video un tutorial despre cum se poate confectiona un suport pentru acvariu.
Desi imi place solutia eu as mai baga pe lungime inca un picior cel putin. Voi ce parere aveti?
@husky17: din pacate nu am cum sa zidesc in living asa ceva. oricum soluria ta este foarte ingenioasa iar amenajarea este f reusita. Eu as mai ascunde furtunurile alea care se vad in spate. Multumesc de raspuns.

Mda... ma gandeam eu ca e riscant sa-l faci numai din pal. Pentru ca din rectangulara mi se pare mai complicat ma gandesc sa abordez solutia schelet de lemn imbracat in pal. Am vazut chiar aici pe forum un stand pentru un bazin de 1000Litri cu ciclide africane. A mai facut cineva asa ceva? Care sunt regulile principale la un astfel de stand. Stiu ca e musai sa nu se curbeze blatul care va fi intre stand si fundul acvariului. Voi pune si o foaie de polistiren extrudat intre ele.

Multumesc.
Salut,

Superbi pestii. Te admir ca ai realizat mare parte din proiect cu propriile-ti maini. Vroiam sa te intreb despre standul acvariului. Am observat ca este confectionat din lemn. Ai recomanda asa ceva pentru un bazin de 130x45x60? Si daca da care ar fi principalele reguli ce ar trebui respectate la realizarea lui.

Multumesc mult si felicitari inca odata pentru bazinul deosebit.
Salut,

Am fost plecat din tara aproape 7 luni, acum m-am intors si as vrea sa reiau proiectul.
As vrea sa stiu din experienta voastra cum imi recomandati standul bazinului. Din rectangulara de metal si apoi imbracat in pal sau direct din pal. Deasemenea am mai vazut la acvaristi standul confectionat din lemn si apoi imbracat in pal. Despre aceasta solutie ce parere aveti? Dimensiunile bazinului vor fi Lungime=130 latime=45 si inaltime=60. Stiu ca era bine putin mai lat insa nu imi permite canapeaua din living.

Va multumesc mult si va promit ca va tin la curent cu evolutia proiectului.

Lucian.
 
Forum Index » Profile for lucianvlad » Messages posted by lucianvlad
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com